SATHY ry. uutisia
Jos Teillä on jotakin kerrottavaa, jonka haluatte tälle sivulle niin lähettäkää viesti osoitteeseen info@sathy.fi.

SATHY-rotuisten koirien kasvattajien uutisia:

Rambo's Toy Fox Terriers: Kotisivuiltamme löydät aina ajantasaiset tiedot suunnitelluista ja syntyneistä pentueista.

SnowWhite American Bulldogs: Amerikanbulldog pentuja tulossa!

Pete's Bulldogs: parhaat työkoira Amerikanbulldogit!

Toy Fox Terrier Kennel: AKT -pentuja varattavissa!

Senefi's Toy Fox Terriers: Käy kurkkaamassa pentusuunnitelmat kotisivuiltamme

Olderanch: Aidot, puhdasrotuiset vanhaenglanninbulldoggit.

Koirien salakuljetusta

11.02.2018 - Sathy on paljon tekemisissä tuontikoirien kanssa. Syy siihen on se, että kaikki nämä sathy-rotuiset koirat ovat Suomessa kovin vähälukuisia ja jopa kotimaisilla koirilla on lähisukulaisissa ulkomailta tuotuja vanhempia. Onhan kyseessä todellakin amerikkalaisperäiset työkoirat. Tästä syystä koirien maahantuonti ja usein myös maasta vienti on yhdistyksen jäsenten ja puuhastelijoiden hyvässä tiedossa.

Jostakin syystä tuntuu siltä, että monirotuisten koirien, löytö- ja kulkukoirien, kodittomien koirien maahantuonti Suomeen on lisääntynyt. Ilmeisesti kyse on siitä, että suomalainen koiraharrastaja pelastaa toiminnallaan ulkomailla olevan reppanan. Vaikuttaa myös siltä, että tämä tuonti tapahtuu välimeren maista, ehkä myös entisistä itä-blokin maista.

Asia on varmasti eettisesti hyvä ja ystävällinen mutta löytökoirien tuontiin liittyy ilmeisesti myös vaikeuksia ja ongelmia, ehkä jopa riskejä. Aikaisemmin on ollut keskustelua mahdollisista sairauksista, on epäilty myös koiran alkuperän olevan kyseenalainen, ts. tuotetaan löytökoiria, tai on kenneli, joka tuottaa rescue-koiria. Jotkut epäilevät kyseessä olevan jonkinlaisen bisneksen, jolla kusetetaan hyväuskoisia, suomalaisia koiraharrastajia.

Uusi näkökulma koiran tuontiriskeihin on suomalainen oikeuslaitos. Uutisissa kerrottiin, että koiraharrastaja-avopari sai lähes 3 000 euron sakot koiran salakuljetuksesta. Tiedossa ei ole koko jutun taustoja mutta tässä juttu lyhyesti:


»Avoparille sakot kulkukoiran salakuljetuksesta – maksettavaa lähes 3 000 euroa

PORVOO | Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 43-vuotiaan naisen ja 36-vuotiaan miehen salakuljetuksesta sakkoihin.

Naisen tuloilla 30 päiväsakon hinnaksi tuli 180 euroa ja miehen kohdalla 20 päiväsakon hinnaksi 2 800 euroa.

Oikeus katsoi porvoolaisen avoparin syyllistyneen huhtikuussa 2013 kreetalaisen kulkukoira Rosebudin salakuljetukseen Kreetalta Suomeen.

Koiran maahantuonnissa olisi kuulunut noudattaa kaupallista tuontia koskevia säännöksiä. Koiralla ei ollut mikrosirumerkintää, eikä säädetyistä rokotuksista ja lääkityksistä ollut todisteita.

Vaikka kyse oli vain yhdestä koirasta, piti oikeus tekoa suunnitelmallisena. Sekä koiran hankkinut nainen, että sen passillaan Suomeen tuonut mies olivat syyllisiä.

Käräjäoikeus hylkäsi pariskuntaan kohdistuneen syytteen eläinsuojelurikoksesta, koska ei ollut näyttöä, että koira olisi kärsinyt kuljetuksesta koneen ruumassa. Näin ollen oikeus ei määrännyt heille myöskään eläintenpitokieltoa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.»


Lue koko juttu täältä >> Helsingin Uutiset

Hyvää uutta vuotta 2018

29.12.2017 - Hyvää uutta vuotta 2018 kaikille koiraharrastajille ja lemmikin omistajille. Pitemmittä puheitta vuonna 2018 on tulossa kaikenlaista kivaa ja mukaa koira-asiaa.
Hyvää uutta vuotta!

Varo ekinokokkia

01.11.2017 - Koirilla, kaikilla koirilla, on loisia. Vaikka koiran madottaisi niin kohta sillä on taas jotakin loisia. Eikä kaikki loishäätölääkkeet tepsi kaikkiin loisiin.

Jos koira syö jänön papanoita niin se saa melko varamsti isospora canis -suolistoloisia. Terveellä koiralla tämä ei juuri haittaa mutta heikkokuntoisella koiralla loiskuorma on turha ja jopa liikaa. Tämä isospora on siitä huono, että ei lähde matolääkkeillä mutta kylläkin esim sulfalla.

Viimeisimpien tutkimusten mukaan koirillamme yleisimmät sisäloiset ovat suolinkainen (Toxocara canis, Crenosoma vulpis), hakamato (Uncinaria stenocephala), lapamato (Diphyllobothrium latum), heisimato (Mesocestoides spp.) ja alkueläimistä Isospora-lajit ja Giardia canis. Lisäksi tuontikoirilla on todettu myös muita sisäloistartuntoja. Kullakin loislajilla on sille ominainen elinkierto, joka määrittää miten, ja monenko välivaiheen kautta kyseinen loinen kehittyy munasta aikuiseksi loiseksi.

Jos koira - tai koiranomistaja - pelehtii kissojen kanssa niin takuuvarmasti saa Toxoplasma gondii -nimisen itiöeläimen. Suomessa todetaan ihmisillä vuosittain 30–50 synnynnäistä toksoplasmoositapausta.[2] Yleensä tartunnan saanut lapsi on aluksi oireeton, mutta myöhemmin voi alkaa ilmetä ainakin näkö- ja silmävaurioita. Vauriot koskettavat monesti myös kuuloa ja koko aivoja, ja joskus sairauteen liittyy kehitysvammaisuutta, vesipäisyyttä, lihasvelttoutta ja kouristelua.

Ulkomailla koira voi saada astetta tykimpiä loisia. Paha on kohtuuyleinen sydänmato, jota taitaa olla jo niinkin pohjoisessa kuin Saksassa. Ainoa tapa häätää sydänmato on ivermektiini. Ivermektiini on sathy-rotuisille koirille turvallinen mutta collie-rotuisille (lassie, skotlanninpaimenkoira) tappava. Hoitamattoman sydänmato johtaa koiran kuolemaan.

Eikä tuossa kaikki, Suomessa ei elä eikä viihdy ekinokokki mutta jo Virossa niitä on. Ekinokokki on heisimato, jonka pääisäntiä ovat koirat ja punaketut. Sitä ei ole tavattu Suomessa ketuissa eikä muissakaan villeissä lihansyöjäeläimissä.

Suomeen tuotaessa koira tulisi aina ekinokokki-loishäätää mutta on olemassa pelko, että aina näin ei tapahdu. Teoriassa tuontikoirasta voisi ihmiseen tarttua ekinokokki, joka voi aiheuttaa ihmisellä ongelmia. Maksaan muodostuu epäsäännöllisistä onteloista koostuva kysta, joka kasvaa epätarkkarajaisesti ja invasiivisesti ympäröivään kudokseen. Tauti tuhoaa maksakudosta ja voi lähettää myös etäpesäkkeitä syövän tapaan.

Keski-Euroopassa loista esiintyy eläimissä paikoin paljon, mutta Fennoskandian maat ovat tähän asti olleet siitä vapaita. Vastikään loisia löydettiin ensimmäistä kertaa Etelä-Ruotsissa pyydetyn ketun suolistosta. Myyräekinokokkia esiintyy myös Virossa ja Venäjällä Arkangelin alueella ja todennäköisesti Pietarin ympäristössä. Suomesta loista ei laajoista myyrä- ja kettuseurannoista huolimatta ole koskaan tavattu.

Madottakaa siis koiranne!


Katso lisätietoja tästä uutisesta


Opas koiran raakaruokinnasta

19.10.2017 - Tiesitkö, että koira on lihansyöjä ja se voi parhaiten kun se saa ravinnokseen pelkästään eläinperäisiä tuotteita. Lihaa, luita, rustoja ja eläinrasvoja.

Koiralle hyvää ruokaa on sellainen, että mitä enempi ruoassa on lihaa, luita, rustoja, eläinperäisiä rasvoja, sisäelimiä ja muita eläinperäisiä tuotteita, sitä parempi. Monipuolisesti.



Parhaimmillaan raakaruoka on lihaa, luita, rustoja, eläinrasvoja, sisä- ja muita elimiä. Ei kypsennettynä vaan raakana. Täl- laista raakaruokaa ei tulisi pilkkoa tai hienontaa liikaa koska karkeammalla koostumuksella saadaan lisäksi myös hyvä ja terveellinen rakenne ruoalle. Koira, joka saa järsiä luita ja rustoja, on tyytyväinen. Ham- paat ja ikenet pysyvät erittäin hyvässä kunnossa. Hampaisiin ei keräänny plakkia, koiran hengitys on raikas.

Lataa raakaruokintaopas täältä >> http://www.sathy.fi/documents.html

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Treenikausi lähestyy

18.09.2017 - Kesän rientojen jälkeen lähestyy kausi kun ehtii osallistua kaikenlaiseen kivaan viikonloppukivaan. SATHY on käynnistämässä useampia juttuja, joihin koiranomistaja voi osallistua.

Ensimmäiseksi käynnistyi uusi kausi terapiakoirille. Nyt koulutetaan mm. juniori-koiria ja uusia handlereita. Tästä lisää terapiakoirasivulla.

Tuholaistorjunnassa on uutta puhtia. Vähän aikaa sitten oli kisat ja nyt on käynnistymässä treeni-kausi. Treenit ovat hauskat, kivat ja helppo osallistua. Tarkoitus on, että treenejä järjestetään vähän eri paikkakunnilla.
Katso lisää Tuholaistorjunta- ja treeni-sivulta.

Seuraavana vuorossa on Petojahti. Tästä lisää kohta. Kats Petojahti- ja treeni-sivulta uutisia.

Suunnitelmissa on myös Taakanvetotreenit mutta tämä treeniohjelma on vielä alkutekijöissä. Lisää uutisia tulossa.

Koira pitää terveenä - kirjoittaa uusin Tekniikan Maailma

02.09.2017 - Uusimmassa Tekniikan Maailma -lehdessä on massiivisesti juttua autoista, puhelimista ja muista tekniikan kommervenkeistä. Näiden tekniikkajuttujen lisäksi on aivan super-hieno artikkeli koiran terveysvaikutuksista.

Tekniikan maailman jutussa kerrotaan arvovaltaisessa Journal of Epidemiology ja Communal Health -lehden artikkelista näin:

Koira pitää terveenä
Nyt se on oikein tutkittu: koiran hankkiminen on yksi tehokkaimmista tavoista estää kansalaisen muuttuminen sohvaperunaksi esimerkiksi ikääntymisen myötä.
Journal of Epidemiology and Communal Health -lehden artikkelissa havaittiin, että koiraa ulkoiluttavat harjoittivat jopa sateisina päivinä ulkoilmassa enemmän liikuntaa kuin muut samanikäiset kansaliaset keskimäärin edes aurinkoisina ja kauniina päivinä.
Koirista on havaittu olevan muutakin terveyshyötyä: esimerkiksi lapsuusiän eli ykköstyypin diabeteksen todennäköisyys on keskimääräistä pienempi perheissä, joissa on koira. Syyksi arvellaan sitä, että koira pitää lapsen puolystysjärjestelmän hyvässä iskussa ja terveellä tavalla aktiivisena.

Journal of Epidemiology ja Communal Health -lehden julkaisemasta tutkimuksesta selviää paljon mielenkiintoisia asioita. Tutkimukseen osallistui 3 123 henkilöä, joista noin viidennes oli koiranomistajia ja ulkoiluttivat koiraansa vähintään kerran päivässä. Koiranomistajien ulkoiluun vaikuttivat sää- ja muut olosuhteet käytännössä ei ollenkaan.

Tekniikan Maailma -lehden kotisivut löytyvät tästä linkistä, klikkaa tästä.

Journal of Epidemiology ja Communal Health -lehden julkaisema tutkimus löytyy tästä linkistä, klikkaa tästä.

Teksasilaiset pelastavat lemmikit hirmumyrskystä

30.08.2017 - Meillä suomalaisilla on paljon koiria ja muutenkin pidämme hyvää huolta koirista. Suomessa on yksi koira jokaista seitsemää ihmistä kohden. Paljon koiria siis.

Hämmästyttävää on se, että Yhdysvalloissa on vielä enemmän koiria lemmikkeinä. Suhteessa koiria on siellä tuplasti, yksi koira jokaista kolmea ihmistä kohden.

Elokuun lopulla Texasiin iski hirmumyrsky Harvey ja se aiheutti paljon tuhoa. Myrskyn seurana tuli paljon rankkasateita ja vettä tulvi kovasti. Ihmisiä jouduttiin pelastamaan veneillä omista asunnoistaan. Pelastushenkilökunta on kertonut, että lähes jokaisen kuiville turvaan pyrkineen ihmisen mukana on ollut kissa, koira tai muu lemmikki mukana. Kaveria ei jätetä!

Monen SATHY-koirarodun alkuperä on juuri tuolla päin maailmaa, Yhdysvaltojen etelävaltioissa. On mukava nähdä, että koirista pidetään huolta hädän keskellä.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Yhä enemmän eläimiä laittomasti Suomeen

21.08.2017 - Ilmeisesti eläinten ja koirien laiton maahantuonti Suomeen on hot topic. Ainakin sen mielikuvan saa uutisoinnista ja virkamiesten lausunnoista. Luultavasti tuohon laittomaan maahantuontiin ja rescue-koirien tuontiin liittyy osittain ns »helppo raha», ei siis suomalaisille mutta ulkomaailaisille. Suomessa elintaso on yksinkertaisesti juuri tarpeeksi korkeampi kuin vaikkapa Baltian maissa tai Välimeren maissa ja se riittää siihen, että noissa maissa koiran vienti Suomeen tulee houkuttavaksi.
Suomessa hyvin jalostettu ja terveystarkastettu rotukoiran pentu maksaa useita tuhansia euroja. Edellä mainituissa maissa muutama satanen on suuri raha ja jos saa myytyä useamman pennun niin päästään jo huomattavaan ansiotuloon paikallisesti.
Vastaan on tullut tapauksia, joissa on jopa taitavasti väärennetty asiakirjoja ja rokotustarroja, sen sijaan, että olisi oikeasti vaivauduttu madottamaan ja rokottamaan koira.
Toinen juttu on se, että Suomessa on erilainen koirakulttuuri. Tämä vetoaa helposti suomalaiseen koiranostajan mieleen. Vastuu on kuitenkin ostajalla. Koiranostajan tulisi malttaa sen verran, että selvittäisi koiranostoon ja -tuontiin liittyviä asioita etukäteen.

HUOM - Suomeen tuodaan hurjan paljon myös todella hienoja ja vähemmän hienoja koiria täysin asianmukaisesti ja laillisesti. Esimerkiksi SATHY-rotuisia koiria tuodaan Suomeen useampia vuodessa. Joukossa myös todella arvokkaita, aikuisia jalostuskoiria, joilla on lähtömaassaan ansaittua meriittiä.

Alla Pekka Virkin artikkeli Verkkouutisissa, maanantaina 21.8.2017.

USU: Yhä enemmän eläimiä laittomasti Suomeen

Sekä EU-alueelta että sen ulkopuolelta salakuljetettujen eläinten määrä on jopa kaksinkertaistunut kahden vuoden aikana, kertoo Uutissuomalainen.

Viime vuonna viranomaiset löysivät yhteensä 248 laittomasti Suomeen tuotua eläintä, joista 179 tuotiin EU-maista ja 69 EU:n ulkopuolelta. Eläimistä 76 prosenttia oli koiria. Vielä vuonna 2014 kiinnijääneiden määrä oli 97.

Eviran ylitarkastaja Virva Valle uskoo Uutissuomalaisessa, että tänä vuonna vähintään yhtään moni eläin paljastuu salakuljetetuksi kuin viime vuonna.

Eviran tiedossa ovat luonnollisesti vain ne salakuljetustapaukset, jotka ovat paljastuneet. Valle ei halua arvioida sitä, kuinka paljon eläimiä todellisuudessa salakuljetetaan Suomeen.

– Todennäköisesti nämä viranomaisten tietoon tulleet tapaukset ovat vain jäävuoren huippu, hän sanoo.

Kennelliiton jalostusasiantuntija Katariina Mäki sanoo, ett laittomasti maahantuodut koirat saattavat olla peräisin pentutehtaasta, jossa koirien olot ja hoito ovat eläinsuojelullisesti arveluttavia.

– Pentuja tuodaan myös ennen luovutusikää, mikä vaikuttaa varmasti koiran koko tulevaan elämään negatiivisesti. Toisekseen laittomaan maahantuontiin sisältyy tautiriski, joka uhkaa myös ihmisiä. Pitäisi miettiä, pystyttäisiinkö valvontaa tehostamaan nykyisestä, hän toteaa.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Terapiakoiratoiminta

19.08.2017 - SATHY ry virallinen terapiakoiratoiminta aloittaa lähiaikoina uusia koulutuksia. Jos sinulla on intoa ja koira, joka ehkä pystyy terapiakoiratoimintaan niin ilmoittaudu nyt.
Ensimmäistä kertaa mukaan otetaan nyt myös pentukoiria, näille on omat tutustumiset ja koulutukset.

Kyse on siis
- terapiakoiraohjaajakoulutuksesta
- terapiakoiramateriaalilpaketista
- kädestäpitäen terapiakoira-treenausta
- koiran treenaamisesta terapiakoiraksi
- vierailuista hoitolaitoksissa ja instansseissa
- yms.

Kyse on melko vaativasta, ei niinkään koirahupiharrastuksesta vaan asiakaslähtöisestä terapiakoiratoiminnasta. Vaatimukset ovat aika kovat koiralle ja koiran handlerille.

Jos haluat mukaan niin laita viestiä SATHY-yhdistykselle. Klikkaa tästä ja saat lisätietoja.

Yhteisöjen ja laitosten - kuten vanhainkotien - on mahdollisuus sopia SATHY ry.:n kanssa terapiakoirien vierailuista. Kyse on hyväluontoisista ja vieraiden ihmisten kanssa hyvin toimeen tulevista koirista, jotka jo pelkällä läsnäolollaan saavat ihmiset ja laitosten asiakkaat - jopa henkilökunnan - hyvälle mielelle.
Terapiakoirien vierailukohteet ovat: laitokset, sairaalat, vanhainkodit, mielenterveyslaitokset, nuorisokodit, lastenkodit,...

Laitokset voivat ottaa yhteyttä SATHY ry.:hyn ja kertoa miten heille sopisi vierailu tai kysyä mitä tahansa tarkempia lisätietoja terapiakoiratoiminnasta. Yhdessä laitoksen ja terapiakoiran omistajan kanssa sovitaan tarkempi vierailuaikataulu ja menettelytapa. Koko terapiakoiratoiminta on vapaaehtoistyöhön perustuvaa ja maksutonta.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Koiralle temppuja!

