SATHY ry. uutisia
Jos Teillä on jotakin kerrottavaa, jonka haluatte tälle sivulle niin lähettäkää viesti osoitteeseen info@sathy.fi.

SATHY-rotuisten koirien kasvattajien uutisia:

Rambo's Toy Fox Terriers: Kotisivuiltamme löydät aina ajantasaiset tiedot suunnitelluista ja syntyneistä pentueista.

SnowWhite American Bulldogs: Amerikanbulldog pentuja tulossa!

Pete's Bulldogs: parhaat työkoira Amerikanbulldogit!

Toy Fox Terrier Kennel: AKT -pentuja nyt 10/2016 varattavissa!

Senefi's Toy Fox Terriers: Käy kurkkaamassa pentusuunnitelmat kotisivuiltamme

Olderanch: Aidot, puhdasrotuiset vanhaenglanninbulldoggit.

Varo ekinokokkia

01.11.2017 - Koirilla, kaikilla koirilla, on loisia. Vaikka koiran madottaisi niin kohta sillä on taas jotakin loisia. Eikä kaikki loishäätölääkkeet tepsi kaikkiin loisiin.

Jos koira syö jänön papanoita niin se saa melko varamsti isospora canis -suolistoloisia. Terveellä koiralla tämä ei juuri haittaa mutta heikkokuntoisella koiralla loiskuorma on turha ja jopa liikaa. Tämä isospora on siitä huono, että ei lähde matolääkkeillä mutta kylläkin esim sulfalla.

Viimeisimpien tutkimusten mukaan koirillamme yleisimmät sisäloiset ovat suolinkainen (Toxocara canis, Crenosoma vulpis), hakamato (Uncinaria stenocephala), lapamato (Diphyllobothrium latum), heisimato (Mesocestoides spp.) ja alkueläimistä Isospora-lajit ja Giardia canis. Lisäksi tuontikoirilla on todettu myös muita sisäloistartuntoja. Kullakin loislajilla on sille ominainen elinkierto, joka määrittää miten, ja monenko välivaiheen kautta kyseinen loinen kehittyy munasta aikuiseksi loiseksi.

Jos koira - tai koiranomistaja - pelehtii kissojen kanssa niin takuuvarmasti saa Toxoplasma gondii -nimisen itiöeläimen. Suomessa todetaan ihmisillä vuosittain 30–50 synnynnäistä toksoplasmoositapausta.[2] Yleensä tartunnan saanut lapsi on aluksi oireeton, mutta myöhemmin voi alkaa ilmetä ainakin näkö- ja silmävaurioita. Vauriot koskettavat monesti myös kuuloa ja koko aivoja, ja joskus sairauteen liittyy kehitysvammaisuutta, vesipäisyyttä, lihasvelttoutta ja kouristelua.

Ulkomailla koira voi saada astetta tykimpiä loisia. Paha on kohtuuyleinen sydänmato, jota taitaa olla jo niinkin pohjoisessa kuin Saksassa. Ainoa tapa häätää sydänmato on ivermektiini. Ivermektiini on sathy-rotuisille koirille turvallinen mutta collie-rotuisille (lassie, skotlanninpaimenkoira) tappava. Hoitamattoman sydänmato johtaa koiran kuolemaan.

Eikä tuossa kaikki, Suomessa ei elä eikä viihdy ekinokokki mutta jo Virossa niitä on. Ekinokokki on heisimato, jonka pääisäntiä ovat koirat ja punaketut. Sitä ei ole tavattu Suomessa ketuissa eikä muissakaan villeissä lihansyöjäeläimissä.

Suomeen tuotaessa koira tulisi aina ekinokokki-loishäätää mutta on olemassa pelko, että aina näin ei tapahdu. Teoriassa tuontikoirasta voisi ihmiseen tarttua ekinokokki, joka voi aiheuttaa ihmisellä ongelmia. Maksaan muodostuu epäsäännöllisistä onteloista koostuva kysta, joka kasvaa epätarkkarajaisesti ja invasiivisesti ympäröivään kudokseen. Tauti tuhoaa maksakudosta ja voi lähettää myös etäpesäkkeitä syövän tapaan.

