Voimaveto™
Voimaveto™ on SATHY ry.:lle Suomessa rekisteröity työkoiralaji.
Voimaveto' oli e
nsiesittelyssä SATHY Kevätkinkereillä vuonna 2002, Suomen mestaruuskisat järjestetiin samana vuonna SATHY Expo 2002-tapahtuman yhteydessä.

Voimaveto
Kuvassa valmistaudutaan voimavetokilpailuun.

KATSO YOUTUBE-VIDEO
VOIMAVEDOSTA
KLIKKAA TÄSTÄ!

Voimavedossa koirat vetävät köyttä väliseinän kummaltakin puolelta näkemättä toisiaan. Köysi tulee pystyyn asetetun levyn läpi jossa on köydelle sopiva reikä. Koirat eivät ole katsekontaktissa toisiinsa missään vaiheessa kisaa. Kyse ei ole siis mistään henkien taistosta vaan koirien omasta köydenvedosta!

Köysi on kokonaisuudessaan 10 metriä pitkä, merkitty keskeltä ja myös 1,20 metriä kummastakin päästä. Ohjaajat pitävät taluttimissa koiria, mutta ainoastaan valvomassa, mitään ohjeita koiralle esim. nykäisemällä hihnaa ei saa tehdä. Hihnan käyttö johtaa tuomarin antamaan varoitukseen ja toistamiseen tapahtunut johtaa häviöön.

Ennen kisaa koirat jaetaan painonsa mukaan eri luokkiin. Tämän jälkeen alkaa pudotuskilpailu, jossa voittaja pääsee jatkoon.

Viralliset koirien voimaveto™ -sääntövihkon saa maksutta SATHY ry.:ltä.


RANKING-pisteet: Jos kisa on järjestetty SATHY ry.:n luvalla niin jaetaan ranking-pisteitä seuraavanlaisesti: Osallistuminen 1 piste, jokaisesta jatkoonpääsystä 1 piste. 1. koirat punnitaan ja jaetaan luokkiin, joissa mahdollisimman tasaiset (parilliset) määrät koiria. Yhden luokan koko mieluiten 4 tai 8 koiraa. 2. Jos luokassa tulee pariton määrä koiria pääsee painavin pariton koira jatkoon. 3. Se koira, joka vetää köyttä 2 metriä taaksepäin, tai 2 minuutin kuluessa pidemmälle taaksepäin, tai jonka vastustaja irroittaa, tai jonka vastustajan koiraa kosketaan/vedetään - pääsee jatkoon. 4. Täydellisen tasapelin sattuessa punnituksessa kevyempi koira pääsee jatkoon. 5. Voittaja on se koira, jolta loppuu vastustajat omassa luokassaan. 6. Kisan päätuomarilla on päätöksissä ylivalta mutta voi neuvotella muiden kanssa ennen päätöstä. RANKING-pisteet: Jos kisa on järjestetty SATHY ry.:n luvalla niin jaetaan ranking-pisteitä seuraavanlaisesti: Osallistuminen 1 piste, jokaisesta jatkoonpääsystä 1 piste.Tätä sivua ja sivun sisältöä ei saa käyttää mihinkään koira- tai koirarotuvastaiseen tarkoitukseen.

Lisätietoja http://www.sathy.fi
© 1990 - 2018 SATHY
Koirien taakanveto™, Koirien voimaveto™ ja Kääpiöterriereiden tuholaistorjunta™ ovat SATHY ry.:n tavaramerkkejä.