18.08.2017 - Mitä kaikkea voi opettaa koiralle? No ainakin paljon ihmeellisiä temppuja.
Katso tämä video niin saat inspiraatiota kouluttamiseen.

Klikkaa tästä!

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Tarkkana tuontikoirien kanssa

11.08.2017 - Poliisi uutisoi erikoisesta koirantuontitapauksesta. Lähinnä jutussa on kai erikoista se jos kyseessä todellakin on näin suuresta määrästä koiria, tavallaan järjestelmällisestä jutusta.

Jos olet tuomassa koiraa ulkomailta niin varmista, että koira on oikeasti
- perinpohjaisesti loishäädetty, ivermektiini, prasikvanteeli yms
- rokotettu, parvo yms.
- eläinlääkärin terveystarkastama.

Probleema on esmes se, että jos on koira, jolla paljon loisia (vaikkapa sydänmatoja) niin huonolla tuurilla koira kuolee kun se normi-loishäädetään. Taitava eläinlääkäri pystyy - tai ei pysty - loishäätämään pahemmin loisiintuneen koiran turvallisemmin. Päällepäin koira voi olla täysin ok vaikka on terveydellisesti ns. finaalissa.

Kysy neuvoja etukäteen maahantuonnista vaikkapa SATHYlta, ei maksa mitään.


Alla Poliisin julkaisema juttu:

Naisen epäillään tuoneen satoja koiria laittomasti Suomeen – poliisi ja eläinlääkäri varoittavat tuontikoiriin liittyvistä vakavista riskeist

Helsingin poliisin ja Etelä-Suomen Aluehallintoviraston läänineläinlääkärin tietoon on tullut, että Helsingin Östersundomissa asuva nainen on myynyt netti-ilmoitusten kautta sekarotuisia koiranpentuja, jotka on tuotu laittomasti maahan lähinnä Virosta ja muualta Baltiasta. Tällä hetkellä syyteharkinnassa on noin 400 rikoksen vyyhti. Epäillyt petokset, salakuljetukset ja eläinsuojelurikokset ovat tapahtuneet vuosina 2014–2016. Näiden jälkeen tapauksia on tullut lisää.

Koiria on myyty netin myyntisivustoilla muutaman sadan euron hintaan. Sekarotuisia pentuja on arveltu tuodun Suomeen satoja, ja taloudellisen hyödyn uskotaan olleen satoja tuhansia euroja.

– Myyjä on väittänyt pentujen olevan suomalaisia tai laillisesti maahantuotuja, rokotettuja ja sirutettuja. Hän on esittänyt muun muassa koirien EU-passin ja muita virallisen näköisiä virolaisia asiakirjoja. Todellisuudessa koirat on tuotu maahan laittomasti, ja useilla koirilla on ollut parvovirus, johon koira on kuollut pian ostamisen jälkeen, Helsingin poliisilaitoksen rikoskomisario Hannu Kortelainen kertoo.

– Lisäksi pentujen on väitetty olleen esimerkiksi jackrusselinterrierien ja kääpiömäyräkoirien jälkeläisiä, mutta myöhemmin on selvinnyt, että tämä ei ole pitänyt paikkaansa. Myyjä ei itsekään välttämättä ole tiennyt kaikkien koirien vanhempia eikä sitä, millaisista olosuhteista koirat ovat lähtöisin.


Tuontikoiran ostamisessa isot riskit

Poliisi ja Aluehallintovirasto muistuttavat, että pentutehtailta hankittuihin ja ylipäänsä ulkomailta tuotuihin koiriin liittyy useita vakavia riskejä. Vaikka koira näyttäisi ulkoisesti ostohetkellä voivan hyvin, se saattaa kantaa erilaisia tauteja, kuten rabiesta ja ekinokokkoosia, jotka voivat olla ihmiselle hengenvaarallisia.

– Esimerkiksi ekinokokkoosi ei aiheuta oireita koiralle, joten koiran ei voi havaita kantavan sitä. Ihmiselle oireet tulevat vasta monen vuoden jälkeen, ja tautia on vaikea hoitaa. Ulkomailta tuoduilla koirilla on lisäksi useita sellaisia sairauksia, joita ei suomalaisilla koirilla ole, mikä on iso riski sekä koirille että ihmisille, varoittaa läänineläinlääkäri Sari Haikka Etelä-Suomen Aluehallintovirastosta.

Poliisi ja läänineläinlääkäri ovat huolissaan pentutehtailun ja koirien salakuljetuksen kasvusta. Usein koiran hankkimista suunnittelevat ihmiset eivät ota asioista riittävästi selvää etukäteen vaan edistävät laitonta ja eläinten etujen vastaista toimintaa.

– Kun koira sairastuu ja mahdollisesti kuolee, omistajat havahtuvat siihen, että pentu taisikin olla pentutehtaan tuotoksia. Moni kuvittelee tekevänsä hyvän työn ”pelastaessaan” tällaisen koiran hyvään kotiin, mutta ei tule ajatelleeksi sitä, että tällainen vain edistää pentutehdasilmiön kasvua ja olemassaoloa. Seurauksena on paljon surua ja murhetta, Kortelainen sanoo.

– Ongelma ei ratkea koirien pelastamisella Suomeen. Jos on aitoa auttamishalua, pitäisi auttaa kohdemaissa, Haikka sanoo.

Halpa koira voi tulla ostajalle kalliiksi

Käteismaksu ja se, että koiran saa mukaansa heti, viittaavat usein pentutehtaaseen, jossa elinolot ovat tavallisesti huonot. Mikäli harkitsee ostavansa ulkomailta koiran, kannattaa pyytää etukäteen koiran passista kuva ja varmistaa Aluehallintovirastolta, että myyjä on ilmoittanut viranomaiselle ammattimaisesta tuonnista. Ammattimaisella tuojalla tulee olla esittää TRACES-terveystodistus, Eviran voimassaoleva rekisteröinti-ilmoitus ja eläinkuljettajalupa. Mikäli näitä papereita ei ole, kannattaa ilmoittaa laittomasta toimijasta toimijan kunnan valvontaeläinlääkärille. Lisäksi myyjää kannattaa pyytää tekemään kauppakirja.

– Monet ihmiset haluavat nopeasti halvan koiran, joita ei Suomesta saa. Suomessakin on pentutehtaita, mutta meillä ei ole myynnissä pieniä sekarotuisia koiria. Rotukoirat maksavat Suomessa normaalisti 1000–2000 euroa. Tunnolliset kasvattajat kysyvät, millaiseen perheeseen koira tulee, ja haluavat tutustua perheeseen ennen koiran luovuttamista. Lisäksi emä on yleensä nähtävillä, Haikka sanoo.

Vaikka ulkomailta tuodun halvan koiran hankkimisen helppous ja halpuus houkuttavat, kannattaa ottaa huomioon se, että halvan koiran hankkiminen voi tulla ostajalle kalliiksi.

– Usein myyjiä ei saada kiinni eikä vastuuseen, joten ostaja joutuu maksamaan laittoman tuonnin tarkastusmaksun, joka on 200–400 euroa, sekä esimerkiksi madottamisesta, rokotuksista ja sirusta koituvat kulut, Haikka sanoo.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Tuholaistorujnta- ja nopeusjuoksu-kisat

04.08.2017 - Runsaan viikon päästä on Tuholaistorjunta- ja nopeusjuoksukisat amerikankääpiöterriereille. Tapahtuman järjestää ETFTA. Sathylta tulee paikalle kalustoa em. kisoihin ja muuta jänskää.

Tuholaistorjunta on amerikankääpiöterriereiden virallinen kuninkuuslaji ja -urheilu. Kisassa pärjäävätä kaikki käpät mutta parhaat ovat suorastaan yliluonnollisia. Monta viehettä, yksi koira, todella nopeatempoista - armotonta kisaa!

ETFTA:n tapahtumassa on myös UKC (United Kennel Club) Drag Race kisat. Kyse on koiraurheilusta, joka on hyvin lähellä flat race yms. super-sprinttejä.

Toivottavasti sää suosii, tapahtuma on ulkoilmatapahtuma Espoon ja Kirkkonummen tuntumassa, siis aivan Helsingin lähellä.

Katso tarkemmat tiedot ETFTA:n sivuilta, klikkaa tästä.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Mielenkiintoinen näkökulma koiranomistamisesta

30.06.2017 - Koirasi ongelmat johtuvat todennäköisesti sinusta – "Ei ole liian vaikeita koiria, mutta ihmiset ottavat rotuja väärin perustein"

Hyvä otsikko toimittaja Madeleine Hahlin jutussa Keski-Uusimaa-lehdessä. Jutussa haastatelaan koira-asiantuntijoita ja tarkastellaan millaisia ongelmia koirien kanssa voi olla - ja missä mahtaa olla syy.

Monimutkaisia asioita mutta onneksi vain harvoin. Lue juttu linkistä.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2017

02.01.2017 - Hyvää uutta vuotta 2017. Tästä vuodesta tulee hauska, iloinen ja hyvä kaikille koiraharrastajille ja koirafaneille. SATHY-yhdistyksellä on kivoja suunnitelmia uudelle vuodelle ja näistä lisää juttua kohta.
Valmistaudu riehakkaaseen talveen ja reippailuun!

KORJAUKSIA SATHY.FI-SIVUILLA

09.10.2016 - SATHYn nettisivuille tehdään muutoksia. Tarkoitus on saada ehkä uusia juttuja ja toimintoja sivuille, järjestellä vanhoja systeemejä uuteen uskoon ja paljon muuta.
Harmi kyllä, jotkut vanhat tiedot ovat kadonneet taivaan tuuliin.
Muutokset valmistautuvat pikatahtiin, ole siis tarkkana :)

Varmista, että saat ensimmäisenä tietää:
- uudesta lehdestä
- uusista tapahtumista
- uutisista
- ja paljon muusta!

Klikkaa tästä - ei maksa mitään!

======================================================

08.10.2016 - ======================================================
SATHY-SIVUJA KORJATAAN JA UUDISTETAAN
Alla vanhempia uutisia
======================================================

Kisatuloksia

24.11.2015 - Sunnuntaina pidettiin Espoon koirakeskuksessa UKC-tapahtuma. Näyttelytoiminnan järjesti ETFTA ja paikalla oli Amerikasta asti tuomari.

Ennen ulkomuotonäyttelyä pidettiin SATHY:n toimesta kaksi kisaa, pienten koirien nopeusjuoksu ja tuholaistorjunta.

Paikalla oli mukavasti pieniä koiria, amerikankääpiöterriereitä ja amerikankarvattomiaterriereitä, kaikki koirat toinen toistaan hienompia.
Ensin pidettiin tuholaistorjuntakisa. Kilpailussa käytettiin neljää viehettä. Kisailevat koirat tehtailivat toinen toistaan parempia tuloksia!

Tulokset on nähtävillä SATHY:n tulospalvelusta, tästä osoitteesta http://www.sathy.fi/tulospalvelu/

Tuholaistorjunnan kolme parasta olivat:
1.Pörrö, tulos 8,928
2. Hippu, tulos 12,466
3. Elvis. tulos 13,847
Nopeimmat koirat tässä kisassa olivat kaikki amerikankarvattomiaterriereitä, nopeita kuin salamat!

Nopeusjuoksuun osallistui 17 koiraa, kaikki suurella ilolla ja kukin omalla tyylillään.
Katso YouTube-video tästä linkistä https://youtu.be/uTJF05dtOfo.

Nopeusjuoksun kolme nopeinta olivat:

1. Simmu (AKT) 1,446 s.
2. Osku (AKAT) 1,519 s.
3. Hippu (AKAT) 1,823 s.

Lisää raporttia, videoita, kuvaa ja tekstiä tapahtumasta tulossa...

Uutisia SATHY Rescue -toiminnasta

04.09.2015 - SATHY Rescuen kautta on vuosien varrella jo koko joukko koiria löytänyt uuden kodin. Uutta kotia hakevat koirat ovat tuikitavallisia kotikoiria, joista omistaja joutuu luopumaan.

Yleisimmät syyt luopumiseen ovat yksinkertaisesti ajanpuute tai muuttunut elämäntilanne. Kotia hakevat koirat ovat aivan lupsakoita ja tavallisia, toistaiseksi ei ole tullut vastaan yhtään tapausta, joissa koira olisi käyttäytynyt huonosti tai ongelmallisesti.

Tuorein tapaus on koira, joka on luonteeltaan kiltti ja hieno. Olemus hauska, reipas ja osin jopa räväkkä.

Omistaja otti yhteyttä SATHY Rescueen ja sovittiin, että koira sijoitetaan tilapäiseen kotiin. Yhdistyksessä on muutama aktiivijäsen, jolla on tarpeeksi isot tilat, tarhat ja mahdollisuus pitää ekstrakoiria vaikka pidempään. Tällä poistuu omistajalta paine tehdä hätiköityjä toimia omistajan tahosta. On helpotus kun tietää, että koira pääsee uuteen kotiin.
Tällä kertaa koira sai uuden, pysyvän kodin oltuaan tilapäisessä kodissa viisi päivää.

Tällä kertaa SATHY Rescuen ilmoittelu toi tuloksena yhteensä vajaat 100 yhteydenottoa. Kaikki hyvin järkeviä ja silti erilaisia omistajaehdokkaita. Osalla jo koiria, osalla valtava kokemus koirista, osalla vähemmän.

Koira itse taas käytettiin eläinlääkärillä, joka teki perusteellisen terveystarkastuksen. Koiralta tutkitiin kaikki mahdollinen ja tämä koira sai tästä kirjallisen, monisivuisen todistuksen. Samalla koira mikrosirutettiin, rokotettiin nelosrokotteella ja rabiesta vastaan. Aikaisemman normimadotuksen lisäksi koira sai injektiona loishäädön.

Uusi omistaja saa siis koirista parhaan ja voi olla varma, että uusi perheenjäsen on terve kuin pukki. Henkisesti ja fyysisesti.

Jos olet kiinnostunut SATHY Rescue -toiminnasta niin ota yhteyttä!

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Eduskuntavaaliehdokkaat ja kansanedustajat vastustavat pakollista koirien ja kissojen mikrosiruttamista ja rekisteröintiä

08.04.2015 - Hyviä uutisia: eduskuntavaaliehdokkaat vastustavat pakollista koirien ja kissojen mikrosiruttamista ja rekisteröintiä.

Sathy lähetti kyselyn lukuisille ehdokkaille ja kaikille kansanedustajille. Kyselyssä kysyttiin mielipidettä pakollisesta koirien ja kissojen rekisteröinnistä (kts. alla).

Vastauksia on tullut runsaasti - ei vielä kaikilta - tällä hetkellä 89 % vastanneista vastustaa, lopulla ei ole mielipidettä tai eivät näe mahdollisuutta vaikuttaa asiaan.

Tarkempi selostus asiasta tulee seuraavassa SATHY Uutiset -lehdessä.

Lisäys: SATHYn lähettämä kysely kansanedustajille ja vaaliehdokkaille on saanut paljon vastauksia. Selvän vastauksen ovat antaneet mm. Kari Toivanen, Ben Zyskowicz, Ari Jalonen, Päivi Lipponen, Mika Raatikainen, Oras Tynkkynen, Osmo Soininvaara, Matti Saarinen, Marjo Matikainen-Kallström, Tarja Filatov, Sirkka-Liisa Anttila, Markku Eestilä ... Suuri kiitos kiireisille päättäjille.

Kevään ja kesän tapahtumia?

01.03.2015 - Nyt tarttis pikkuhiljaa kartottaa jos järjestetään tapahtumia ja kisoja. Ja kuinka paljon. Palkinnot on jo saatu kasaan heti alkuvuodesta, kisakiinnostusta on...
Tutkaillaan asiaa ja ehdotuksia vastaanotetaan. Petojahti, Taakanveto (isot), Taakanveto (pienet), niihin löytyy jo osallistujia.
Laita viestiä info@sathy.fi jos on hyvää ideaa, paikasta, ajasta ja lajista.

Hyvää uutta vuotta

01.01.2015 - Hyvää ja onnellista uutta vuotta 2015 kaikille koirille ja koirien ystäville.

SATHY RESCUE ilmoittaa: Narttukoira etsii kotia

30.09.2014 -
Ilmoitus jätetty 30.9.2014

Aitoakin aidompi (pitbullin kaltainen) työkoiranarttu etsii uutta kotia. Omistaja joutuu luopumaan tästä hurjan hienosta narttukoirasta. Täysipäinen, hyväkuntoinen, muutaman vuoden ikäinen, elämänsä kunnossa. Iloinen, raisu ja menevä. Omistaja kertoo: Sopii harrastuskoiraksi, pihakoiraksi, nokkela ja oppii helposti. Parhaaksi kaveriksi, vaikka metsälle tai kotisohvalle takkatulen ääressä kirjoja lukemaan. Tässä on enemmän koiraa kuin missään lussussa ja degeneroituneessa wannabe-koirassa.

Jos olet kiinnostunut tästä koirasta tai tiedät jonkun muun, joka pystyy antamaan tälle uroskoiralle hyvän kodin niin ota yhteyttä SATHY-yhdistykseen. Laita sähköpostitse yhteystietosi ja lyhyt selostus uudesta kodista. Viestisi välitetään koiran nykyiselle omistajalle, joka voi halutessaan ottaa sinuun yhteyttä. Toimi heti.

Sankaripitbulli uutisissa

03.09.2014 - Perheen pitbulli pelasti koiran vihaisten ampiaisten hyökkäykseltä. Suomessa tarvittaisiin myös tällaisia pitbulleja nyt kun kesän aikana on raportoitu moninaisista ampiaisista...

Katso lisätietoja tästä uutisesta


(ilman SATHY, SAB tms.)

14.08.2014 - Tässä juttu tutkimuksesta, joka todistaa koirien älykkyyden. Tosin jokainen koiranomistaja taitaa tietää tämän ihan ilman tutkimusta.

Koirista on tehty useita tieteellisiä tutkimuksia, jotka osoittavat, että koirat ovat yllättävän älykkäitä ja koirilla on yllättävän paljon yhteistä ihmisten kanssa. Uusi Suomi listasi neljä tutkittua tietoa koirista, jotka saattavat yllättää.

1. Keskiverto koira on älyllisiltä kyvyiltään kaksivuotiaan lapsen tasolla, kertoo koiria tutkinut kanadalainen psykologi Stanley Coren. Hänen mukaansa koirat voivat laskea, ymmärtää yli 10 sanaa ja ne myös pystyvät huijaamaan tarkoituksellisesti sekä ihmisiä että muita eläimiä.

2. Koirien aivot reagoivat ääneen samalla tavalla kuin ihmisten, tutkijat kertoivat helmikuussa. Löytöä pidetään biologisena todisteena ihmisten ja koirien menestyksekkäälle kommunikaatiolle.

3. Koirat tekevät asiansa mieluiten vartalon ollessa etelä-pohjois-suunnassa, tutkijat kertoivat tammikuussa. Tutkijat eivät kuitenkaan ole varmoja, miksi koirat tekevät näin.

Tutkijat mittasivat 70 koiran kehon akselin suhteessa maapallon magneettikenttään.

4. Koirat saattavat muistuttaa tunne-elämältään enemmän ihmisiä kuin tutkijat ovat aiemmin luulleet, koirien aivotoimintaa tutkinut professori Gregory Berns kertoi viime vuonna.