Keski-Euroopassa loista esiintyy eläimissä paikoin paljon, mutta Fennoskandian maat ovat tähän asti olleet siitä vapaita. Vastikään loisia löydettiin ensimmäistä kertaa Etelä-Ruotsissa pyydetyn ketun suolistosta. Myyräekinokokkia esiintyy myös Virossa ja Venäjällä Arkangelin alueella ja todennäköisesti Pietarin ympäristössä. Suomesta loista ei laajoista myyrä- ja kettuseurannoista huolimatta ole koskaan tavattu.

Madottakaa siis koiranne!


Katso lisätietoja tästä uutisesta


Opas koiran raakaruokinnasta

19.10.2017 - Tiesitkö, että koira on lihansyöjä ja se voi parhaiten kun se saa ravinnokseen pelkästään eläinperäisiä tuotteita. Lihaa, luita, rustoja ja eläinrasvoja.

Koiralle hyvää ruokaa on sellainen, että mitä enempi ruoassa on lihaa, luita, rustoja, eläinperäisiä rasvoja, sisäelimiä ja muita eläinperäisiä tuotteita, sitä parempi. Monipuolisesti.Parhaimmillaan raakaruoka on lihaa, luita, rustoja, eläinrasvoja, sisä- ja muita elimiä. Ei kypsennettynä vaan raakana. Täl- laista raakaruokaa ei tulisi pilkkoa tai hienontaa liikaa koska karkeammalla koostumuksella saadaan lisäksi myös hyvä ja terveellinen rakenne ruoalle. Koira, joka saa järsiä luita ja rustoja, on tyytyväinen. Ham- paat ja ikenet pysyvät erittäin hyvässä kunnossa. Hampaisiin ei keräänny plakkia, koiran hengitys on raikas.

Lataa raakaruokintaopas täältä >> http://www.sathy.fi/documents.html

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Treenikausi lähestyy

18.09.2017 - Kesän rientojen jälkeen lähestyy kausi kun ehtii osallistua kaikenlaiseen kivaan viikonloppukivaan. SATHY on käynnistämässä useampia juttuja, joihin koiranomistaja voi osallistua.

Ensimmäiseksi käynnistyi uusi kausi terapiakoirille. Nyt koulutetaan mm. juniori-koiria ja uusia handlereita. Tästä lisää terapiakoirasivulla.

Tuholaistorjunnassa on uutta puhtia. Vähän aikaa sitten oli kisat ja nyt on käynnistymässä treeni-kausi. Treenit ovat hauskat, kivat ja helppo osallistua. Tarkoitus on, että treenejä järjestetään vähän eri paikkakunnilla.
Katso lisää Tuholaistorjunta- ja treeni-sivulta.

Seuraavana vuorossa on Petojahti. Tästä lisää kohta. Kats Petojahti- ja treeni-sivulta uutisia.

Suunnitelmissa on myös Taakanvetotreenit mutta tämä treeniohjelma on vielä alkutekijöissä. Lisää uutisia tulossa.

Koira pitää terveenä - kirjoittaa uusin Tekniikan Maailma

02.09.2017 - Uusimmassa Tekniikan Maailma -lehdessä on massiivisesti juttua autoista, puhelimista ja muista tekniikan kommervenkeistä. Näiden tekniikkajuttujen lisäksi on aivan super-hieno artikkeli koiran terveysvaikutuksista.

Tekniikan maailman jutussa kerrotaan arvovaltaisessa Journal of Epidemiology ja Communal Health -lehden artikkelista näin:

Koira pitää terveenä
Nyt se on oikein tutkittu: koiran hankkiminen on yksi tehokkaimmista tavoista estää kansalaisen muuttuminen sohvaperunaksi esimerkiksi ikääntymisen myötä.
Journal of Epidemiology and Communal Health -lehden artikkelissa havaittiin, että koiraa ulkoiluttavat harjoittivat jopa sateisina päivinä ulkoilmassa enemmän liikuntaa kuin muut samanikäiset kansaliaset keskimäärin edes aurinkoisina ja kauniina päivinä.
Koirista on havaittu olevan muutakin terveyshyötyä: esimerkiksi lapsuusiän eli ykköstyypin diabeteksen todennäköisyys on keskimääräistä pienempi perheissä, joissa on koira. Syyksi arvellaan sitä, että koira pitää lapsen puolystysjärjestelmän hyvässä iskussa ja terveellä tavalla aktiivisena.

