SATHY-rotuisten koirien rekisteröinti

SATHY:n toiminnan päähuomio kohdistuu tällä hetkellä kuuteen koirarotuun:

Näitä rotuja harrastavat maailmanlaajuisesti useat yhdistykset (Suomessa SATHY ry.) ja osalla yhdistyksistä on omat kattojärjestöt, kuten United Kennel Club (UKC). Koirien rekisteröinti tapahtuu omissa kansainvälisissä yhdistyksissä (esimerkiksi valtaosa amerikanpitbullterriereistä on rekisteröity 1800-luvulta lähtien UKC:ssa tai ADBA:ssa.

Kaikki SATHY ry.:n mielenkiinnon kohteena olevat koirarodut ovat puhdasrotuisia, rekisteröityjä koirarotuja. Kaikki nämä koirat ovat siis aina rekisteröityjä omissa kansainvälisissä järjestöissään. Toiset rekisteröintiyhdistykset ovat monirotuyhdistyksiä (UKC, AKC, ARF) toiset ovat tiettyjen rotujen yhdistyksiä (BFKC, ADBA, OEBA).

Jokaisella puhdasrotuisella jotakin ylläolevaa koirarotua edustavalla koiralla on aina rekisteritodistus ja yleensä myös erikseen hankittu sukutaulu - jos rekisteritodistus puuttuu tai se on jonkun muun yhdistyksen kuin yllämainittujen, on kyseessä mitä ilmeisimmin jonkun muun rotuinen koira (tai monirotuinen).

Yhdistys- ja rekisteröintiasioista saa lisätietoja saa ostajan oppaasta ja ottamalla yhteyttä SATHY-yhdistykseen.

SATHY-yhdistyksen mielenkiinnon kohteena on myös monia muita amerikkalaissyntyperäisiä rotuja, kuten coonhoundit, ajokoirat, ym. Jos Sinua kiinnostaa tietää lisää SATHY:sta ja sen koirista - ota yhteyttä. Soita tai lähetä sähköpostia.

Tätä sivua tai sivun sisältöä ei saa käyttää mihinkään koira- tai koirarotuvastaiseen tarkoitukseen.
Lisätietoja http://www.sathy.fi
© 1990 - 2018 SATHY