Hänen mukaansa kyky kokea myönteisiä tunteita, kuten rakkautta ja kiintymystä tarkoittaisi, että koiran tunne-elämää voi verrata ihmislapsen tunne-elämään.

Petojahti-kisan päivämäärä on varmistunut

23.06.2014 - Päivämäärä tulevalle Petojahtikisalle on varmistunut.
Kisa pidetään lauantaina, 26.7.2014.

Kyse on virallisesta, avoimesta, törkeän hyvästä ja tiukasta Petojahti-kisasta!
Ilmoittaudu kisaan jo nyt sähköpostitse info@sathy.fi tai kysy lisätietoja.

* paikka on tarkentunut, se on Helsinki - kahden paikan välillä neuvotellaan vielä *

Huomaa - kyse on Petojahti-kisasta, ei mistään karvaturrien kilpajuoksusta. Vain hyvät bulldoggit pärjäävät tässä kisassa...

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Petojahti-kisa lähestyy

12.06.2014 - Sadetta pukkaa mutta se ei haittaa. Parhaillaan SATHY valmistelee Petojahti-laitteita ja -tapahtumaa. Jos kaikki sujuu ok niin seuraavassa kisassa on käytössä

- automaatti lähtö
- automaatti pisteytys
- tulospalvelu.

Tämä kaikki takaa tasaväkisen kisan ilman "tuomaripeliä".
Kisa lähestyy, näillä näkymin kesäkuun lopussa tai heinäkuun alussa. Ilmoittaudu jo nyt info@sathy.fi

Kääpiögrillaus oli Super!

07.06.2014 - Tampereella, lauantaina pidetty vuosittainen Kääpiögrillaus oli super. Aivan ehdottomasti kesän paras grilli-tapahtuma. Suuri kiitos järjestäjille, Katjalle ja Paulille - tarjoilu oli niin herkkua!

Eikä ollut hassumpia paikalla olleet koiratkaan! Nurmikenttä oli valkoisenaan toinen toistaan hienompia amerikankääpiöterriereitä. Aivan fantastista. Joukkoon oli eksynyt äkkiseltään laskettuna ainakin kaksi bona-fide amerikanpitbullterrieriä, yksi bostoninterrieri ja yksi vakiokalustoon kuuluva karvaturri. Amerikankääpiöterriereitä oli huimasti.


Itse ukkonen ilmestyi melkein paikalle ja sotki suunnitelmia kovalla sateella. Juuri sopivasti tuli melkoinen rankkasade, joka hyydytti osan taakanvetäjistä. Sade paheni ja grillimakkarat hidastivat ohjelmaa ja oli pakko jättää Tuholaistorjunta pois ohjelmasta.

Taakanveto oli huima. Mukana vanhoja ja uusia konkareita. Erinomaisen hyvä rata. Taakkaa oli parhaimmillaan yli 180 kiloa! Ja vetäjinä siis pikkiriikkiset amerikankääpiöterrierit!

Lisää juttua ja kuvia tulossa, kunhan tästä mahtavan hienosta tapahtumasta toivutaan. Kiitos osallistujille, yleisölle ja järjestäjille.

Taakanvedon tulokset alla:

SATHY - TAAKANVETO - TULOKSET KÄÄPIÖGRILLAUS 2014


Osallistujat:

Cherry
Dali
Miina
Mocca
Munkki
Pico
Rocky
Spendor

Osallistujia yhteensä 8 kpl.


Sijoitukset:
Sija
Nimi
Paino
Aika
Taakka
Kerroin
1.
Miina
3,8
28,996
181,7
47,816
2.
Rocky
3,3
63,268
91,0
27,576
3.
Spendor
2,8
42,358
62,9
22,464
 
4.
Mocca
2,1
15,809
32,5
15,476
5.
Munkki
2,4
22,407
34,6
14,417
6.
Cherry
3,1
93,368
32,5
10,484
7.
Pico
3,4
49,099
32,5
9,559


Taakanvetotuloksia 23.5.2014

06.06.2014 -
TAAKANVETO 23.5.2014 SATHY / UKC / ETFTA




Koira Koira kg Taakka kg Paras
1. Miina 3,6 113,0 31,389
2. Unna 2,4 36,5 15,208
3. Ilona 2,8 36,5 13,036
4. Elmo 6,1 79,0 12,951
5. Osku 3,0 36,5 12,167
6. Hertta 4,7 45,0 9,574
7. Saimi 5,6 53,5 9,554
8. Simmu 5,3 45,0 8,491
9. Doris 4,7 36,5 7,766
- Beni 4,9 0,0 0,000
- Boubolino 7,7 0,0 0,000

NOPEUSJUOKSU-TULOKSET KISASTA 23.5.2014

06.06.2014 -
NOPEUSJUOKSU 23.5.2014 SATHY / UKC / ETFTA

Sija Koiran nimi Aika
1 Simmu 1,73
2 Tonka 1,91
3 Siiri 1,92
4 Doris 1,95
5 Peppi 2,00
6 Iggy 2,00
7 Roosa 2,04
8 Niilo 2,12
9 Hertta 2,19
10 Unna 2,20
11 Osku 2,27
12 Boubolino 2,29
13 Beni 2,42
14 Miina 3,05
15 Selma 3,23
16 Jesse 3,36
17 Ilona 3,55
18 Luna 5,98
19 Mosse 15,00

TUHOLAISTORJUNTA 23.5.2014 TULOKSET

06.06.2014 -
TUHOLAISTORJUNTA 23.5.2014 UKC/ETFTA/SATHY



Koira 1, Viehe 2, Viehe 3, Viehe TULOS 1





Iggy 1,36 0,72 1,52 6,24
Miina 1,89 0,47 0,93 7,08
Jesse 3,48 0,78 1,53 12,78
Badu 3,81 1,07 1,30 14,64
Tonka 10,00 10,00 10,00 36,00
Unna 10,00 10,00 10,00 36,00
Ilona 10,00 10,00 10,00 36,00
Osku 10,00 10,00 10,00 36,00
Doris 10,00 10,00 10,00 36,00
Simmu 10,00 10,00 10,00 36,00
Boubolino 10,00 10,00 10,00 36,00
Hertta 10,00 10,00 10,00 36,00
Saimi 10,00 10,00 10,00 36,00
Rosa 10,00 10,00 10,00 36,00

Kääpiögrillauksen tulospalvelu

04.06.2014 - Tulevassa Kääpiögrillauksessa otetaan käyttöön SATHY:n hieno on-line tulospalvelu. Tulokset näkyvät siis heti ja suoraan Internetissä, osoitteessa http://www.sathy.fi/tulospalvelu/

Katso lisätietoja tästä uutisesta


nettisivujen tapahtuma-sivu ajantasalla

29.05.2014 - Pitkään reistaillut Sathyn tapahtumasivu näyttäisi nyt taas toimivan. Nyt saadaan näkyville tulevat ja menneet tapahtumat.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Taakanvetoa ja tuholaistorjuntaa

23.05.2014 - Nyt rävähti taakanvedossa ja tuholaistorjunnassa. Molemmissa viralliset SATHY ja UKC -kisat. Näillä näkymin osallistujia on tulossa kivasti.
Lisää rapsaa kisojen jälkeen, pidetään peukkuja!

Petojahti-kisa

20.05.2014 - Petojahti-kisa. Tarkoitus on pitää kisa pääkaupunkiseudulla. Paikka on vielä hakusessa.
Ilmoittaudu kisaan jo nyt jos tuntuu siltä, että on rahkeita… :)

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Uroskoira etsii kotia

10.02.2014 - Hyvää ja uutta kotia etsii n. 2,5-vuotias komea "pitbullin kaltainen" kiltti koira. Koiralla on hyvä luonne sekä terve fysiikka.

Nykyinen omistaja kertoo näin:

Koirasta luovutaan pitovaikeuksien vuoksi. Pitovaikeus on, että haluaa puuhastella tilan muiden eläinten kanssa. Perheenlisäyksen vuoksi ei riitä aika. Tämä koira ei ole tottunut lapsiin. Opetettu tottelevainen ja vahva, koiran isoisä voittanut vetokilpailuja amerikassa, ja tälläkin on kovat halut vetää, mukaan annetaan vetovaljaat ja hiihtovaljaat.

Koira on tottunut olemaan olemaan pihapiirissä vapaana. Tämä koira on steriloitu yksivuotiaana. Ei tule toimeen pienten koirien kanssa, mutta vertaistensa kanssa leikkii. Kotona on ollut tiukat rajat ja oma huone jossa viihtyy hyvin.

Tätä koiraa ei anneta kerrostaloihin.

Jos olet kiinnostunut tästä koirasta tai tiedät jonkun muun, joka pystyy antamaan tälle uroskoiralle hyvän kodin niin ota yhteyttä SATHY-yhdistykseen. Laita sähköpostitse yhteystietosi ja lyhyt selostus uudesta kodista. Viestisi välitetään koiran nykyiselle omistajalle, joka voi halutessaan ottaa sinuun yhteyttä. Toimi heti.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Hyvää Uutta Vuotta!

01.01.2014 - Oikein iloista, koirakasta ja hyvää uutta vuotta 2014 kaikille SATHY-rotujen ystäville. Vuodenvaihde on lumeton mutta mukavan lämmin. Tässä kelissä on hyvä miettiä tulevan vuoden kivoja juttuja, joita jo suunnitellaan.
Tulevista tapahtumista kerrotaan näillä sivuilla.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Hyvää joulua

22.12.2013 - Oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2014!

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Joulukalenteri on avattu!

01.12.2013 - SATHY-yhdistyksen joulukalenteri on avattu. Luukkujen takaa löytyy suomalaisia aitoja pittejä, amerikankääpiöterriereitä, patterdaleja, amerikanbulldoggeja, oldeja... Joulu- ja talvimaisemissa.

Jos olet lähettänyt kuvia kalenteriin niin katso jos luukun takaa löytyy oma kuva.

Iloista joulun odotusta kaikille!

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Joulukalenteri

29.10.2013 - SATHY:n perinteinen joulukalenteri on työn alla. Jos SINULLA on kiva kuva tai useampi, pitbullista, kääpiöstä, oldesta, aabeesta tai patterdalesta niin laita kuva tulemaan nyt heti osoitteeseen info@sathy.fi

Kuvaa käytetään SATHY:n joulukalenterissa mutta etukäteen ei tietenkään kerrota mikä kuva on minkäkin luukun takana.

Uusin lehti painossa

16.10.2013 - Uusin SATHY Uutiset -lehti on painossa. Lehti saadaan postitettua kohta. Lehdessä on historiallisen hyviä juttuja, mm. aikaisemmin mainittu rotuhistoriasarja. Tällä kertaa amerikankääpiöterrierin osuus (edellisessä numerossa oli amerikanbulldoggi).
Tästä tulee vielä muutama lisämainita aivan kohta.

x x x x x


Joulu lähestyy. Kyllä! Jos ehditään niin laitetaan pystyyn joulukalenteri. Lähetä koirankuva info@sathy.fi-osoitteeseen niin kuva on mukana kalenterissa.

Sathyn nettisivut

12.08.2013 - Hyvä uutisia Sathyn nettisivuista. SATHY:n nettisivut ovat siirtyneet/siirtymästä paremmalle serverille. Saadaan lisää kivoja juttuja, joita voidaan ihmetellä tässä syksyn alkaessa.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Amerikankääpiöterrierin historia Suomessa

30.07.2013 - Sathylaisille kääpiöharrastajille on luvassa todellista herkkua. SATHY Uutiset -lehden dokumenttisarjassa on vuorossa amerikankääpiöterrierirodun historia Suomessa (edellinen osa oli amerikanbulldoggin historia Suomessa).

Jutussa kerrotaan sekunnintarkasti akt-rodun ensimmäisistä tassutteluista viime vuosisadan puolelta aina näihin päiviin asti. Jos luulit tietäväsi jotakin amerikankääpiöterriereistä tarkista asia lukemalla tämä juttu. Jos haluat tietää lisää amerikankääpiöterriereistä niin sama juttu - lue tämä juttu.

Parasta SATHY Uutiset -lehden dokumenttijutuissa on se, että juttuja kirjoittamassa ja tarkastamassa ovat ne, jotka todella ovat olleet mukana tapahtumissa.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


UKC-taakanvetokisat tulossa

26.07.2013 - SATHY-yhdistyksen ahkera yhteistyökumppani, ETFTA sai 25.7.2013 kirjallisen ja virallisen luvan United Kennel Clubilta järjestää jatkossa virallisia, hyväksyttyjä United Kennel Club Weigt Pull taakanveto kisoja.

Tähän liittyy paljon mielenkiintoisia asioita. Isojen koirien taakanvetoa selvitetään ym.

Näillä näkymin vuonna 2014 on tarkoitus järjestää ensimmäiset viralliset UKC-taakanvetokilpailut.

Asiasta lisää SATHY Uutiset -lehdessä.

Taakanvetouutisia

14.07.2013 - Lauantaina 13.7.2013 pidettiin taakanvetotapahtuma, jossa oli mukavasti osallistujia. Tämä taaakanvetotapahtuma oli tärkeä koska siinä otettiin aimo askel kohti UKC-taakanvetokisoja.

Tulokset olivat hyvät, paras tulos oli päälle 44,1. Vielä paremmaksi tuloksen tekee sen, että vetäjinä oli harjoittelun puutteista kangistuneita jermuja...

Tästä ja muista taakanvetotapahtumista on tulossa lisää informaatiota.

UKC taakanvetokisat

27.02.2013 - Kiovan UKC-kennelklubi tiedottaa virallisista UKC-taakanvetokisoista. Tuomarit ovat Kanadasta ja USAsta.

Julia Kulida kertoo - We invite you to participate in UKC Licensed Weight Pull & Conformation Show 05/18/2013 in Ukraine.
Will be glad to see you and your dogs on our Events.


Lisätietoja yo. linkistä tai sähköpostitse info@sathy.fi

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Amerikanbulldoggin historia Suomessa

19.11.2012 - SATHY Uutiset -lehti on postitettu. Jos ei oma lehti kolahda luukusta noin tällä viikolla niin ota yhteyttä Sathyyn

Lehdessä on mm. nämä jutut:

- asiaa laatukasvattajista
- terapiakoiratoiminta
- asiaa SATHY-terapiakoiratoiminnan nyt marraskuussa saamasta tunnustuspalkinnosta
- koiranomistaja - ota iisisti, hyvää tietoa koiran handlaamisesta
- koirapanta-juttua, mielenkiintoinen artikkeli
- amerikanbulldoggi-jytky: iso, monisivuinen ja todella tarkka juttu amerikanbulldoggi-rodun historiasta Suomessa. Paljon kiinnostavaa tietoa rodun harrastajalle, kasvattajalle ym ym. Suomen ensimmäiset amerikanbulldoggit, kuka, missä, koska. Ensimmäiset kasvattajat ym ym
- katkaise kierre, miten koiran häiriköinnin saa katkaistua. Yllättävää tietoa kokeneellekin omistajalle
- tuleva United Kennel Club -mahtitapahtuma, tärkeää infoa sathylaisille
- koiraurheilu- ja kisatietoa
- tulevia suunnitelmia ja happeningejä
- ym ym.

Tuo amerikanbulldoggin historia -juttu on mielenkiintoinen. Jatkossa seuraa muut rodut, amerikankääpiöterrieri, olde, pitti ... Tarkoitus on julkaista nämä tiedot ennen kuin dementia haalistaa muistot.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Taakanvetoa, nopeusjuoksua ....

21.10.2012 - Lauantaina pidettiin vuosittainen kääpiökemu ja tapahtuma sujui tiukasti eri kisalajeissa: Sovellettu Terrier Race eli viehejuoksu, Nopeusjuoksu, Taakanvetoa, Esterata ...
Suuri kiitos buffetin pitäjälle (hyvät herkut!), järjestäjille, lukuisille sponsoreille (hyvät palkinnot!), osallistujille.
Tapahtumapaikka oli hyvä, Malminkartanossa ja vieläpä sisätiloissa. Tätä paikkaa toivoisi käytettävän useammin.
Tarkempi selostus on tulossa, kuvia ja juttua.

Terrier Race kisat pidettiin Vääksyssä

16.09.2012 - Suomen Amerikankarvatonterrierit -yhdistys piti upean UKC Terrier Race -kisan Vääksyssä lauantaina 15.9.

UKC-säännöillä ja -tuomareiden valvonnassa kisat juostiin siten, että koirat starttaavat erityisistä lähtölaatikoista, jotka kaikki aukeavat samaan aikaan. Koirat juoksevat suoraa rataa vieheen perässä ja nopein on voittaja. Kisassa on tasaisainen kisa ja esteratakisa.

Amerikankarvattomatterrierit pyyhälsivät eri kokoonpainoissa ja joukossa nähtiin myös rottaterriereitä ja amerikankääpiöterriereitä.
Paikalla oli ainakin Miina- ja Osku-nimiset amerikankääpiöterrierit, jotka pääsivät kunnialla perille asti.

Tästä kisasta ja kisakokemuksista on tulossa enemmän juttua SATHY Uutiset -lehteen ja ETFTA Newsletteriin.

Suomen Amerikankarvatonterrierit ry. -yhdistys oli tehnyt erinomaisen hienot järjestelyt ja kisarata oli luultavasti tämän lajin Euroopan paras rata. Tuhannet kiitokset hyvistä järjestelyistä!

Terapiakoirat kunnostautuivat

01.09.2012 - Syyskuun alussa oli mahdollista tutustua SATHY:n terapiakoriatoimintaan etelä-suomalaisessa palvelukodissa. Tapahtumassa oli vohvelinpaistoa, ulkoilmavirkistäytymistä, tutustumista eläimiin ja leppoisaa jutustelua.
Paikalla oli muiden joukossa terapiakoira-alan konkari, joka valmistui terapiakoiraksi jo monen monta vuotta sitten.
Lue lisää terapiakoiratoiminnasta SATHY:n terapiakoirasivulta. Tulossa on juttu myös uusimpaan SATHY Uutiset -lehteen.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Kotisivuja parannellaan

14.08.2012 - Yhdistyksen kotisivuja parannellaan ja tehostetaan. Tarkoitus on myös saada uusia toimintoja.
Pahoittelemme muutostöistä aiheutuvia häiriöitä mm. keskustelupalstalla.

Kesän suunnitelmat

27.06.2012 - Yhdistyksen puuhamiehet ja -naiset ovat saaneet pahimmat kiireet pois alta ja tulossa on lisävauhtia yhdistyksen tapahtumajärjestelyihin ja tiedotuksiin.

Tulevat tapahtumat ovat yksi tai useampi kisapäivä ja kesän jälkeen SATHY Expo. Jos aikaa riittää niin Expon jälkeen yritetään järjestää vielä tapahtuma ennen talvea. Paikat ja tarkat ajankohdat ovat vielä avoimena, niistä tiedotetaan hyvissä ajoin.

Lisää informaatiota tulee mm. www.sathy.fi -sivulle, sähköpostilistan kautta ja jäsenille suoraan postitse.

Iloista kesää kaikille koiramiellisille!

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Urospitbulli etsii pysyvää ja luotettavaa kotia! RESCUE!

10.06.2012 - * KOTI LÖYTYNYT *
KIITOS KAIKILLE KIINNOSTUNEILLE.