Journal of Epidemiology ja Communal Health -lehden julkaisemasta tutkimuksesta selviää paljon mielenkiintoisia asioita. Tutkimukseen osallistui 3 123 henkilöä, joista noin viidennes oli koiranomistajia ja ulkoiluttivat koiraansa vähintään kerran päivässä. Koiranomistajien ulkoiluun vaikuttivat sää- ja muut olosuhteet käytännössä ei ollenkaan.

Tekniikan Maailma -lehden kotisivut löytyvät tästä linkistä, klikkaa tästä.

Journal of Epidemiology ja Communal Health -lehden julkaisema tutkimus löytyy tästä linkistä, klikkaa tästä.

Teksasilaiset pelastavat lemmikit hirmumyrskystä

30.08.2017 - Meillä suomalaisilla on paljon koiria ja muutenkin pidämme hyvää huolta koirista. Suomessa on yksi koira jokaista seitsemää ihmistä kohden. Paljon koiria siis.

Hämmästyttävää on se, että Yhdysvalloissa on vielä enemmän koiria lemmikkeinä. Suhteessa koiria on siellä tuplasti, yksi koira jokaista kolmea ihmistä kohden.

Elokuun lopulla Texasiin iski hirmumyrsky Harvey ja se aiheutti paljon tuhoa. Myrskyn seurana tuli paljon rankkasateita ja vettä tulvi kovasti. Ihmisiä jouduttiin pelastamaan veneillä omista asunnoistaan. Pelastushenkilökunta on kertonut, että lähes jokaisen kuiville turvaan pyrkineen ihmisen mukana on ollut kissa, koira tai muu lemmikki mukana. Kaveria ei jätetä!

Monen SATHY-koirarodun alkuperä on juuri tuolla päin maailmaa, Yhdysvaltojen etelävaltioissa. On mukava nähdä, että koirista pidetään huolta hädän keskellä.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Yhä enemmän eläimiä laittomasti Suomeen

21.08.2017 - Ilmeisesti eläinten ja koirien laiton maahantuonti Suomeen on hot topic. Ainakin sen mielikuvan saa uutisoinnista ja virkamiesten lausunnoista. Luultavasti tuohon laittomaan maahantuontiin ja rescue-koirien tuontiin liittyy osittain ns »helppo raha», ei siis suomalaisille mutta ulkomaailaisille. Suomessa elintaso on yksinkertaisesti juuri tarpeeksi korkeampi kuin vaikkapa Baltian maissa tai Välimeren maissa ja se riittää siihen, että noissa maissa koiran vienti Suomeen tulee houkuttavaksi.
Suomessa hyvin jalostettu ja terveystarkastettu rotukoiran pentu maksaa useita tuhansia euroja. Edellä mainituissa maissa muutama satanen on suuri raha ja jos saa myytyä useamman pennun niin päästään jo huomattavaan ansiotuloon paikallisesti.
Vastaan on tullut tapauksia, joissa on jopa taitavasti väärennetty asiakirjoja ja rokotustarroja, sen sijaan, että olisi oikeasti vaivauduttu madottamaan ja rokottamaan koira.
Toinen juttu on se, että Suomessa on erilainen koirakulttuuri. Tämä vetoaa helposti suomalaiseen koiranostajan mieleen. Vastuu on kuitenkin ostajalla. Koiranostajan tulisi malttaa sen verran, että selvittäisi koiranostoon ja -tuontiin liittyviä asioita etukäteen.

HUOM - Suomeen tuodaan hurjan paljon myös todella hienoja ja vähemmän hienoja koiria täysin asianmukaisesti ja laillisesti. Esimerkiksi SATHY-rotuisia koiria tuodaan Suomeen useampia vuodessa. Joukossa myös todella arvokkaita, aikuisia jalostuskoiria, joilla on lähtömaassaan ansaittua meriittiä.

Alla Pekka Virkin artikkeli Verkkouutisissa, maanantaina 21.8.2017.

USU: Yhä enemmän eläimiä laittomasti Suomeen

Sekä EU-alueelta että sen ulkopuolelta salakuljetettujen eläinten määrä on jopa kaksinkertaistunut kahden vuoden aikana, kertoo Uutissuomalainen.

Viime vuonna viranomaiset löysivät yhteensä 248 laittomasti Suomeen tuotua eläintä, joista 179 tuotiin EU-maista ja 69 EU:n ulkopuolelta. Eläimistä 76 prosenttia oli koiria. Vielä vuonna 2014 kiinnijääneiden määrä oli 97.