Omistaja kertoo:

"Rekisteröimätön pitbull uros etsii kotia? Koira on leikattu maaliskuussa, huhtikuussa kaksi vuotta täyttänyt pitbull (tai pitbullin kaltainen), joka ei jostain syystä enään sulata 7kk narttu pentuamme. On ruvennut hyökkäilemään satunnaisesti (vailla syytä) pennun kimppuun. Koira ei myöskään tule toimeen urosten kanssa, mutta on muuten täydellinen koira.

Vaikea päätös on jouduttava tekemään jotta kaikilla olisi hyvä olla. Koira on ihmisrakas/lapsirakas,rauhallinen sylivauva joka kaipaa rapsutuksia ja pitkiä lenkkejä, unelmana olisi jos koiran kanssa jotain voisi ruveta harrastamaan. Olen koiran kanssa perus tottelevaisuutta harjoitellut ja aloitettiin omatoiminen jäljestys, mutta ajanpuutteen vuoksi se lopetettiin. Koiraa en meinaa keltaiseen pörssiin tms. sivuille laittaa, koska koira ei ole munan/egon jatke vaan oikeissa käsissä mitä parhain perheenjäsen. Koira ei ole "ongelmakoira" vaan vaatii oikeanlaisen ympäristön ja koulutuksen, tätä minä en ole osannut koiralle tarjota. Koira on ollut minulla marraskuusta asti ja raskain mielin joudun päätöksen tekemään. Toivon että koiralle löytyisi tätä kautta täydellinen lopunelämän harrastava koti, jossa joko ainoana koirana tai oikealla koulutuksella nartun kaverina saisi elellä. Asumme pääkaupunkiseudulla. "

Jos Sinä pystyt tarjoamaan tälle koiralle pysyvän kodin tai tiedät jonkun muun, joka pystyy niin ota yhteyttä SATHY-yhdistykseen.
Omistaja ottaa sen jälkeen halutessaan yhteyttä sinuun ja voitte sopia jatkosta. Toimi heti.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Taakanvedon maailmanennätys!

10.06.2012 - Uusi Suomen-, Skandinavian-, Euroopan- ja MAAILMANENNÄTYS
amerikankääpiöterrierien taakanvedossa.
Voittoveto teki tuloksen 49,5 massiivisella taakalla 188,1 kg.
Lue lisää tapahtumauutisista.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Kisavideoita

17.05.2012 - UKC ETFTA -tapahtumassa pidetyistä Taakanveto-, tuholaistorjunta- ja nopeusjuoksukisoista on julkaistu YouTubessa hienot kisavideot. Videot löytyvät näistä linkeistä:

Taakanveto

Nopeusjuoksu

Tuholaistorjunta

Taakanveto-, tuholaistorjunta- ja nopeusjuoksukisat

13.05.2012 - Lauantaina 12.5. pidettiin Espoossa UKC ETFA 2012 -tapahtuma yhteistyössä SATHY:n kanssa. SATHY oli mukana järjestämässä Taakanveto-, Tuholaistorjunta- ja nopeusjuoksukisat.
Osallistujia oli paljon, kisasuorituksia vielä enemmän. Uutta näissä kisoissa oli, että käytössä oli ensimmäistä kertaa on-line tulospalvelu, sähköinen ajanotto millisekunnin tarkkuudella ja muuta jännittävää.
Laitteisto oli käytössä ensimmäistä kertaa ja toimi melkein täydellisesti. Merkittävin parannus oli tulosten sähköinen kirjaaminen, joka on yllättävän suuri etu vähänkin isommassa tapahtumassa.
Tämä sama systeemi tullaan ottamaan käyttöön isojen koirien taakanvedossa ja Petojahdissa.
Systeemit ovat melko lailla toimivat mutta vaativat vielä pientä säätöä. Jos jotakuta kiinnostaa lisätieto tästä niin sitä saa sähköpostitse info@sathy.fi

Tapahtumassa nähtiin runsaasti amerikankarvatonterriereitä ja amerikankääpiöterriereitä. Paikalla oli yleisöä, osallistujia ja rotujen kasvattajia.

Tapahtumasta on tulossa tarkempi raportti kuvineen myös www. sathy.fi -sivuille ja SATHY Uutiset -lehteen.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Tule avustajaksi!

07.05.2012 - Lauantaina on hauska ja mahtava koiratapahtuma Espoossa. Tule mukaan avustajaksi!

ETFTA-tapahtumissa tekemistä riittää ja kaikki ovat tervetulleita avustajaksi. Jokaiselle löytyy sopivaa ja kivaa tekemistä. Kun tulet avustajaksi on Sinulle tiedossa koko joukko etuja:

+ pääset näkemään ETFTA-toimintaa todella läheltä
+ tutustut amerikankääpiöterrieriharrastajiin ja -kasvattajiin
+ näet aitoja ja hienoja amerikankääpiöterriereitä
+ resurssien mukaan avustajat saavat kivoja palkkioita
+ ja paljon muuta!

Se mitä avustajalta vaaditaan on

+ 15–100 vuoden ikää (tietyt poikkeukset ovat mahdollisia)
+ valmiutta tulla paikalle ja toimia sovitulla tavalla

Tule mukaan jo nyt! Voit kysyä lisätietoja myös sähköpostitse emma.mussalo@gmail.com

Nyt tarvitsemme avustajia UKC ETFTA SHOW 2012 -tapahtumaan lauantaina 12.5.2012 alkaen klo 9.00 Espoon Koirakeskuksessa. Tiedossa on todella mahtava tapahtuma ja avustajille tiedossa kaikkea kivaa! Avustajat saavat jokainen itselleen pienen ensiapulaukun, hiustenhoitotuotteita, mahdollisesti koirajutskia, sekä tietenkin evästä! Ilmoittaudu NYT heti avustajaksi joko tämän lomakkeen kautta: http://www.etfta.fi/avustajaksi.php taikka sähköpostitse emma.mussalo@gmail.com

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Kansainvälinen työkoiratapahtuma 12. 5.

15.04.2012 - Kansainvälinen koiratapahtuma Espoossa 12. 5. 2012.



United Kennel Club (UKC) on maailman suurin ja vanhin työkoirayhdisys.
Yhdistys rekisteröi amerikanpitbullterriereitä, amerikanbulldoggeja, amerikankääpiöterriereitä ja monia muita koirarotuja. UKC:n painoarvo on koiran toimivuudessa, terveydessä ja työkoira-arvoissa.

SATHY-rotuharrastajille tämä tapahtuma on ainutlaatuinen tilaisuus saada omalle koiralle kansainvälistä meriittiä.

Toimi näin:
- ilmoittaudu
- tule paikalle
- osallistu!

LISÄKSI: SATHY on mukana järjestämässä viralliset kisat taakanvedossa, tuholaistorjunnassa ja nopeusjuoksussa.

Ilmoittaudu mukaan ja katso lisätietoja täältä www.etfta.fi/UKC2012/

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Tulospalvelu SATHY-urheilulajeille

16.03.2012 - Tänä vuonna on tarkoitus saada vauhtia koiraurheilulajeihin. Taakanvetoon, Petojahtiin, Tuholaistorjuntaan - kaikkiin.

Yhdistyksen insinööriryhmä on saanut melko pitkälle valmiiksi uuden tulospalvelujärjestelmän, joka on tarkoitus ottaa käyttöön seuraavissa kisoissa. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan niin systeemiä koekäytetään seuraavissa harjoutuksissa.

Etu tässä tekeillä olevassa systeemissä on automaattiset ajanotot ja automaattiset tulosten kirjaamiset. Tämän tulisi nopeuttaa kaikkia tapahtumien kisoja olipa osallistujia muutama tai tusinoittain.

Aikaisemmin tällainen tulossysteemi ei ole ollut mahdollista yksinkertaisesti siksi, ettei tarvittavaa tekniikkaa ole ollut käsillä. Nyt on. Se mikä systeemissä yritetään vielä varmistaa on, että se todella toimii kisatapahtumissa. Jokainen tapahtumissa ollut tietää, että välillä sataa räntää, olosuhteet voivat olla karut ja mitä tahansa voi tapahtua.

Jos Sinä olet kiinnostunut tulemaan mukaan kehitystiimiin niin ota yhteyttä info@sathy.fi

Vuoden treenikausi alkaa

01.03.2012 - Vuodenaika on nyt jo niin selvästi menossa kohti ns. kesää, että treenikausi on alkamassa. Tulossa on taakanveto, petojahti, tuholaistorjunta ja muita sportti-treenejä. Ei kuitenkaan pulkkavetoa!
Jos olet aktiivi niin tule mukaan vetämään treenejä. Jos haluat koiralle muskeleita ja reipasta mieltä niin osallistu treeneihin.
Katso lisätietoja treenisivuilta ja tarvittaessa kysy lisää info@sathy.fi

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Pulkkarieha ylitti odotukset

26.02.2012 - Lauantaina pidetty Pulkkarieha avasti kauden ja ylitti odotukset monessa suhteessa. Paljon koiria, ihmisiä, hyvä sää ja kaikilta osin kiva tapahtuma.
Lue lisää ja katso kuvia ja tuloskia tapahtuman omilta sivuilta.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Pulkkarieha 2012 on nyt! Sivut avattu!

20.02.2012 - Kaikille tiedoksi, että vuoden 2012 ensimmäinen tapahtuma on juuri nyt käsillä. Pulkkarieha. Helsingissä.
Sivut on jo avattu. Nähdään Pulkkariehassa.
Tervetuloa kaikille!

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Keskustelufoorumin bugi korjattu

06.02.2012 - Sathyn keskustelufoorumilla on ollut bugi ja sen takia uusien tunnusten käyttöönotto on takkuilut. Vika on nyt korjattu ja keskustelufoorumi toimii kaikinpuolin normaalisti.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Pulkkarieha 2012!

30.01.2012 - SATHY Pulkkarieha 2012 -koiratapahtumaa vietetään Helsingissä, Sirkuskentällä, lauantaina 25.2.2012 alkaen klo 11!

Koko perheen iloiseen talvitapahtumaan ovat tervetulleita kaikki SATHY-rotuiset koirat omistajineen!

Luvassa mm. pulkkavetoa, petojahtia, koirahiihtoa, kuumaa makkaraa ja paljon muuta hauskaa talvista koirameininkiä.

Tapahtuma on maksuton, buffet on maksullinen.

Tervetuloa mukaan!

Vuosi 2012 käynnistyy nyt

08.01.2012 - Kiirettä pukkaa ja suunnitelmia itää tuoreelle vuodelle 2012. Tänä vuonna on tarkoitus saada järjestettyä useampi tapahtuma, julkaista lehteä, kehittää toimintaa ja paljon muuta.

Mukaan toimintaan on tulossa (ehkä) pari "uutta" amerikkalaisperäistä työkoirarotua riippuen siitä miten rodun aktiiviharrastajat kerkiävät.
Ensimmäinen tapahtuma on luultavasti Pulkkarieha, johon voivat osallistua kaikki - isot ja pienet.

Ei siis yhtään hassumpi vuosi tiedossa.

Hyvää alkavaa uutta vuotta 2012

29.12.2011 - Hyvää alkavaa uutta vuotta 2012 kaikille koirille ja koirien ystäville.
Tulevan vuoden tapahtumakalenteri, uutissivusto ja muut saavat sisältönsä vuoden alkumetreillä. Nyt on aika sulatella kinkut pois ja kaivaa koiran urheilutamineet ullakolta.
Tästä vuodesta 2012 on tulossa erinomaisen hyvä meille kaikille! Oikein hyvää alkavaa uutta vuotta 2012 toivottaa SATHY!

Koira etsii kotia

18.12.2011 - Koiranpentu etsii kotia. Perhekriisin vuoksi omistaja joutuu luopumaan 10 kk ikäisestä urospennusta. Koira on terve, reipas ja hieno. On tärkeää, että löytyisi koti, jossa on ymmärrystä tämän tyyppiselle koiralle.

Katso lisätiedot rescue-sivulta. Toimi heti!

Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY-joulukalenteri

17.11.2011 - Joulukalenteri on totta! Lähetä jouluinen koirakuva jos haluat sen mukaan kalenteriin. Laita sähköpostitse info@sathy.fi ja laita otsikoksi JOULUKALENTERI

PS. Muista myös käynnissä oleva kuvakisa. Katso ohjeet alla.

Agility-treeniä pienille koirille!

14.11.2011 - Yhteistyöyhdistys, ETFTA, järjestää kolmen Agility-treenin tapahtumasarjan Helsingin keskustassa. Treenit on tarkoitettu ensisijaisesti amerikankääpiöterriereille mutta kaikki muut pienikokoiset - ja itsensä pieneksi tuntevat - työkoirarodut ovat tervetulleita!

Kuten aina, tiedossa EI ole tiukkapipoista hammastenkiristelyä vaan mukavaa yhdessäoloa koiranomistajien ehdoilla. Koirat ja koiramaisuudet tervetuloa.

Kts. lisätiedot linkistä.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Valokuvakilpailu

23.10.2011 - Osallistu SATHY:n valokuvakilpailuun. Voit osallistua kahdella eri tavalla, vaikka molemmilla:

1) ota kuva ja lisää se sathy foorumi -galleriaan, ja/tai
2) valitse sathy foorumi -galleriassa jo oleva paras kuva
3) ilmoita kuvan numero (näkyy kuvan yhteydessä) info@sathy.fi, laita otsikoksi KUVAKISA muista kuvan nro, omat yhteystiedot

Foorumi galleria löytyy tästä linkistä.

Palkintoina upeita sponsoreilta saatuja koiratarvikkeita (tarkemmat tiedot tulossa).
Kilpailuun ehtii osallistua 15.12.2011 asti.
Parhaat kuvat palkitaan. Äänestäjien kesken arvotaan myös palkintoja.

Tarkempia tietoja tulossa. Osallistua voi jo nyt.




Katso lisätietoja tästä uutisesta


Telkkarissa MTV3 / 45 minuuttia: Kaduilla yhä enemmän aggressiivisia koiria

21.09.2011 - Keskiviikkona 21.9.2011 MTV3 / 45 minuuttia klo 20.00:
Kaduilla yhä enemmän aggressiivisia koiria


Rikosilmoitukset uhkaavasti käyttäytyvistä koirista ovat lisääntyneet Helsingissä. Koirakuriin liittyviä rikosilmoituksia on Helsingissä tehty tänä vuonna elokuun loppuun mennessä 72 kappaletta. Viime vuonna vastaavaan aikaan niitä oli 56.

Tyypillisimpiä ovat tapaukset, joissa vapaana juossut koira on purrut ihmistä tai toista koiraa. Rangaistuksena on useimmiten sakot.

Yliopistollisessa eläinsairaalassa Helsingin Viikissä koiranpuremia hoidetaan päivittäin.

- Pahimpia ovat sellaiset tapaukset, joita pystytään vielä hoitamaan, mutta ne voivat vaatia useiden viikkojen tehohoitoa. Ja jos on vakavat rintaontelovauriot, joudutaan tekemään rintaontelon avausleikkaukset, vatsaontelon avausleikkaukset tai joudutaan poistamaan pahasti vaurioituneita kudoksia tai elimiä, kertoo eläinlääkäri Jenni Ranki.


Marja Juonala
marja.juonala@mtv3.fi

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Tärkeä tiedotus - pystytkö ottamaan aikuisen uroskoiran hoitoosi noin vuodeksi?

27.08.2011 - Tärkeä tiedotus - pystytkö ottamaan aikuisen uroskoiran hoitoosi noin vuodeksi? Katso lisätiedot SATHY:n rescue-sivulta.

Koiran omistaja on matkustamassa vuodeksi ulkomaille jo jos on huono tuuri niin joutuu lähettämään koiran Suomeen täksi ajaksi. Koiralle tulisi siis löytää tilapäinen, koiraystävällinen koti. Koira on terve, varttunut, ihmisystävällinen, terapiakoiraluonteinen, kiltti ja hyvätapainen, uroskoira.

Tässä on ainutlaatuinen tilaisuus saada hieno pitbullin kaltainen koirakaveri perheen jäseneksi vuoden päiviksi.

Ilmoittaudu heti jos sinä olet sopiva kotiehdokas tai tiedät sellaisen.
Lisätietoja sopimuksesta, mahdollisista korvauksista ja muusta sähköpostitse info@sathy.fi

Kiire! Ota yhteyttä heti!

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin Toimialue6 Ylis' Festarit 2011

21.08.2011 - SATHY ry. yhdistystä pyydettiin keväällä 2011 lähtemään mukaan syksyllä Tampereella järjestettävään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tapahtumaan. Kyseessä oli Pirkanmaan sairaanhoitopiirin koko perheen tapahtuma 20.8.2011 Tampereen kupeessa Ylöjärvellä. Tapahtumassa oli erilaisia bändejä soittamassa mm Fintelligens, Laura Närhi, Antti Tuisku, Aarne alligaattori jne jne.

SATHY ry.:n osallistuminen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tapahtumaan oli positiivinen ja tärkeä asia sekä yhdistyksellemme että edustamillemme koiraroduille. Esillä olivat edustamamme koirarodut:
• amerikankääpiöterrieri
• amerikanbulldoggi
• amerikanpitbullterrieri.

Ehdottoman tärkeitä asioita mitä toimme esille olivat:
• terapiakoiratoiminta
• avustajakoiratoiminta.

Yleisön viihdykkeeksi lajit joita paikan päällä esitimme olivat:
• petojahti
• taakanveto.

Paikan päällä olivat yhdistystämme, rotujamme ja toimintaamme esittelemässä varapuheenjohtaja Katja Kokki, taakanveto™ -vastaava & petojahti™ -vastaava Petri Helevirta, amerikankääpiöterrieri-asiantuntija
Emma Mussalo, sekä muutamia muita aktiivijäseniä. Tapahtuman aikana SATHY ry. ja sen toiminta esiteltiin kahteen eri otteeseen ja molempiin esityksiin tuli mukavasti porukkaa paikalle. Uusia SATHY-esitteitä jaettiin kiinnostuneille, amerikanpitbullterriereitä rapsuteltiin ja amerikankääpiöterrierit sekä amerikanbulldoggit herättivät ansaittua huomiota. Se mitä yleisö jäi selkeästi kaipaamaan olivat paikan päältä kokonaan puuttuneet vanhaenglanninbulldoggit, erityisesti kun tätä oli etukäteen luvattu.

Erityiskiitokset varapuheenjohtaja Katja Kokkille erinomaisista järjestelyistä. Syksyn 2011 SATHY Uutiset -lehteen on tulossa artikkelia sekä kuvia Pirkanmaan sairaanhoitopiirin Toimialue6 Ylis' Festarit 2011 -tapahtumasta, sitä odotellessa voi muutamia kuvia ja tunnelmia käydä katsomassa tapahtuman SATHY ry. Facebook-sivulla: http://www.facebook.com/event.php?eid=158792577511282

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Uudet 2011 -esitteet

17.08.2011 - Pitkään käytössä olleet SATHY-esitteet on uudistettu ja nyt jaossa on kahta eri esitettä: SATHY-yhdistys- ja SATHY-rodut-esitteet. Molemmat kätevää kokoa, neliväripainatus, hyvälle paperille ja kätevän kokoisia.
Uusien esitteiden ensijakelu tapahtuu nyt tulevassa Tampereen tapahtumassa.

UKC-tapahtuma räjäytti potin

14.05.2011 - ETFTA ja SATHY yhteistuumin järjestetty UKC-tapahtuma Vantaalla oli menestys. Väkeä ja koiria oli paljon, Tuholaistorjunta, Taakanveto ja Nopeusjuoksu (SATHY-lajit) saivat ansaittua huomiota, hyviä tuloksia ja uusia kiinnostuneita harrastajia.

Lisää tietoa, kuvia ja tuloksia tulossa aivan kohta.

Tärkeää ja ajankohtaista tietoa ekinokokkoosilääkityksestä

25.03.2011 - Tärkeää ja ajankohtaista tietoa kaikille koirien omistajille!

Huhtikuun 2011 alusta lähtien ekinokokkoosilääkitys on annettava EU:n ulkopuolisessa maassa ennen Suomeen paluuta tai saapumista. Lääkityksen voi antaa lemmikille 31.3.2011 saakka Suomessa ennen lähtöä EU:n ulkopuoliseen maahan, mikäli eläin palaa takaisin 30 päivän kuluessa lääkityksestä. Koska lääkitys tehoaa vain elävään loiseen, on sen antaminen etukäteen kuitenkin hyödytöntä.

EU:n ulkopuolisesta maasta matkustajan mukana kulkevan, ei-kaupallisesti tuotavan koiran, kissan tai fretin mukana on oltava lähtömään virkaeläinlääkärin tai lähtömään muun toimivaltaisen viranomaisen hyväksymän eläinlääkärin antama eläinlääkärintodistus ei-kaupallisia kuljetuksia varten.

Heisimatolääkityksen antaminen lähtömaassa on ollut vaatimuksena myös toisesta EU-maasta tuotaville lemmikeille jo vuoden 2011 alusta alkaen.

Lemmikkieläinten tuontiin hyväksytyn rajanylityspaikan tulli valvoo, että asiakirjojen merkinnät ovat vaatimusten mukaiset ja maahantuonnin edellytykset täyttyvät.

Koiraeläimet, kuten koirat, ketut ja supikoirat ovat Echinococcus multilocularis -loisen pääisäntiä. Loinen voi tarttua myös ihmiseen. Heisimatolääkityksen tarkoituksena on estää vakava, usein ihmisen kuolemaan johtavan ekinokokkiloisen leviäminen Suomeen. Loisen aiheuttamat rakkulat väli-isännäksi joutuneen ihmisen maksassa kehittyvät taudiksi kliinisin oirein 5-15 vuodessa.

Lähde: www.epressi.com

Pulkkariehasivut avattu!

11.02.2011 - Pulkkarieha 2011 -tapahtumasivut on avattu. Lue sivut, valmistaudu ja tervetuloa!

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Kansanedustajat vastaavat

30.01.2011 - SATHY ry. lähetti kyselun kaikille kansanedustajille. Tarkoitus on saada selville mitä mieltä kansanedustajat ovat Pertti Hemmilän tekemästä lakialoitteesta tiettyjen koirarotujen kieltämiseksi.

Kysymykset kansanedustajille ovat:
1) puollatteko tätä tai vastaavaa lakialoitetta nyt tai tulevaisuudessa
2) ilmentääkö Pertti Hemmilän lakialoite mielestänne Suomessa tärkeää asiaa
3) onko mielestänne jokin koirarotu tai kaikki koirat uhka suomalaisille
4) jos Pertti Hemmilän ehdottama laki astuisi voimaan niin olisiko se teidän mielestänne hyvä asia.

Tällä hetkellä (tätä uutista päivitetty maanantai aamulla) vastauksia on tullut yllättävän monelta kansanedustajalta. Kaikki kansanedustajat eivät ole vastanneet, mm. Pertti Hemmilä on toistaiseksi jättänyt vastaamatta.
Suuri osa tyrmää lakialoiteen, osan mielestä asia ei ehdi käsittelyyn ennen vaaleja, osa ei vastaa kysymyksiin vaan kertoo muita mielipiteitä.
Vastauksista on tulossa kooste.

Hälyttäviä uutisia kaikille Suomen koiranomistajille

28.01.2011 -

Lakialoite koirarotujen kieltämiseksi Suomessa.



Kansanedustaja Pertti Hemmilä on tehnyt lakialoitteen eduskunnalle, jonka tarkoitus on kieltää useita koirarotuja Suomessa.

Kieltolistan koirarodut ovat
- amerikanstaffordshirenterrieri
- amerikanbuldoggi
- dogoargentiino
- filabrasileiro
- boerboli
- tosa
- kangal
- sarplanina
- tornjak
- keskiaasianpaimenkoira
- kaukaasianpaimenkoira
- etelävenäjänpaimenkoira.

Perusteluina kiellolle Pertti Hemmilä esittää viime aikojen uutisoinnin Turun Sanomissa ja Kalevassa.

Pertti Hemmilä väittää, että Suomessa on sattunut viime aikoina useita tapauksia, joissa koirat ovat hyökänneet sivullisten kimppuun ja aiheuttaneet näille eriasteisia vammoja. Osassa tapauksista uhreille aiheutuneet vahingot ja vammat ovat olleet merkittäviä, useita leikkauksia ja pitkällistä hoitoa vaativia.

Pertti Hemmilä väittää myös, että lähes kaikissa tapauksissa ihmisten kimppuun hyökänneet koirat ovat olleet taistelu- ja laumanvartijakoiriksi jalostettuja tai niistä polveutuvia sekarotuisia koiria.

Hälyyttävää tässä on se, että Pertti Hemmilän väitteet ovat täysin vääriä ja valheellisia. Jos tutkitaan Suomessa tapahtuneita koirien aiheuttamia onnettomuuksia ei yhdessäkään kuolemaan johtaneessa tapauksessa ole ollut ainuttakaan Pertti Hemmilän luettelossa mainittua koirarotua, ei taistelukoiraa, eikä laumanvartijakoiraa.

Suomessa on tällä hetkellä n. 600 000 koiraa. Koirien puremat ovat marginaali-ilmiö, joka kyllä saa aikaan suuret otsikot mutta ovat todellisuudessa hyvin vähälukuisia.

Jos lakiehdotus hyväksytään eduskunnassa ei sillä aikaansaada muuta kuin harmia koiranomistajille.

Toimi nyt


- lähetä palautetta Pertti Hemmilälle
- lähetä palautetta eduskunnalle
- kysy kansanedustajien mielipidettä asiasta, vaalit on tulossa
- kerro tutuille tästä lakialoitteesta, mahdollisimman monen tulee tietää tästä
- allekirjoita ADRESSI



Pertti Hemmilä
Puh (09) 432 3068, matkapuhelin 050 - 511 3068
Sähköposti: pertti.hemmila@eduskunta.fi
http://www.perttihemmila.net/




Pertti Hemmilän tekemä lakialoite 86/2010 vp
http://www.parliament.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/la_86_2010_p.shtml


Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY joulukalenteri 2010 on avattu

01.12.2010 - Perinteinen SATHY joulukalenteri on avattu.

SATHY Joulukalenteri



Hyvää ja rauhallista joulunodotusta kaikille.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Taakanvedon PM-kisat pidettiin paukkupakkasissa!

27.11.2010 - Taakanvedon PM-kisat pidettiin paukkupakkasissa, Tampereella. Paikalla oli muskelikoiria omistajineen. Käytössä oli myös uudet vetokärryt (kiskoilla).
Tuloksia, kuvia ja raporttia tulossa... kunhan kerkiää vähän sulamaan :-)

Kääpiökemuilla paljon kääpiöitä :-)

20.11.2010 - Vuoden 2010 kääpiökemut pidettiin Helsingissä. Ulkona pyrytti lunta mutta sisällä tuli hiki kun katsoi amerikankääpiöterriereiden hulinaa. Koiria oli paikalla paljon ja ihmisiä vielä enemmän.
Ohjelmassa oli Tuholaistorjunnan PM-kisat uusilla G2-luokan rottakoneilla. Nopeusjuoksu. Este- (tai temppu?) rata.
Lisäksi oli ETFTA (kts. www.etfta.fi) järjestämä näyttely.

Kiitos kaikille osallistujille, järjestäjille, avustajille ja yleisölle. Erinomainen tarjoilu, hyvät arpajaiset, mukavia ihmisiä ja kivoja koiria.

Kuvia, tuloksia ja raporttia tulossa...

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Expo-viikonloppu oli vauhdikas!

10.10.2010 - Tämä viikonloppu oli vauhtia täynnä. SATHY Expo 2010 -tapahtumassa kisailivat isot ja pienet koirat monessa eri lajissa.
Tuloksia ja kerrottavaa kertyin melkoinen kasa ja tapahtumaviikonlopun kooste on avattu omalle sivulleen.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY Uutiset 9/2010

24.09.2010 - Tuorein SATHY Uutiset -lehti on jakelussa jäsenille juuri nyt.
Tärkeää! Jos osoitetietosi on muuttunut 2010 aikana niin ilmoita uusi osoitteesi sähköpostitse info@sathy.fi heti.

Uusimmassa upeassa 32-sivuisessa SATHY Uutiset -lehdessä on juttuina mm:
- SATHY Expo 2010, Euroopan tykeimmät työkoirat kokoontuvat
- amerikanbulldoggi metsällä
- suruvirsi rodulle (William Stuartin juttu)
- Kääpiökemut 2010 lähestyy
- amerikanbulldoggi-vierailu Venäjälle
- jalka paketissa, Damla-amerikankääpiöterrierin stoori
- Remmiräyhä-kurssilla, tuliko tulosta
- amerikankääpiöterrierit maailman huipulla
- Hyvä koira kotiin -kirja, SATHY-harrastajan ykkösvalinta
- Rocky ja Mini
- naksutin koulutus
- Chilli, mukana menossa
- koiria rapakon takaa, kertomus SATHY-rotuisten koirien tuonnista USAsta 2010
- koiran juomaongelmat
- Pittimuorin tarinat
- terrieri ja kissat, näin sujuu yhteiselo
- ja paljon muuta!



Tämän verran Sathy uutiset -lehteä lähtee kerralla, muutama sata. Mukana lehden lisäksi kirje, etuja yms.

SATHy Expo 2010

24.09.2010 - SATHY Expo 2010 - EUROOPAN TYKEIMMÄT TYÖKOIRAT KOKOONTUVAT

Tervetuloa mukaan seuraamaan tai osallistumaan Pohjoismaiden Mestaruuskisa-mittelöön lokakuun alussa Etelä-Suomeen. Tiedossa upeat kisat, hienoja työkoiria ja mahtava työkoiratapahtuma koko perheelle!


SATHY Expo 9.10.2010
Ranch Dunkel, Arolantie 48, Vihti.

Ohjelma lauantaina 9.10.2010
klo 9.30 SATHY Expo 2010 alkaa
klo 9.30 ilmoittautuminen, punnitukset
klo 10.00 Lisenssivedot
klo 10.00 Taakanveto˙, 0 - 10 kg koirat
klo 12.00 Lisenssivedot
klo 12.00 Taakanveto˙, yli 10 kg koirat
klo 17.00 Palkintojen jako ja BIS

Lisäksi:
- taakanvedon esittely
- paikalla eläinlääkäri
- koiratarvikemyyntiä www.pingopet.fi
- ei buffettia
- koirille mukaan rekisteripaperit tai SATHY Easy Entry Card, taakanveto-lisenssit sekä rokotuskortti
- ei juoksuaikaisia koiria kisapaikalle.

Huomaathan, että lauantain tapahtumaan on PAKOLLINEN ilmoittautuminen etukäteen info@sathy.fi


SATHY Expo 10.10.2010
Sirkuskenttä, Kartanonkaari- Ruosilanmutka, Helsinki.

Ohjelma sunnuntaina 10.10.2010
klo 9.30 ilmoittautuminen, punnitukset, mittaukset
klo 10.00 Tuholaistorjunta˙
klo 10.45 palkintojen jako tuholaistorjunta
klo 11.00 Nopeusjuoksu
klo 11.15 palkintojen jako nopeusjuoksu
klo 11.30 Korkeushyppy
klo 12.15 palkintojen jako korkeushyppy
klo 12.30 Petojahti˙
klo 13.45 palkintojen jako petojahti
klo 14.00 Voimaveto˙
klo 15.45 palkintojen jako voimaveto
klo 16.00 SATHY Expo 2010 päättyy

Lisäksi:
- rotuesittelyjä
- lajiesittelyjä
- kisaesittelyjä
- SATHY ry. yhdistyksen toiminnan esittelyä
- runsas ja edullinen buffet, grillimakkaraa ja kahvia sekä muuta herkkua
- koirille mukaan rekisteripaperit tai SATHY Easy Entry Card sekä rokotuskortti
- paikalla eläinlääkäri
- jne.


SATHY Expo 2010 Hinnat

Osallistuminen:

Taakanveto SATHY ry.:n jäsenille
0-10 kg koirat 5 e
yli 10 kg koirat 8 e

Taakanveto ei-jäsenille
0-10 kg koirat 10 e
yli 10 kg koirat 20 e


Kaikki muut kisalajit

SATHY ry.:n jäsenille
0-10 kg koirat 2 e / kisa
yli 10 kg koirat 3 e / kisa

Kaikki muut kisalajit ei-jäsenille
0-10 kg koirat 5 e / kisa
yli 10 kg koirat 10 e / kisa


Yleisö:
Lauantaina - ei yleisöä, vain kisaajat.

Sunnuntaina - SATHY ry.:n jäsen ilmaiseksi.
Ei-jäsenet 10 e/hlö, alle 15-vuotiaat vain aikuisen seurassa, mutta maksutta.

Northern Winner 2010

18.09.2010 - Northern Winner 2010 NKC show järjestetään 18-19.9.2010. Tuomarit Roy King ( GB) ja Robert Bjurling ( SWE)



Paikka Vesan Lomakylä

Haapalantie 157

16670 LAPPILA

p. 03 - 7654 570

Varaa yöpaikkasi jos olet tulossa yöksi!

Roturace voitto

02.08.2010 - Roturace on juoksukilpailu kaikille roduille! Kisassa on joukkueet jokaisessa joukkueessa on 4 koiraa. Kisassa oli 125 joukkuetta. Amerikanbulldoggi joukkue joka koostui Petes Bulldogsin ja Snow Whiten koirista voitti koko kilpailun hyvä Amerikanbulldogit!

Kasvattajaluento

05.07.2010 - Tulossa on kasvattajatapahtuma tälle vuodelle. Kyse on yhden päivän kestävästä luentosarjasta, jossa käydään läpi koirankasvattajalle tärkeitä asioita.
Osallistuminen on maksullinen, hintaan sisältyy mm. aineistopaketti.
Aiheita esittelevät koti- ja ulkomaiset työkoirakasvattajat, eläinlääkärit ja asiantuntijat.
Päivämäärä, tarkka ohjelma ja muu tarkentuu vielä tässä kesän mittaan.
Lisätietoja voi kysyä sähköpostitse.

Hyvä koira kotiin -rotukirja

21.04.2010 - 20.4.2010 on ilmestynyt WSOY:n kustantamana uusi koirarotukirja HYVÄ KOIRA KOTIIN. Esittelyssä on SATHY-roduista amerikankääpiöterrieri, vanhaenglanninbulldoggi, amerikanbulldoggi sekä amerikanpitbullterrieri. Erinomaista tekstiä, upeita kuvia. Ovh 45 €.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Tämän vuoden tapahtumat ja kisat

13.03.2010 - Pulkkarieha on pidetty ja seuraava tapahtuma on Kinkerit. Muita tämän vuoden tapahtumia ovat mm. Expo, Kääpiö Grillaus ja Kääpiö Kemut, BOTB ja moni muu.
Taakanvedot tullaan tänä vuonna 2010 järjestämään muista tapahtumista erillisinä Taakanveto™ CUP -kisana. Taakanveto-osakilpailut pidetään Kinkereiden ja muiden tapahtumien yhteydessä (mutta eri päivinä ja eri paikoissa lähinnä järjestelyjen helpottamiseksi) ja kunkkutapahtuma on BOTB 2010. Osakilpailuihin kannattaa osallistua tai tulla kannustamaan totta kai. Vielä pähkäillään lasketaanko cup-osallistujien vetojen summa erikoispalkintoa varten vai mitä.
Joka tapauksessa, tänä vuonna on tulossa hurja tapahtumakausi isoille ja pienille, laihoille ja paksuille amerikkalaisperäisille työkoirille!

SATHY Pulkkarieha 2010

15.01.2010 - Pian se on täällä... Jokavuotinen, jo perinteeksi muodostunut SATHY-Pulkkarieha on talvinen, iloinen työkoiratapahtuma, jossa ei turhia nipoteta! Tule mukaan reippaaseen työkoiratapahtumaan lauantaina 20.2.2010 klo 11.

Tänä vuonna kisaohjelmassa Petojahtia, Pulkkavetoa, Nopeusjuoksua, Koirahiihtoa, Temppukisa, Lapsi & koira -kisa... Ohjelma alkaa heti klo 11 ja jatkuu iltapäivään. Ole siis ajoissa paikalla!

Paikalla grilli, BBQ, buffet, virvokkeita. Edulliset hinnat!

Hurja talvikauden pamaus, lumiset kisat keskellä Helsinkiä! Varaa mukaan lämpimät vaatteet, kakkipusseja, oma SATHY-rotuinen koirasi ja paljon reipasta mieltä.

Osoite sama vanha tuttu, Helsinki, Malminkartano, Sirkuskenttä, Ruosilanmutkan lähellä.

Tervetuloa mukaan kaikki SATHY-koirat omistajineen!

Lisätietoja info@sathy.fi

Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY Kääpiö Kemut 2009

20.10.2009 - HURJAN HAUSKA SATHY Kääpiö Kemut pidetään lauantaina 28.11.2009 kello 10.00 - 16.00 Helsingissä, Konalassa. Paikka Helsinki, Koiraurheilukeskus Lily's (sisätilat). Osoite: Konalankuja 4, Helsinki.

SATHY Kääpiö Kemut on SATHY ry.:n oma, pienille roduille tarkoitettu supertapahtuma!
Tervetuloa mukaan!

SATHY Kääpiö Kemut -tapahtuma on tarkoitettu puhdasrotuisille amerikankääpiöterriereille sekä amerikankarvatonterriereille sekä näistä roduista kiinnostuneille ihmisille.
Paikan päällä esitettävä voimassa oleva rokotustodistus sekä koiran rekisteripaperit tai SATHY Easy Entry -kortti. Muista myös madottaa koirasi 10 päivää ennen tapahtumaa!

Ohjelma:
9.30 Ilmoittautuminen ja sisäänpääsy alkaa
10.00 SATHY Kääpiö Kemut alkaa
10.10 Tuholaistorjunta™ kisa
11.00 Tuholaistorjunnan palkintojen jako
11.15 Pienten koirien nopeusjuoksu kisa
11.45 Nopeusjuoksun palkintojen jako
12.00 Esterata kisa
12.45 Esteradan palkintojen jako
13.00 Korkeushyppy kisa
13.45 Korkeushypyn palkintojen jako
14.00 Leikkimielinen koirien ulkomuotonäyttely alkaa
15.45 Näyttelyn palkintojen jako
16.00 SATHY Kääpiö Kemut päättyy.

TERVETULOA MUKAAN!

Katso lisätietoja tästä uutisesta


SM-kisat 2009 on Kärkölässä

17.10.2009 - Suomenmestaruus ratkotaan tänän vuonna Kärkölässä, SATHY:n järjestämissä Superkisoissa. Lajeina taakanveto, petojahti, korkeushyppy jne. Isoille ja pienille koirille.