Eviran ylitarkastaja Virva Valle uskoo Uutissuomalaisessa, että tänä vuonna vähintään yhtään moni eläin paljastuu salakuljetetuksi kuin viime vuonna.

Eviran tiedossa ovat luonnollisesti vain ne salakuljetustapaukset, jotka ovat paljastuneet. Valle ei halua arvioida sitä, kuinka paljon eläimiä todellisuudessa salakuljetetaan Suomeen.

– Todennäköisesti nämä viranomaisten tietoon tulleet tapaukset ovat vain jäävuoren huippu, hän sanoo.

Kennelliiton jalostusasiantuntija Katariina Mäki sanoo, ett laittomasti maahantuodut koirat saattavat olla peräisin pentutehtaasta, jossa koirien olot ja hoito ovat eläinsuojelullisesti arveluttavia.

– Pentuja tuodaan myös ennen luovutusikää, mikä vaikuttaa varmasti koiran koko tulevaan elämään negatiivisesti. Toisekseen laittomaan maahantuontiin sisältyy tautiriski, joka uhkaa myös ihmisiä. Pitäisi miettiä, pystyttäisiinkö valvontaa tehostamaan nykyisestä, hän toteaa.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Terapiakoiratoiminta

19.08.2017 - SATHY ry virallinen terapiakoiratoiminta aloittaa lähiaikoina uusia koulutuksia. Jos sinulla on intoa ja koira, joka ehkä pystyy terapiakoiratoimintaan niin ilmoittaudu nyt.
Ensimmäistä kertaa mukaan otetaan nyt myös pentukoiria, näille on omat tutustumiset ja koulutukset.

Kyse on siis
- terapiakoiraohjaajakoulutuksesta
- terapiakoiramateriaalilpaketista
- kädestäpitäen terapiakoira-treenausta
- koiran treenaamisesta terapiakoiraksi
- vierailuista hoitolaitoksissa ja instansseissa
- yms.

Kyse on melko vaativasta, ei niinkään koirahupiharrastuksesta vaan asiakaslähtöisestä terapiakoiratoiminnasta. Vaatimukset ovat aika kovat koiralle ja koiran handlerille.

Jos haluat mukaan niin laita viestiä SATHY-yhdistykselle. Klikkaa tästä ja saat lisätietoja.

Yhteisöjen ja laitosten - kuten vanhainkotien - on mahdollisuus sopia SATHY ry.:n kanssa terapiakoirien vierailuista. Kyse on hyväluontoisista ja vieraiden ihmisten kanssa hyvin toimeen tulevista koirista, jotka jo pelkällä läsnäolollaan saavat ihmiset ja laitosten asiakkaat - jopa henkilökunnan - hyvälle mielelle.
Terapiakoirien vierailukohteet ovat: laitokset, sairaalat, vanhainkodit, mielenterveyslaitokset, nuorisokodit, lastenkodit,...

Laitokset voivat ottaa yhteyttä SATHY ry.:hyn ja kertoa miten heille sopisi vierailu tai kysyä mitä tahansa tarkempia lisätietoja terapiakoiratoiminnasta. Yhdessä laitoksen ja terapiakoiran omistajan kanssa sovitaan tarkempi vierailuaikataulu ja menettelytapa. Koko terapiakoiratoiminta on vapaaehtoistyöhön perustuvaa ja maksutonta.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Koiralle temppuja!

18.08.2017 - Mitä kaikkea voi opettaa koiralle? No ainakin paljon ihmeellisiä temppuja.
Katso tämä video niin saat inspiraatiota kouluttamiseen.

Klikkaa tästä!

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Tarkkana tuontikoirien kanssa

11.08.2017 - Poliisi uutisoi erikoisesta koirantuontitapauksesta. Lähinnä jutussa on kai erikoista se jos kyseessä todellakin on näin suuresta määrästä koiria, tavallaan järjestelmällisestä jutusta.

Jos olet tuomassa koiraa ulkomailta niin varmista, että koira on oikeasti
- perinpohjaisesti loishäädetty, ivermektiini, prasikvanteeli yms
- rokotettu, parvo yms.
- eläinlääkärin terveystarkastama.

Probleema on esmes se, että jos on koira, jolla paljon loisia (vaikkapa sydänmatoja) niin huonolla tuurilla koira kuolee kun se normi-loishäädetään. Taitava eläinlääkäri pystyy - tai ei pysty - loishäätämään pahemmin loisiintuneen koiran turvallisemmin. Päällepäin koira voi olla täysin ok vaikka on terveydellisesti ns. finaalissa.