Superkisojen omat sivut on avattu. Ilmoittaudu nyt kisoihin tai avustajaksi.

Suomenmestaruuskisat 2009 on Kärkölässä!




Katso lisätietoja tästä uutisesta


Best of the Best

14.10.2009 - Best of the Best -tapahtuman päivämäärä on lyöty lukkoon, se 14.11.2009.
Ilmoittautumimen on alkanut jo nyt.

Vuoden tykein taakanvetotapahtuma, jossa erotellaa jyvät akanoista. Parasta taakanvetoa.


Katso lisätietoja tästä uutisesta


Ensimmäisenä Expo-päivänä rikottiin ennätyksiä

10.10.2009 - Kaksipäiväisen SATHY Expon 2009 1. päivänä rikottiin Euroopan ennätyksiä.

Tulokset, kertoimet, p4p:
Alle 10-kiloiset, paras tulos 26,52
Isot koirat, alle 29-kiloiset, paras tulos 150,26 EUROOPAN ENNÄTYS!!!
Isot koirat, 29-kiloiset ja isommat, paras tulos 137,96.

Painavin taakka oli peräti 4 001 kg, tämän taakan veti kaksi koiraa.

Lisää tuloksia tulossa. Katso expo-sivut.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY Uutiset -lehti nro 02/2009 on ilmestynyt

02.10.2009 -
Messevä työkoirien ykkösaviisi on jälleen ilmestynyt. Tässä lehdessä teemana on koirien terveys. SATHY Uutiset -lehdessä numero 02/2009 on mm. nämä mielenkiintoiset ja ajankohtaiset työkoira-artikkelit:

- Miten rakentaa toimiva suhde eläinlääkäriin?
- Koiran allergiat, diagnoosi ja hoitomuodot
- SATHY Expo 2009, mitä, missä, milloin
- SATHY Taakanveto Boot Camp 2009 -tunnelmia
- SATHY Superkisat & SM-kisat 2009, mitä, missä, milloin
- SATHY Kääpiö Kemut 2009, mitä, missä, milloin
- upea terapiakoira-artikkeli Suomen suurimmassa aikakauslehdessä
- Rocky, hurja pieni amerikankääpiöterrieri
- koiran pelko - usein pentuajan perua
- meidän sakin elämää
- koiran koulutuksen peruspilarit
- amerikankääpiöterrieri nenä/jälkikurssilla
- Espanjassa koiranomistajat iskevät takaisin
- amerikanbulldoggi-guru David Farnettin haastettelu
- taakanveto nyt
- koiralääkäripalsta - uutta!
- koirien korkeushyppy
- SATHY Kesäpäivä -tunnelmia
- ja paljon muuta!

Oman aviisin saat tottakai olemalla SATHY ry.:n jäsen.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Vuoden TUPLA-JÄTTI-EXPON sivut avattu

17.09.2009 - Vuoden 2009 SATHY Expo -sivut on avattu. Sivuilla on jo nyt paljon tietoa ja lisää tulee.
Varaa kalenterista aika hurjaan viikonloppuun, jotta kerkiät mukaan kaksipäiväiseen työkoiratapahtumaan. Tule mukaan osallistumaan, kannustamaan ja tapaamaan mukavia koiraharrastajia.
SATHY Expo on ainutlaatuinen tapahtuma sille, joka haluaa tutustua Suomessa harvinaisiin aitoihin amerikanbulldoggeihin, amerikankääpiöterriereihin, pitbulleihin, vanhaenglanninbulldoggeihin ...
Tervetuloa!

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Petojahti tapahtuma

12.09.2009 - 12.9.2009 petojahticup alkaa aidolla villisikatilalla 12.9. Juupajoen Villisikatarha
Postiosoite: Valkeajoentie 385, 35540 Juupajoki - tarkempaa tietoa ja
aikataulua löytyy linkistä!!!

Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY Expo 2009 jyrää pian!

06.09.2009 - Odotettu, kysytty, vaadittu - nyt se on täällä: SATHY Expo 2009 - vuosittainen työkoirien suurin, upein ja paras jättitapahtuma!

Vuonna 2009 SATHY Expo on ensimmäistä kertaa kaksipäiväinen suurtapahtuma.

SATHY EXPO 2009 Osa 1: Taakanveto™. Lauantaina 10.10.2009

SATHY EXPO 2009 Osa 2: Petojahti™, Tuholaistorjunta™, Voimaveto™, Korkeushyppy, Nopeusjuoksu, Koirapussijuoksu. Sunnuntaina 11.10.2009.


Ilmoittautuminen molempina päivinä etukäteen SATHY Expo-sivuston kautta (aukeaa tuota pikaa) tai paikan päällä klo 9.30 alkaen.
Kisat alkavat molempina päivinä klo 10.00.
Tarkka ohjelma tulossa SATHY Expo-sivustolle tuota pikaa.

Tule mukaan! Ole ajoissa paikalla! Tiedossa Euroopan tykeimmät työkoirat, viralliset Pohjoismaiden Mestaruuskisat ja upeat, massiiviset palkinnot. Kisaohjelma tarkentuu vielä, kisamaksut jne. tulossa pian. Palkintojenjako on sunnuntaina 11.10.2009 illalla, johon päättyy huima SATHY Expo 2009 supertapahtuma!

Muista mukaan koiran rekisteripaperit, rokotuskortti ja runsaasti reipasta kisamieltä. Paikalla molempina päivinä aamusta iltaan eläinlääkäri.
Lisätietoja tulossa pian, stay tuned!

Syksyn tapahtumia lyöty lukkoon

05.09.2009 - Syksyn päheimmät kisatapahtumat on juuri lyöty lukkoon!

Yhdistyksen puuhapetet ja puuhapirjot ovat lyöneet viisaat päänsä yhteen, järjestelleet kalentereita, buukanneet paikkoja ja hurjat järjestelyt kisasyksyn onnistumisen eteen on nyt aloitettu täydellä tohinalla.

Syksyn 2009 SATHY-kisoissa on tiedossa paljon uudistuksia, mm. upouudet kiskokärryt ja kiskot taakanvetoon (armottomia tuloksia odotellessa), upouusi korkeushyppylaite (ei enää urputusta koirien alastulosta, vaan täydellinen terveyspoliittisesti hyväksytty metodi), täysin uudella tavalla viritetty petojahtilaite (tätä ei enää pikku kaverit pysäytä!) ja paljon, paljon muuta. Nämä ja monet muut mahtiuutuudet näet VAIN ja AINOASTAAN luultavasti maailman tykeimmissä työkoiratapahtumissa, eli tottakai SATHY ry.:n työkoirakisoissa!

Pistä kalenteriin ylös nyt ja heti nämä tärkeät päivämäärät:
- Lauantai 10.10.2009 alkaen klo 9.30 SATHY Expo 2009 Osa 1: Taakanveto™ (Vihti)
- Sunnuntai 11.10.2009 alkaen klo 9.30 SATHY Expo 2009 Osa 2: Petojahti™, Tuholaistorjunta™, Voimaveto™, Korkeushyppy, Nopeusjuoksu, Koirapussijuoksu (Vihti)
- Lauantai 31.20.2009 alkaen klo 10.30 SATHY SM 2009 (Kärkölä)
- Lauantai 28.11.2009 alkaen klo 9.30 SATHY Kääpiö Kemut 2009 (HKI, Konala).

Lisätietoja tulossa uudessa SATHY Uutiset -lehdessä, SATHY foorumilla ja SATHY kotisivuilla www.sathy.fi

Bootcampilla rikottiin ennätyksiä

09.08.2009 -
Lauantaina ja sunnuntaina pidetty taakanvetoharjoitus-leiri, SATHY Bootcamp sujui paahtavassa helteessä. Paikalla oli arviolta tusina amerikanbulldoggia ja amerikanpitbullterrieriä omistajineen.

Tapahtuman teemana oli taakanveto, lajin harjoittelu ja kehitys.

Harjoittelutulokset olivat timantin kovia. Hämmästyttävimmät tulokset tulivat amerikanbulldoggi-Candylta, joka veti 2 400 kg. Kertoimeksi (p4p) tulee n. 90,0, joka on uusi Euroopan ennätys koirien taakanvedossa.

Mukana oli vanhoja konkareita, joiden vetämän harjoittelutaakat sivusivat kaikki viime ja edellisvuosien ennätyksiä luokassa 1 000 - 2 000 kg per veto. Konkarien lisäksi mukana oli uusia lupauksia. Suomi näyttää vahvasti olevansa johtava maa koirien taakanvedossa.

Katso lisätietoja tapahtuman omalta sivulta.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Kesäpäivä oli Loviisassa

13.07.2009 - Kesäpäivä vietettiin muhkeassa kesäsäässä kauniissa Loviisassa.
Katso kuvat, tulokset ja raportit tapahtuman omilta sivuilta.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Koira etsii kotia

18.03.2009 - Pitbullin kaltainen noin 2 v. uroskoira etsii itselleen asiantuntevaa ja vastuullista omistajaa.
Katso lisätiedot oheisesta linkistä ja ota yhteyttä.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Petojahti CUP 6.osakilpailu! Isojärven leirimajalla Pornaisissa

17.03.2009 - Katso tapahtumat sivulta tarkempi info!

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Talvisää suosi Pulkkariehaa

14.03.2009 - Aurinko ja sää suosi tämän vuoden Pulkkariehaan osallistujia. Tänä vuonna lunta ja hankea riitti juuri sopivasti. Valmistelut alkoivat tuntia aikaisemmin ja tapahtuma itse alkoi kello 11. Paikalle saapui mukavasti eri koirarotujen edustajia omistajineen.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY Uutiset -lehti nro 01/2009

04.03.2009 -
SATHY Uutiset -lehti nro 01/2009 on painossa. Lehti on äärettömän paksu ja sisältörikas.

Lehdessä artikkeleina mm.:
- Johnson amerikanbulldogit rantautuvat Suomeen
- herkullisia ruokaohjeita koirille, nami nami
- SATHY Pulkkarieha maaliskuussa, tule mukaan!
- poliisi varoittaa koirahuijareista
- amerikankääpiöterrierin suolistotukos
- Varoitus koiranostajille! Huijareita liikkeellä! Kohujuttu mm. siitä miten suomalaiset ovat väärentäneet paperittomille koirille amerikanbulldoggi-rekisteripaperit.
- Apua! Karvat lähtee korvista!
- Koiranhakumatkalla USA:ssa
- Chaos SATHY Kääpiö Kemuissa
- SATHY Expo 2008 – työkoirien juhlaa, kisaraportti ja tulokset
- Designer Dog – muotirotu vai sekarotuinen?
- koirascene New Yorkissa
- Wok the Dog – Korean karut koiramarkkinat
- verenluovutus amerikanpitbullterrierin kanssa
- hiivatulehdus - allergiaako?
- Kia amerikankääpiöterrierin laihdutus ja siedätyshoito
- Sarasvuo kommentoi Obaman koiraa
- koirien tarttuva syöpä
- Alien versus Predator – olde versus ranskis tottiksessa
- uudet SATHY-rotulehdet!
- pyometra eli märkäinen kohtutulehdus koiralla
- ja paljon, paljon muuta.

Lehti lähtee painosta suoraan postiin jäsenille, uusille sekä vanhoille, mukana jäsenmaksulappu vuodelle 2009. Varoitus - jos et ole saanut lehteäsi postissa ensi viikon loppuun mennessä, johtuu se siitä että lehti ei ole mahtunut luukusta sisään... niin paksu se on!

Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY Pulkkarieha 2009

10.02.2009 - Jokavuotinen, jo perinteeksi muodostunut SATHY-Pulkkarieha on talvinen, iloinen työkoiratapahtuma, jossa ei turhia nipoteta!
Ohjelmassa Petojahtia, Pulkkavetoa, Nopeusjuoksua, Koirahiihtoa, Temppukisa, Lapsi & koira -kisa... Ohjelma alkaa heti klo 11 ja jatkuu iltapäivään.

Paikalla grilli, BBQ, buffet, virvokkeita. Edulliset hinnat!

Hurja talvikauden pamaus, lumiset kisat keskellä Helsinkiä! Paikka vanha tuttu Malminkartanon Sirkuskenttä, Ruosilanmutkassa. Varaa mukaan lämpimät vaatteet, kakkipusseja, oma SATHY-rotuinen koirasi ja paljon reipasta mieltä.

Lisätietoja SATHY Uutiset 01/2009 -lehdessä.

Pulkkariehan päivämäärä

08.02.2009 - SATHY-pulkkariehan päivämäärää saatetaan vielä muuttaa, jottei se osu samalle päivälle muiden tapahtumien kanssa.
Lisätietoja tulee tapahtumat-sivulle (kts. linkki alla).

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Vuoden 2009 tapahtumat

08.01.2009 - Vuoden 2009 SATHY-tapahtumia suunnitellaan ja yritetään löytää kaikille sopivia päivämääriä. Ehdotuksia ja toivomuksia voi lähettää info@sathy.fi

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Viime vuoden uutiset

05.01.2009 - Viime vuoden uutiset löytyvät omalta sivulta.
SATHY-uutisarkistoista löytyy paljon mienenkiintoista tietoa.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Hyvää uutta vuotta 2009

01.01.2009 - Hyvää uutta vuotta 2009 kaikilla sathy-rotuisten koirien ystäville.
Koiraharrastajat ovat olleet kovasti kiireisiä ja nyt katseet on suunnattu kohti tämän vuoden riehakkaita tapahtumia.

Kääpiöiden supertapahtuma keräsi tuvan täyteen

22.11.2008 - SATHY-kääpiökoirarotujen oma tapahtuma, Kääpiökemut, pidettiin ensimmäistä kertaa.
Järjestäjinä olivat SATHY:n lisäksi suomalaiset amerikankääpiöterrierilaatukasvattajakennelit.
SATHY järjesti paikalle Tuholaistorjunta-, korkeushyppy-, nopeusjuoksu ja esteratakisa.
Järjestäjäkenneleiden toimesta järjestettiin myös ensimmäiset suomalaiset amerikankääpiöterriereiden ulkomuotokisat.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Petojahti CUP 3.osakilpailu!

15.11.2008 - Petojahti Cupin kolmas osakilpailu järjestetään Jyväskylässä. Ilmoittautuminen alkaa klo. 10.00 ja kisa klo. 11.00 Osoite: Köyhänpelto, Köhniönkatu 34 Jyväskylä

SAB Petojahticup lauantaina 25.10.2008

25.10.2008 - Ilmoittautuminen alkaa klo.10.00 ja kilpailu klo 11.00.
Mahdollisuus myös voimavetokisaan jos riittävästi innostuneita paikalla.

SATHY Expo 2008 sivut päivitetty

19.10.2008 - SATHY Expo 2008 -sivut on juuri päivitetty. Sivuilta löytyy nyt lopullinen kuvagalleria, lopulliset & tarkistetut kisatulokset, upeita kuvia kisoista sekä video Koirapussijuoksusta.

SATHY Expo promokisan arvonta suoritetaan tällä viikolla puheenjohtaja Raimo Kallion toimesta. Kisojen voittajat julkistetaan ja palkinnot lähetetään ensi viikon alussa.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY APBT SF Kekrit sunnuntaina 7.12.2008

19.10.2008 - Tulevaa talvea juhlistetaan mukavalla APBT SF Kekrit-tapahtumalla, jonka yllätysvieraana Kekripukki! Viime vuonna Kekripukki teki niin suuren vaikutuksen, että tästä lähin vietämme Kekrit joka vuosi. Tervetuloa!

Paikalla on kelien salliessa taakanvetoa, petojahtia, hang-timea, jennyssä juoksua, slat mill juoksua, koira-aiheista keskustelua ja reilut syömingit.

HUOM! HUOM! HUOM! Tapahtuma on nyyttikesti-periaatteella! Nyyttikestit -listalta voit valita omat tuomisesi, listan vapaina olevista tuotavista saat s-postilla info@sathy.fi

Amerikanpitbullterrieri-Suomi-Finland (APBT-SF) on amerikanpitbullterrieriomistajien ja harrastajien oma eksklusiivinen klubi, jossa puidaan erityisesti pitbull-asiaa. APBT SF Kekrit on tarkoitettu vain ja ainoastaan puhdasrotuisille amerikanpitbullterriereille omistajineen.

Ilmoittaudu APBT SF Kekrit -tapahtumaan nyt!

Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY Kääpiö Kemut lauantaina 22.11.2008

19.10.2008 - SATHY Kääpiö Kemut pidetään Helsingissä, Konalassa, sisähallissa, lauantaina 22.11.2008 klo 12-16.
Kääpiö Kemut on SATHY ry.:n oma, pienille roduille tarkoitettu supertapahtuma!

SATHY ry. järjestää tapahtumassa:
- tuholaistorjunta
- pienten koirien nopeusjuoksu
- esterata
- korkeushyppy
Tuomarina tapahtumissa Katja Kokki, Matti Lehtinen sekä Irmeli Harlin.
Voittajille hulppeat pokaalit sekä muita hienoja palkintoja.


Toy Fox Terrier Kennel & Senefi's Toy Fox Terriers & Kennel Beleriad järjestää tapahtumassa:
- leikkimielinen koirien ulkomuotonäyttely
Näyttelytuomari Sari Niemi, Kennel Beleriad.
Kehäsihteeri Irmeli Harlin.
Voittajille mitalit sekä muita hienoja palkintoja.


Kääpiö Kemut -tapahtuma on tarkoitettu puhdasrotuisille amerikankääpiöterriereille sekä amerikankarvatonterriereille. Paikan päällä esitettävä voimassa oleva rokotustodistus sekä koiran rekisteripaperit tai SATHY Easy Entry -kortti. Muista myös madottaa koirasi 10 päivää ennen tapahtumaa!

Ilmoittautuminen ennakkoon pakollista. Sisäänpääsymaksy sekä osallistumismaksut maksetaan etukäteen. Tapahtuma-aika on klo 12.00 - 16.00. Ilmoittautuminen kisoihin alkaa klo 11.30. Tarkka ohjelma, maksut, maksuohjeet, ilmoittaumisohjeet ym. tapahtuman omilla sivuilla.

Kääpiö Kemut -tapahtumassa on mahdollisuus ostaa nimenomaan pienille koirille tarkoitettuja tarvikkeita ja asusteita. Paikalla myös buffet.

Tule mukaan oman koirasi tai koiriesi kanssa, nyt pistetään pystyyn Kääpiö Kemut!!!

Lisätiedot:
SATHY ry., info@sathy.fi
Toy Fox Terrier Kennel, Jonna Dunkel, info@toyfoxkennel.com
Senefi's Toy Fox Terriers, Emma Mussalo, emma.mussalo@gmail.com
Kennel Beleriad, Sari Niemi, beleriad@gmail.com
Turilaat, Katja Kokki, katja.kokki@dnainternet.net

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Tilatkaa Easy Entry -kortit nyt

08.10.2008 - Vuoden 2008 Expon jälkeinen -tapahtumasuma lähestyy hurjaa vauhtia.

Älkää jättäkä ilmoittautumisia ja Easy Entry -tilauksia viime tinkaan.
Muiden yhdistysten, kuten UKC, ADBA, BFKC -kortit kelpaavat edelleen hyvin.

Tilatkaa Easy Entry -kortit nyt.
Tästä linkistä löytyy lisäohjeita Easy Entry -kortista.

Ilmoittautukaa tapahtumiin, BOTB, Kekrit, Kääpiö Kemut, nyt.
Tästä linkistä löytyy lisäohjeita.

Lisätietoja sähköpostitse info@sathy.fi

Tulevat tapahtumat

05.10.2008 - Expon jälkeen ei jäädä lepäämään laakereilla. Tulossa on tapahumia jokaiselle, Kääpiö Kemut, Best of the Best, Kekrit...

Kääpiö Kemut
SATHY-rotujen alle 10-kiloisten ikioma tapahtuma, jossa puuhaa riittää kaikille.
Katso lisätiedot tapahtumat-sivulta.

Best of the Best
Taakanvetäjien vuoden 2008 huipputapahtuma, jossa jokainen voi yrittää vuoden parasta tulosta.
lmoittautuminen Best of the Best -taakanvetoon on jo alkanut.
Säännöt ja painoluokat: modifioitu EWPF-basic.
Pakollinen ennakkoilmoittautuminen.
Sisähalli. Tuomarina Ruotsin johtava taakanvetäjä.
Katso lisätiedot tästä linkistä.

Kekrit
Tulevaa talvea juhlistetaan mukavalla kekri-tapahtumalla, jonka yllätysvieraana Kekripukki. Viime vuonna Kekripukki teki niin suuren vaikutuksen, että tästä lähin vietämme Kekrit joka vuosi. Tervetuloa!
Katso lisätiedot tapahtumat-sivulta.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Expo 2008 -tulokset

29.09.2008 - Teräksenkovat SATHY Expo 2008 on julkistettu.
Tässä voittajat. Expo-sivulla tarkat tulokset ja tilastot.

BEST IN SHOW
Pohjoismaiden mestari 2008
CANDY

PIENTEN KOIRIEN NOPEUSJUOKSU / SPEED RUN (SMALL DOGS)
Pohjoismaiden mestari 2008
Voittaja: MUNKKI

VOIMAVETO™ POWER PULL
Pohjoismaiden mestari 2008
Voittaja (painoluokka isot): TITO

VOIMAVETO™ POWER PULL
Pohjoismaiden mestari 2008
Voittaja (painoluokka keskikoko): DANA

VOIMAVETO™ POWER PULL
Pohjoismaiden mestari 2008
Voittaja (painoluokka pieni): ROCKY

TUHOLAISTORJUNTA™ RAT RACING
Pohjoismaiden mestari 2008
Voittaja: BLACKIE

KORKEUSHYPPY / HIGH JUMP
Pohjoismaiden mestari 2008
Voittaja: ARES

KOIRAPUSSIJUOKSU / BAG RUN
Voittaja: CANDY

TAAKANVETO / WEIGHT PULLING
RASKAS SARJA / HEAVY WEIGHT
Pohjoismaiden mestari 2008
Voittaja: NITRO

TAAKANVETO / WEIGHT PULLING
KESKISARJA / MIDDLE WEIGHT
Pohjoismaiden mestari 2008
Voittaja: CANDY

TAAKANVETO / WEIGHT PULLING
ULTRAKEVYT / ULTRA LIGHT
Pohjoismaiden mestari 2008
Voittaja: PIPARI

PETOJAHTI™ / BEAST CATCHING
Pohjoismaiden mestari 2008
Voittaja: TITO


Katso lisätietoja tästä uutisesta


Expo-kirje jäsenille

24.09.2008 - Expo-valmistelut on loppusuoralla. Jäsenille tulee postitse tänään (tai viimeistään huomenna) muheva infopaketti, sisältäen mm. ohjelman, ilmoittautumiset, alennus- ja vapaaliput yms.
Jos olet jäsen, etkä ole saanut postitse info-pakettia viimeistään torstaina niin ota välittömästi yhteyttä info@sathy.fi

Käy katsomassa expo-sivuille lisättyä expo-tietoa. Sivuille tulee jatkuvasti lisää tietoa.
HUOM! Ennakoilmoita koirasi kisoihin nyt - katso ohjeet http://expo.sathy.fi

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Expo 2008 -promootiokisa aloitettu

13.09.2008 - Hei vaan kaikille

SATHY Expo 2008 on parin viikon päästä ja järjestelyt on kovassa tohinassa.
Viime hetken treenauksen ohella on hyvä muistaa kertoa tulevasta jättitapahtumasta muille koiraharrastajille.

OSALLISTU heti. Jokaisesta expo-promootiosta saat expo-pisteen. Expossa arvotaan pisteiden perusteella hienot palkinnot.

Promo-kisa on julistettu alkavaksi NYT!
Klikkaa oheista linkkiä

Katso lisätietoja tästä uutisesta


SAB tapahtuma 12-13.9.2008 Isojärven leirimajalla Pornaisissa

12.09.2008 - Koitokset alkavat perjantaina klo.18.00 ja päättyvät lauantaina klo.12.00, paikalle voi saapua jo klo 16.00 alkaen. Ohjelmassa petojahti cupin ensimmäinen osakilpailu, voimavetoa, puruja maalimiehen kanssa, pennuille omat kisat. Yöpyminen 10€/ hlö. Saunat käytössä, uimaan pääsee jos haluaa.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Superkisa-sivut valmiit

19.08.2008 - Tampereella pidettiin SATHY Superkisat lauantaina 16.8.
Tapahtuma oli täynnä tiukkaa kisailua eikä sen vähempää kuin Suomenmestaruustitteleistä kilvoittelu.
Superkisojen omat sivut, ajo-ohjeet yms. löytyvät oheisesta linkistä.

Sivuilta löytyy:
- tapahtumaselostus
- kisatulokset
- valtavasti hienoja kuvia, usealta eri kuvaajalta, kahdessa eri galleriassa!

SUPERKISAT 2008 - KLIKKAA!

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Expo 2008

05.08.2008 - Tämän vuoden Expon päivämäärä on varmistunut. Se on lauantaina 27.9.2008.
Tapahtumalle on avattu oma Internet-sivu osoitteessa expo.sathy.fi. Expo-sivulle päivitetään rivakkaan tahtiin tietoa, joten sivua kannattaa seurata.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Bootcamp avasi kisakauden

14.07.2008 - Taakanveto Bootcamp -harjoitusleiri pidettiin 12.-13.7. ja avasi kisakauden.
Koirien kanssa treenattiin taakanvetoa ja samalla esiteltiin uudet, kääpiöluokan kiskokärryt. Näitä uusia kärryjä tullaan käyttämään tulevissa kisoissa ja myös harjoituksissa. Isojen koirien uudet kisakärryt ehtivät vasta Tampereen kisoihin.
Bootcampin aikana ehdittiin keskustella myös kisa-, sääntö-, treeni- ja muista taakanvetoasioista. Tulossa on tämän vuoden kovimmat taakanvetokisat, Tampereen kisat ja tietysti SATHY Expo 2008.
Bootcampilla paljastui se ikävä puoli, että tuloksia varten on pakko harjoitella! Harjoittelu sujuu hyvin vanhoilta mestareilta mutta ennätyskuntoon tarvitaan vielä kovaa työtä.

Tulossa Bootcamp-raportti ja kuvakavalkaadi.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY Uutiset -lehti 3/2008 jakelussa

23.06.2008 - SATHY Uutiset -lehti 3/2008 jakelussa

SATHY Uutiset -lehti numero 3/2008 postitetaan jäsenille alkaen 24.6.2008. Mikäli et saa omaa lehteäsi noin viikon sisällä ja olet maksanut jäsenmaksusi, ota yhteyttä info@sathy.fi

Edellinen lehti, 2/2008 on nyt luettavissa maksutta www.sathy.fi -> SATHY Uutiset -lehti.

SATHY Uutiset lukupaketin saat itsellesi olemalla SATHY ry.:n jäsen.


Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY Uutiset -lehti 3/2008

22.06.2008 - SATHY Uutiset -lehti 3/2008

SATHY Uutiset -lehti numero 3/2008 on nyt painossa ja kohta jakelussa jäsenille. Massiivisessa sportti-kesän lukupaketissa on artikkeleina mm.

- kesä koiran kanssa, iloisesti ja turvallisesti
- koirien rokotusmääräykset muuttuvat alkaen 1.8.2008
- SATHY Taakanveto Boot Camp 12.-13.7.2008 Vihdissä, tule mukaan!
- koirajuoksijan perusohjeet
- Northern Winner 2008 amerikanbulldoggien suurtapahtuma, kisaraportti, kisatulokset ja kuvagalleria
- SATHY Superkisat & SM kisat 16.8.2008 Tampereella, tule mukaan!
- amerikanpitbullterrieri Euroopasta
- uusi turva koiralle: koiran turvasiru
- SATHY Kevätkinkerit 2008, kisaraportti, kisatulokset ja kuvagalleria
- pitbullit pyöräilemässä
- taistelevat toverukset, jälleen hyvissä väleissä
- tee se itse: kestävä lelu pienelle ja isolle koiralle
- vuoden 2008 eläinlääkärit
- SATHY -kasvattajat tiedottavat
- tunnista koiran stressi
- verenluovutukseen amerikanpitbullterrierin kanssa
- sisäkoirasta ulkokoiraksi, kuinka se meiltä onnistui
... lisäksi todella suuri määrä muita mielenkiintoisia työkoira-artikkeleita!

SATHY Uutiset lukupaketin saat itsellesi olemalla SATHY ry.:n jäsen.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Hungary Weight Pull Competition

05.06.2008 - Hungarian Standard Weight Pulling Assosiation järjestää kolmipäiväisen taakanveto-, korkeushyppy- ja urheilutapahtuman viikonloppuna 13., 14. ja 15. kesäkuuta.

Paikalla on mahdollisuus edulliseen yöpymiseen omassa teltassa yms. Paljon mukavaa ohjelmaa. Tervetuloa!

Huom! Taakanvetokisat on EWPF-sanktioidut, joten kaikki kynnelle kykenevät taakanvetoon!

Lisätietoja tapahtumat-sivulla. Tulossa myös kuvareportaasi tuloksineen seuraavassa SATHY Uutiset -lehdessä.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Super-kärryt edistyvät

30.05.2008 - SATHY:n uudet superkärryt valmistuvat vaihe vaiheelta. Länsi-Uudenmaan Ammattikorkeakoulun sponsoroimat ja tarkkussorvaamat kiskopyörät saapuivat tänään.
Näin hienojen pyörien etu on se, että jokaisella vedolla ja jokaisella koiralla - taakasta riippumatta - on aina sama kitkakerroin. Tasaista kisaa!



Northern Winner 2008 NKC Show 7-8.6.2008

07.05.2008 - Northern Winner 2008 NKC Show 7-8.6.2008

2 päiväinen amerikanbulldoggi näyttely, myös taakanvetoa ja muuta kisailua koirille. Yöpymismahdollisuus, paikanpäältä voi ostaa ruokaa, juomaa yms. Saunat käytettävissä, järven rannassa. Paikalle voi tulla jo 6.6 perjantaina!

Tuomarit Alan Scott (USA) Angelika Schubert(GER)

Tule siis nyt jos et viimeks päässyt Legendaa näkemään! Harvinaista herkkua saada Alan kaks kertaa tänne!

Näyttely maksu 1 päivä 30e 2 päivää 50e rekistöröinti 15e.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Kinkeri-kuvat, tulokset ja selostus on julkaistu.

22.04.2008 - Kinkeri-sivuilla on nyt:
- kisatulokset
- selostus
- galleria, lähes 300 kuvaa.

Sivuille pääsee alla olevasta linkistä.

Lisää kuvia voi ja saa lähettää info@sathy.fi
Kinkereistä tulossa kuvallinen tapahtumaselostus seuraavaan jäsenlehteen.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY Kevätkinkerit -sivut avattu

20.04.2008 - Kevään avaus, SATHY Kevätkinkerit 2008 pidettiin lauantaina 19.4 loistavassa kevätsäässä. Aurinkoa ja napakkaa tuulta. Ohjelmassa oli korkeushyppyä, Taakanvetoa™, Petojahtia™, käpiöiden esterata ym.
Buffe ja grilli sai kiitosta ja koko järjestely oli ensiluokkaista - kiitos avustajille ja järjestäjille.

Kinkeri-sivut löytyvät alla olevasta linkistä.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY Uutiset -lehti 2/2008 jakelussa

08.04.2008 - SATHY Uutiset -lehti numero 2/2008 postitetaan jäsenille alkaen 10.4.2008. Mikäli et saa omaa lehteäsi noin viikon sisällä ja olet maksanut jäsenmaksusi, ota yhteyttä info@sathy.fi

SATHY Uutiset lukupaketin saat itsellesi olemalla SATHY ry.:n jäsen.


Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY Uutiset -lehti 2/2008

07.04.2008 - SATHY Uutiset -lehti numero 2/2008 on pian painossa ja kohta jakelussa jäsenille. Massiivisessa lukupaketissa on artikkeleina mm.

- SATHY Kevätkinkerit, tule mukaan!
- EM-kisat Puolassa toukokuussa
- koiran etologiaa -luennolla
- koirien hammashuolto
- amerikanbulldoggi -toimintaa
- vanhaenglanninbulldoggin rotumääritelmä
- amerikanpitbullterrieri kloonataan
- uudet PRO-luokan SATHY taakanvetokärryt
- SATHY Kevätkävelyllä
- SAB työkoiratapahtumassa Lahdessa
- verenluovuttaja -koiria tarvitaan
- terveyspuuro kuudelle koiralle
- uusia vanhaenglanninbulldoggeja Suomeen
- SATHY-kasvattajat tiedottavat
... lisäksi todella suuri määrä muita mielenkiintoisia työkoira-artikkeleita!

SATHY Uutiset lukupaketin saat itsellesi olemalla SATHY ry.:n jäsen.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Kolumnisti Ilkka Peltoniemi sekoilee?

30.03.2008 - Torilehden (oletko koskaan kuullut tästä?) kolumnisti Ilkka Peltoniemi kirjoittaa koirista siihen sävyyn, että ei todellakaan nyt oikein tiedä mistä kirjoittaa. Ilkka Peltoniemi sössöttää jotakin eri yhdistyksistä, sotkee eri koirarotuja keskenään ja yrittää muutenkin olla ns. ajan tasalla... Limbon kolumnissaan Ilkka Peltoniemi tekee kun kirjoittaa:

”...Jos ei hämärälle niin ainakin harmaalle alueelle sijoittuu Suomessa harrastettu työkoiratoiminta. Katsokaa itse osoitteesta www.sathy.fi....”

Öh, tuota noin, mitä harmaata on SATHY ry.:n 12-vuotisessa toiminnassa verrattuna esim. Ilkka Peltoniemen omiin uravalintoihin? SATHY ry. kysyi asiaa Ilkka Peltoniemeltä mutta vastausta ei ole vielä kuulunut ...

Asiasta lisää uusimmassa SATHY Uutiset -lehdessä.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Kevätkävely 2008 kotisivut on avattu

19.03.2008 - SATHY Kevätkävely 2008 tapahtuman kotisivut on avattu. Sivuilla juttua ja kuvia sekä kuvagalleria Kevätkävelystä.
SATHY Kevätkävely on vapaamuotoinen ihmisten ja SATHY-rotuisten koirien kävelytapahtuma, jossa tarkoituksena on kävellä reipas lenkki ja jutella samalla mukavia koirajuttuja.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Uudet PRO-luokan taakanvetokärryt

18.03.2008 - SATHY:n uudet PRO-luokan taakanvetokärryt ovat koneistettavana. Uusissa kärryissä on aikaisemmista aivan uusi tekniikka ja lujuus. Edellisten kisakärryjen pyörät ovat olleet ongelmallisia kun parhaimmillaa painoa on ollut reilusti yli 2 000 kiloa. Tällä hetkellä kärryissä on järjestyksessä jo kolmannet pyörät, jotka lähestyvät loppuaan. Uudet pyörät saatiin lahjoituksena veneliikkeeltä, jonka omistaja on intohimoinen bulldoggi-fani. Kiitos!
Tavoitteena on lisäksi saada uusiin PRO-kärryihin mm. automaattinen ajanotto, helpompi kuljetus yms.
Vanhat kisakärryt eivät suinkaan jää eläkkeelle vaan siirtyvät vaativaan treenikäyttöön. Suunnitteilla on mm. treenikärryjen lainaus yhdistysten jäsenille ja treenivastaaville.
Myös kääpiökoirille on tulossa uudet kiskokärryt, joihin näillä näkyminen tulee edellisten kisakärryjen viimeistä edelliset pyörät.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


SAB työkoira-tapahtuma -kotisivut on avattu 12.3.2008

12.03.2008 - SAB työkoira-tapahtuman kotisivu on avattu. Sivulla on juttua tapahtumasta ja hienoja kuvia, sekä kuvagalleria. Juttua ja kuvia julkistetaan myös SATHY Uutiset -lehdessä nro 02/2008.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY Kevätkävely lauantaina 15.3.2008 - tule mukaan!

10.03.2008 - SATHY Kevätkävely 2008 järjestetään lauantaina, 15.3.2008 alkaen klo 11.00. Ole ajoissa paikalla, sillä kävelyreittiä ei ole ennalta määrätty ja jos myöhästyt, et enää tavoita muuta joukkoa!
SATHY Kevätkävely on vapaamuotoinen ihmisten ja SATHY-rotuisten koirien kävelytapahtuma, jossa tarkoituksena on kävellä reipas lenkki ja jutella samalla mukavia koirajuttuja. Varaa mukaan lämpimät vaatteet, kakkipusseja, oma SATHY-rotuinen koirasi ja paljon reipasta mieltä.
Lisätietoja puhelimitse 040 583 7371 / Emma

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Amerikanpitbullterrieri kloonataan

02.03.2008 - Maailman ensimmäinen kloonattu koira on amerikanpitbullterrieri (15.2.2008 Iltalehti)
Kuollut lemmikki kloonataan
Pitbullin "valmistaminen" maksaa 105 000 euroa.
Eteläkorealainen RNL Bio -niminen yritys ilmoitti tänään tehneensä ensimmäisen kaupallisen sopimuksen lemmikkikoiran kloonaamisesta. Tilaaja on amerikkalaisnainen, joka haluaa kuolleen pitbullinsa tilalle samanlaisen. Kopiolemmikin hinnaksi tulee noin 105 000 euroa.
- Vaikuttaa siltä, että tilaajalla on jokin vamma ja että koira auttoi häntä selviytymään sen kanssa, joten hän haluaa lemmikkinsä kloonin, RNL Bion johtaja Ra Jeong-Chan sanoi Korea Times -lehdelle.
- Länsimaissa on paljon ihmisiä, jotka haluavat kloonata koiransa näinkin korkeaan hintaan.
Kloonaus tapahtuu Soulin kansallisessa yliopistossa, ja RNL Bio vastaa hankkeen kaupallisesta puolesta. Ra sanoi odottavansa muutamassa vuodessa jopa 500:aa kloonaustilausta rikkailta eläinten ystäviltä Yhdysvalloista ja muista maista.
Ensimmäisiä maailmassa
Soulin kansallisen yliopiston tutkijaryhmä kloonasi koiran ensi kertaa vuonna 2005.
- Tähän mennessä mikään muu ryhmä ei ole onnistunut kloonaamaan koiraa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun koira kloonataan kaupallisella sopimuksella, RNL Bion markkinointijohtaja Cho Seong-Ryul sanoi uutistoimisto AFP:lle.
Booger-nimisen koiran korvasta on otettu talteen ja jäädytetty soluja. Nyt Boogerin geeniperimää kantavat, hedelmöitetyt munasolut on siirretty kahdeksan nartun kohtuun.
Chon mukaan koirakloonauksen onnistumisprosentti on korkea - joka neljäs sijaisemo, jonka kohtuun kloonaamalla aikaansaatuja munasoluja istutetaan, synnyttää pentuja.
SIRPA KULONEN
sirpa.kulonen@iltalehti.fi

Kloonaa koirasi (21.2.2008 Iltalehti)
Amerikanpitbullterrieri Booger kuoli pari vuotta sitten, mutta pian sen klooni tassuttelee emäntänsä rinnalla, jos amerikkalaisnaisen toive toteutuu.
Boogeriin syvästi kiintunut kalifornialaisnainen on tehnyt ensimmäisenä maailmassa tilauksen kuolleen lemmikkikoiran kloonaamiseksi.
KATARINA PIMIÄ
katarina.pimia@iltalehti.fi

Suomen Amerikan Bulldogit ry. kotisivut avattu

01.03.2008 - SATHY ry.:n kanssa tiiviisti amerikanbulldoggi-rodun hyväksi yhteistyötä tekevä Suomen Amerikan Bulldogit ry. on avannut omat kotisivunsa. Sivulle on tulossa lähiaikoina paljon asiaa amerikanbulldoggeista, harrastusmahdollisuuksista ym.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Uusia SATHY Laatukasvattajia

01.03.2008 - Vuoden 2008 alusta SATHY Laatukasvattajien joukkoon on tullut työkoira-amerikanbulldoggikennel Pete's Bulldogs.