Kysy neuvoja etukäteen maahantuonnista vaikkapa SATHYlta, ei maksa mitään.


Alla Poliisin julkaisema juttu:

Naisen epäillään tuoneen satoja koiria laittomasti Suomeen – poliisi ja eläinlääkäri varoittavat tuontikoiriin liittyvistä vakavista riskeist

Helsingin poliisin ja Etelä-Suomen Aluehallintoviraston läänineläinlääkärin tietoon on tullut, että Helsingin Östersundomissa asuva nainen on myynyt netti-ilmoitusten kautta sekarotuisia koiranpentuja, jotka on tuotu laittomasti maahan lähinnä Virosta ja muualta Baltiasta. Tällä hetkellä syyteharkinnassa on noin 400 rikoksen vyyhti. Epäillyt petokset, salakuljetukset ja eläinsuojelurikokset ovat tapahtuneet vuosina 2014–2016. Näiden jälkeen tapauksia on tullut lisää.

Koiria on myyty netin myyntisivustoilla muutaman sadan euron hintaan. Sekarotuisia pentuja on arveltu tuodun Suomeen satoja, ja taloudellisen hyödyn uskotaan olleen satoja tuhansia euroja.

– Myyjä on väittänyt pentujen olevan suomalaisia tai laillisesti maahantuotuja, rokotettuja ja sirutettuja. Hän on esittänyt muun muassa koirien EU-passin ja muita virallisen näköisiä virolaisia asiakirjoja. Todellisuudessa koirat on tuotu maahan laittomasti, ja useilla koirilla on ollut parvovirus, johon koira on kuollut pian ostamisen jälkeen, Helsingin poliisilaitoksen rikoskomisario Hannu Kortelainen kertoo.

– Lisäksi pentujen on väitetty olleen esimerkiksi jackrusselinterrierien ja kääpiömäyräkoirien jälkeläisiä, mutta myöhemmin on selvinnyt, että tämä ei ole pitänyt paikkaansa. Myyjä ei itsekään välttämättä ole tiennyt kaikkien koirien vanhempia eikä sitä, millaisista olosuhteista koirat ovat lähtöisin.


Tuontikoiran ostamisessa isot riskit

Poliisi ja Aluehallintovirasto muistuttavat, että pentutehtailta hankittuihin ja ylipäänsä ulkomailta tuotuihin koiriin liittyy useita vakavia riskejä. Vaikka koira näyttäisi ulkoisesti ostohetkellä voivan hyvin, se saattaa kantaa erilaisia tauteja, kuten rabiesta ja ekinokokkoosia, jotka voivat olla ihmiselle hengenvaarallisia.

– Esimerkiksi ekinokokkoosi ei aiheuta oireita koiralle, joten koiran ei voi havaita kantavan sitä. Ihmiselle oireet tulevat vasta monen vuoden jälkeen, ja tautia on vaikea hoitaa. Ulkomailta tuoduilla koirilla on lisäksi useita sellaisia sairauksia, joita ei suomalaisilla koirilla ole, mikä on iso riski sekä koirille että ihmisille, varoittaa läänineläinlääkäri Sari Haikka Etelä-Suomen Aluehallintovirastosta.

Poliisi ja läänineläinlääkäri ovat huolissaan pentutehtailun ja koirien salakuljetuksen kasvusta. Usein koiran hankkimista suunnittelevat ihmiset eivät ota asioista riittävästi selvää etukäteen vaan edistävät laitonta ja eläinten etujen vastaista toimintaa.

– Kun koira sairastuu ja mahdollisesti kuolee, omistajat havahtuvat siihen, että pentu taisikin olla pentutehtaan tuotoksia. Moni kuvittelee tekevänsä hyvän työn ”pelastaessaan” tällaisen koiran hyvään kotiin, mutta ei tule ajatelleeksi sitä, että tällainen vain edistää pentutehdasilmiön kasvua ja olemassaoloa. Seurauksena on paljon surua ja murhetta, Kortelainen sanoo.

– Ongelma ei ratkea koirien pelastamisella Suomeen. Jos on aitoa auttamishalua, pitäisi auttaa kohdemaissa, Haikka sanoo.