SATHY Laatukasvattaja noudattaa seuraavia pykäliä:
1) pentueen vanhemmat on aina virallisesti rekisteröity ja pyydettäessä rekisteröintipaperit näytetään pennun ostajalle
2) pentue on virallisesti rekisteröity suuressa, yleisesti tunnustetussa järjestössä, kuten ADBA, UKC, BFKC, NKC, NABA, AFR, tms.
3) jokainen pennun ostaja saa oston yhteydessä pennun rekisteripaperin käteensä tai kasvattajalta todistuksen, että pentue on rekisteröity ja paperit ovat tulossa rekisteröintijärjestöstä
4) pentueen vanhemmat on tarkastettu eläinlääkärin toimesta ja tästä pyydettäessä näytetään kirjalliset todistukset ja annetaan kopiot pennun ostajalle
5) pentue on terveystarkastettu eläinlääkärin toimesta ja tästä annetaan kirjallinen todistus pennun ostajalle
6) jokaiselle pennulle kasvattaja myöntää kirjallisen terveystakuun, jolla taataan ostajalle terve pentu.

Lisäksi parhaan kykynsä mukaan SATHY Laatukasvattaja lupaa noudattaa seuraavia pykäliä:
1) pentu on rokotettu parvo-virusta vastaan seitsemän viikon ikäisenä, ennen luovutusta
2) pennulle tehdään luonnetesti seitsemän viikon ikäisenä, ennen luovutusta
3) pennun ostajan kanssa tehdään kirjallinen ostosopimus
4) pennun mukana annetaan kirjallinen pennun hoito-ohje.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY Uutiset 01/2008

01.03.2008 - SATHY Uutiset -lehti numero 1/2008 on postitettu jäsenille alkaen 8.2.2008. Mikäli et saa omaa lehteäsi noin viikon sisällä ja olet maksanut jäsenmaksusi, ota yhteyttä info@sathy.fi

SATHY Uutiset lukupaketin saat itsellesi olemalla SATHY ry.:n jäsen. Liity jäseneksi tästä linkistä.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY ry. tiedottaa 02/2008

28.02.2008 - Tutkinta mahdollisesti järjestetystä koiratappelusta on saatu päätökseen ja syyttäjän toimesta asiaa puidaan käräjäoikeudessa. Koiratappelutoiminta on kitketty Suomesta jo heti alkuunsa. Tämä on hyvä asia. SATHY ry. on tuominnut koiratappelut ja kaiken siihen liittyvän toiminnan aina erittäin jyrkästi.

SATHY ry. on tehnyt selvitystä yllä mainitusta asiasta omalla sarallaan ainoastaan virallisten tietojen pohjalta. Yhdistyksemme tietoon tulleet tiedot ja alkuperäinen, yhdistyksemme elokuussa
2007 julkistettu tiedote
pitää edelleen paikkansa 100 %:sti. SATHY ry.:n yksikään hallituksen jäsen taikka rivijäsen ei ole missään tekemisissä minkään koiratappeluiden kanssa, taikka minkään koiratappeluihin liittyvän tai siihen rinnastettavan toiminnan kanssa.

Syvästi huolestuttavaa on se, että SATHY ty.:n tietoon on tullut jo useasta eri, täysin toisistaan riippumattomista lähteistä (esim. Turun Sanomat, Forssan oikeuskäsittely yms.) tietoja ja vihjeitä siitä, että jotkut pienet, parina viime vuonna perustetut yhden- tai kahden-miehen-yhdistykset ovat onnistuneet liittämään kohuun erittäin negatiivisella tavalla asiaan mitenkään kuulumattomat taakanveto-urheilun, amerikanpitbullterrieri-koirarodun ja ilmeisesti myös jopa terapiakoiratoiminnan. Tämän tyyppinen valehtelu, vääristely ja lokaaminen on todella ala-arvoista ja lapsellista. Taakanveto tai amerikanpitbullterrieri-koirarotu eivät liity koiratappeluun tai siihen verrattavaan toimintaan millään tavalla.

Jos tällaiset pelkästään oman edun tavoittelua varten perustetut, käytännössä virtuaaliset muka-yhdistykset on perustettu vain siinä tarkoituksessa että aikaansaadaan savuverhoa omalle laittomalle koiratoiminnalle, pentumyynnille tai paperittomien koirien trokaukselle, on tällaisten muka-yhdistyksen tarkoitusperissä silloin jotain pahasti vialla eikä SATHY ry. voi tietenkään olla millään tasolla heidän kanssaan yhteistyössä.

SATHY ry. haluaakin nyt vielä aivan erikseen ilmoittaa että SATHY ry. yhdistyksenä tekee virallisesti yhteistyötä ainoastaan kahden suomalaisen työkoirayhdistyksen kanssa: Suomen Amerikan Bulldogit ry. (SAB) sekä Suomen Pitbull-yhdistys ry. (SPYRY). SATHY ry. ei ole tekemisissä millään tasolla eikä millään muotoa minkään muun suomalaisen yhdistyksen kanssa. Näiden kaikkien em. yhdistysten toiminta on rehtiä ja avointa koiraharrastusta.

SATHY ry. on ajanut amerikkalaisperäisten työkoirarotujen harrastajien asiaa erittäin menestyksekkäästi jo reilusti yli 12 vuoden ajan. Yhdistyksemme on tuonut Suomeen ja Eurooppaan useita hienoja työkoiralajeja ja kehittänyt niitä siihen muotoon mitä ne tänä päivänä yleisesti tunnetaan. Näitä ovat mm. taakanveto, tuholaistorjunta, voimaveto, petojahti sekä terapiakoiratoiminta. Lisäksi SATHY ry. ajaa puhdasrotuisten, rekisteröityjen amerikkalaisperäisten työkoirien asiaa, rotuina mm. amerikankääpiöterrieri, amerikanbulldoggi, vanhaenglanninbulldoggi ja amerikanpitbullterrieri.

Yhdistyksemme toiminta on monipuolisempaa ja laajempaa kuin koskaan aikaisemmin. Positiivinen palaute, runsas jäsenmäärä ja upeat koirat takaavat, että amerikkalaisperäisten työkoirien tulevaisuus Suomessa on valoisa.

Tervetuloa mukaan mukavaan toimintaan ja tapahtumiin. Lisätietoja SATHY ry.:n toiminnasta ja työkoiratapahtumista SATHY Uutiset -lehdestä sekä kotisivuiltamme www.sathy.fi

Työkoiraterveisin,
Raimo Kallio
puheenjohtaja
SATHY ry.

SATHY Pulkkarieha kotisivut on avattu 24.2.2008

24.02.2008 - SATHY Pulkkarieha 2008 kotisivu on avattu. Sivulla on juttua tapahtumasta ja kymmeniä hienoja kuvia. Tulossa pian myös viralliset kisatulokset sekä satojen kuvien kuvagalleria.
Kisatulokset ja kuvia julkistetaan myös SATHY Uutiset -lehdessä nro 02/2008.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Professori Marjatta Snellman kommentoi pitbulleja

21.02.2008 - YLE 1 Uutisissa keskiviikkona 20.2.2008 professori, vuoden eläinlääkäri Marjatta Snellman kommentoi pitbull-rotua ja pitbull-risteytyksiä. Kyseiset koirat ovat Snellmannin mukaan kilttejä, eivät räyhää ja ovat todella ihania koiria. Kuitenkin jossain vaiheessa ja tilanteessa ko. koirille voi päässä napsahtaa ja voivat hyökätä jos niitä ei pidetä täydellä voimalla kiinni. Lisäksi ko. koirat voivat Snellmannin miepiteen mukaan vaikka tappaa ihmisen.

Marjatta Snellman
professori
ELT, Dr.med.vet., DipECVDI
Kliinisen eläinlääketieteen laitos
Eläinlääketieteellinen tiedekunta
Pl 57 (Hämeentie 57)
00014 Helsingin yliopisto
Tel. +358 9 191 49620
Fax +358 9 191 49670
marjatta.snellman@helsinki.fi

Henkilö joka näin väittää, ei voi olla kovinkaan suuri asiantuntija koirien käyttäytymisen suhteen yleensä ja pitbullien käyttäytymisen suhteen erityisesti, olkoon muilla aloilla miten ansioitunut tahansa. Miten henkilöt, jotka ovat omistaneet pittejä kymmenien vuosien ajan, yhden toisensa jälkeen tai useampia kerrallaan, tai kasvattaneet niitä kolmen omistajasukupolven ajan kuten amerikkalaiset Colbyt, ovat yleensä voineet säilyä hengissä ja edelleen vannovat rodun ihmisystävällisyyden ja raudanlujien hermojen nimiin?

Snellmannin antama mielipide-lausunto on omiaan antamaan tietämättömille aivan väärää tietoa ja tarpeeton pelko amerikanpitbullterrierejä vastaan voi näin lisääntyä. Snellmannille olisi äärettömän tärkeä antaa palautetta vaikka sähköpostitse hänen antamaansa lausuntoon liittyen ja kertoa, kuinka asiat ovat ja kuinka vaarallista ja jopa tuhoisaa on antaa tuollaisia kommentteja julkisuudessa.

SATHY ry. on pyytänyt professori Snellmannilta selvitystä hänen antamaansa lausuntoon liittyen torstaina 21.2.2008.

Vuoden 2008 Euroopan Mestaruuskisat Puolassa 10.11.5.2008

20.02.2008 - Euroopan taakanvedon™ kattojärjestö European Weight Pulling Federation (EWPF) on valinnut vuoden 2008 taakanvedon Euroopan Mestaruuskisojen pitopaikaksi Puolan.
Suunniteltu ajankohta on viikonloppu 10.-11.5.2008.
Puolan etu kisojen viralliseksi pitopaikaksi on sen keskeinen sijainti Euroopassa. SATHY:sta paikalle lähtee kisaamaan koko joukko maailman parhaita taakanvetäjiä, totta kai. Näyttää varmalta, että Suomi puolustaa mestaruutta hyvin, vastassa on kisaajia lähes jokaisesta Euroopan maasta.



Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY Pulkkarieha lauantaina 23.2.2008

20.02.2008 - SATHY Pulkkarieha pamauttaa tämän vuoden työkoirien omat tapahtumat käyntiin reippaasti helmikuussa, hiihtolomien aikaan. SATHY Pulkkariehaa vietetään lauantaina 23.2.2008 Helsingissä ulkokentällä. Tiedossa on mukavia työkoiralajeja kuten petojahti, tuholaistorjunta, koirahiihto (kelien salliessa), pulkkaveto (kelien salliessa), temppukisa, koira & lapsi -kisa, sekä muuta kivaa. Tapahtuma on tarkoitettu koko perheelle ja erityisesti perheen pienimmät kannattaa ottaa mukaan. Paikalla on SATHY buffet, josta saa omakustannushintaan kuumaa grillimakkaraa, kuumaa kahvia sekä muita talven herkkuja.
SATHY Pulkkarieha tapahtumapaikka ja -aika on ilmoitettu tarkemmin SATHY Uutiset -lehdessä nro 01/2008. Tervetuloa mukaan iloiseen, talviseen työkoiratapahtumaan!

Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY Tapahtumakalenteri 2008

18.02.2008 - Tämän vuoden SATHY tapahtumat on jo pitkälti sovittu ja kalenterissa ja luvassa on toimintaa ympäri vuoden.
Vuoden 2008 tulevat tapahtumat:
• SATHY Pulkkarieha 23.2.2008 (Helsinki)
• SATHY Kevätkävely 15.3.2007 (Luukki / Nuuksio)
• SATHY Kevätkinkerit 12.4.2007 (Vihti)
• EWPF Viralliset Euroopan Mestaruuskisat taakanvedossa 10.-11.5.2008 Working Pit Bull Show (Puola, Bolêcin Krakova)
• SATHY Kesäpäivä heinäkuussa 2008 (Läyliäinen)
• SATHY Taakanveto™ Boot Camp 12.-13.7.2008 (Vihti)
• SATHY Superkisat & Viralliset Suomen Mestaruuskisat 16.8.2008 (Tampere)
• SATHY Expo & Viralliset Pohjoismaiden Mestaruuskisat 20.9.2008 (Hki)
• SATHY Kekrit 2008 marraskuussa 2008

Tulossa on myös koko joukko treenejä ja paikallisia tapahtumia. Niistä tiedotetaan myöhemmin lisää.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY Uutiset 01/2008

10.02.2008 - SATHY Uutiset -lehti numero 1/2008 on painossa ja kohta jakelussa jäsenille. Massiivisessa lukupaketissa on artikkeleina mm.
• SATHY Pulkkarieha
• UKC parhaat taakanvetäjät
• ARF Eurooppa
• Uusi urheilulaji: Dock Jumping
• Kirja-arvosteluja
• Paljon terveysasiaa
• Vuoden 2007 parhaat työkoirat
• Koirien määrä Suomessa kasvussa
• Tietoa kasvattajille
• Koirarotujen kehittyminen ja suojeleminen
• Tietoa Euroopan mestaruuskisoista
... lisäksi todella suuri määrä muista mielenkiintoisia työkoira-artikkeleita!

SATHY Uutiset lukupaketin saat itsellesi olemalla SATHY ry.:n jäsen. Liity jäseneksi tästä linkistä.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY Kuvagalleria

20.01.2008 - Laita omat koirakuvasi omaksi ja ennen kaikkean muiden iloksi uuteen SATHY-kuvagalleriaan. Voit lisätä ja poistaa rajoittamattoman määrän omia albumeita ja kuvia selostuksineen ja teksteineen.
Katsele / lisää kuvia tästä linkistä.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Vuoden 2008 tapahtumat

15.01.2008 - Vuoden 2008 parhaimmat työkoiratapahtumat ovat jo kovan työn alla ja kisakalenteri vahvistuu koko ajan. Koko vuodeksi on tiedossa todella hienoja ja mukavia tapahtumia, joihin kaikki SATHY-koirat omistajineen ovat tervetulleita. Vuosi rävähtää käyntii perinteisellä SATHY Pulkkariehalla helmikuussa, pääsiäisen aikaan käymme pirteällä SATHY Kevätkävelyllä, huhtikuussa vietämme kevätkauden avajaisia SATHY Kevätkinkereillä... Laita tärkeät päivämäärät kalenteriin ylös jo nyt, näitä tapahtumia ei kannata missata! Lisätiedot saat aina SATHY Uutiset -lehdestä.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Rotutietokirjasarja

10.01.2008 - SATHY ry.:n jäseniä muistetaan vuonna 2008 mahtavan massiivisella sekä täysin ennennäkemättömällä rotukirjasarjalla. Valitse omasi ja saat sen kotiinkannettuna vuoden 2008 aikana.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY Uutiset 06/2007

08.01.2008 - SATHY Uutiset 06/2007 on painossa ja pian postissa kaikille jäsenille. Lehteä tehtiin pitkään ja hartaasti ja luvassa on melkoisen mahtava lukupaketti! Lehdestä löydät mm. nämä todella mielenkiintoiset työkoira-artikkelit:
• vuoden 2008 työkoiratapahtumia
• amerikanpitbullterrieri Abbien kotiintulotarina
• raivotautia Suomessa
• Euroopan Mestaruuskisat 2008 Puolassa toukokuussa
• huolestuttavia uutisia Kennelliitosta
• SAB ry. ja SATHY ry. tiivistävät yhteistyötään
• meidän lauma laavuilemassa tarina
• ruskea koirapunkki
• SATHY Expo 2007 kisaraportti, kisatulokset, jutut sekä kuvat
• rotutietokirja-asiaa
• APBT SF Kekrit järjestettiin joulukuussa
• Petojahti 2008
• petiketti
• koira kuntoon
• koiran iho-ongelmat
• äänestä vuoden 2007 parhaat työkoirat
• pittimuorin tarinat
• amerikankääpiöterrierin haku Jenkkilästä Suomeen
• ja paljon muuta hauskaa ja hyödyllistä luettavaa!

SATHY Uutiset lukupaketin saat itsellesi olemalla SATHY ry.:n jäsen. Liity jäseneksi tästä linkistä.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Hyvää uutta vuotta 2008

02.01.2008 - Vuosi 2008 tempaistaan voimalla käyntiin.
Tulevista tapahtumista, uutisista ja uutuuksista kerrotaan SATHY Uutiset -lehdessä, tällä uutispalstalla, sähköpostilistalla ja keskustelufoorumilla.

Vuoden 2008 tapahtumia suunnitellaan juuri parhaillaan.
Tarkemmat tapahtumatiedot löytyvät täältä.

SATHY Uutiset -lehti ilmestyy vuonna 2008 kuusi kertaa.
Lisätietoja lehdestä ja vanhojen numeroiden pdf-versiot löytyvät tästä linkistä.

Vuoden 2007 uutiset

01.01.2008 - Viime vuoden uutiset löydät täältä.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Vuoden 2008 EM-taakanveto Puolassa

01.01.2008 - Euroopan taakanvedon™ kattojärjestö European Weight Pulling Federation (EWPF) on valinnut vuoden 2008 taakanvedon Euroopan Mestaruuskisojen pitopaikaksi Puolan.
Suunniteltu ajankohta on viikonloppu 10.-11.5.2008.
Puolan etu kisojen viralliseksi pitopaikaksi on sen keskeinen sijainti Euroopassa. SATHY:sta paikalle lähtee kisaamaan koko joukko maailman parhaita taakanvetäjiä, totta kai. Näyttää varmalta, että Suomi puolustaa mestaruutta hyvin, vastassa on kisaajia lähes jokaisesta Euroopan maasta.
Lisätietoja tulossa...

Tätä sivua ja sivun sisältöä ei saa käyttää mihinkään koira- tai koirarotuvastaiseen tarkoitukseen.
Lisätietoja http://www.sathy.fi
© 1990 - 2018 SATHY
Koirien taakanveto™, Koirien voimaveto™ ja Kääpiöterriereiden tuholaistorjunta™ ovat SATHY ry.:n tavaramerkkejä.