Halpa koira voi tulla ostajalle kalliiksi

Käteismaksu ja se, että koiran saa mukaansa heti, viittaavat usein pentutehtaaseen, jossa elinolot ovat tavallisesti huonot. Mikäli harkitsee ostavansa ulkomailta koiran, kannattaa pyytää etukäteen koiran passista kuva ja varmistaa Aluehallintovirastolta, että myyjä on ilmoittanut viranomaiselle ammattimaisesta tuonnista. Ammattimaisella tuojalla tulee olla esittää TRACES-terveystodistus, Eviran voimassaoleva rekisteröinti-ilmoitus ja eläinkuljettajalupa. Mikäli näitä papereita ei ole, kannattaa ilmoittaa laittomasta toimijasta toimijan kunnan valvontaeläinlääkärille. Lisäksi myyjää kannattaa pyytää tekemään kauppakirja.

– Monet ihmiset haluavat nopeasti halvan koiran, joita ei Suomesta saa. Suomessakin on pentutehtaita, mutta meillä ei ole myynnissä pieniä sekarotuisia koiria. Rotukoirat maksavat Suomessa normaalisti 1000–2000 euroa. Tunnolliset kasvattajat kysyvät, millaiseen perheeseen koira tulee, ja haluavat tutustua perheeseen ennen koiran luovuttamista. Lisäksi emä on yleensä nähtävillä, Haikka sanoo.

Vaikka ulkomailta tuodun halvan koiran hankkimisen helppous ja halpuus houkuttavat, kannattaa ottaa huomioon se, että halvan koiran hankkiminen voi tulla ostajalle kalliiksi.

– Usein myyjiä ei saada kiinni eikä vastuuseen, joten ostaja joutuu maksamaan laittoman tuonnin tarkastusmaksun, joka on 200–400 euroa, sekä esimerkiksi madottamisesta, rokotuksista ja sirusta koituvat kulut, Haikka sanoo.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Tuholaistorujnta- ja nopeusjuoksu-kisat

04.08.2017 - Runsaan viikon päästä on Tuholaistorjunta- ja nopeusjuoksukisat amerikankääpiöterriereille. Tapahtuman järjestää ETFTA. Sathylta tulee paikalle kalustoa em. kisoihin ja muuta jänskää.

Tuholaistorjunta on amerikankääpiöterriereiden virallinen kuninkuuslaji ja -urheilu. Kisassa pärjäävätä kaikki käpät mutta parhaat ovat suorastaan yliluonnollisia. Monta viehettä, yksi koira, todella nopeatempoista - armotonta kisaa!

ETFTA:n tapahtumassa on myös UKC (United Kennel Club) Drag Race kisat. Kyse on koiraurheilusta, joka on hyvin lähellä flat race yms. super-sprinttejä.

Toivottavasti sää suosii, tapahtuma on ulkoilmatapahtuma Espoon ja Kirkkonummen tuntumassa, siis aivan Helsingin lähellä.

Katso tarkemmat tiedot ETFTA:n sivuilta, klikkaa tästä.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Mielenkiintoinen näkökulma koiranomistamisesta

30.06.2017 - Koirasi ongelmat johtuvat todennäköisesti sinusta – "Ei ole liian vaikeita koiria, mutta ihmiset ottavat rotuja väärin perustein"

Hyvä otsikko toimittaja Madeleine Hahlin jutussa Keski-Uusimaa-lehdessä. Jutussa haastatelaan koira-asiantuntijoita ja tarkastellaan millaisia ongelmia koirien kanssa voi olla - ja missä mahtaa olla syy.

Monimutkaisia asioita mutta onneksi vain harvoin. Lue juttu linkistä.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2017

02.01.2017 - Hyvää uutta vuotta 2017. Tästä vuodesta tulee hauska, iloinen ja hyvä kaikille koiraharrastajille ja koirafaneille. SATHY-yhdistyksellä on kivoja suunnitelmia uudelle vuodelle ja näistä lisää juttua kohta.
Valmistaudu riehakkaaseen talveen ja reippailuun!

Tätä sivua ja sivun sisältöä ei saa käyttää mihinkään koira- tai koirarotuvastaiseen tarkoitukseen.
Lisätietoja http://www.sathy.fi
© 1990 - 2017 SATHY
Koirien taakanveto™, Koirien voimaveto™ ja Kääpiöterriereiden tuholaistorjunta™ ovat SATHY ry.:n tavaramerkkejä.