Tuholaistorjunta™
Tuholaistorjunta™ on SATHY ry.:lle Suomessa rekisteröity työkoiralaji.
Tuholaistorjunta™ oli e
nsiesittelyssä SATHY Kevätkinkereillä vuonna 2002, Suomen mestaruuskisat järjestetiin samana vuonna SATHY Expo 2002-tapahtuman yhteydessä.Tuholaistorjuntaa
Tässä kuvassa vieheet ovat juuri lähteneet liikkeelle ja koira päästetään irti!

Koirien tuholaistorjunnassa vedetään samansuuntaisesti 5 kpl vieheitä noin kävelyvauhtia, noin metrin välein. Vedettävä matka oli Kinkereissä noin 6 metriä. Koiran on tarkoitus pyydystää kaikki vieheet. Loppuajaksi kirjataan se aika, joka kuluu kaikkien vieheiden pyydystämiseen. Jos Koira ei saa kaikkia vieheitä kiinni, tulee loppuajaksi se aika, joka vieheiden karkaamiseksi on kulunut plus viisi sekunti per karannut viehe.
Kevätkinkereillä 2002 oli käytössä ensimmäistä kertaa erityinen tuholaistorjuntakone, joka veti kaikkia vieheitä samaa vauhtia. Ensimmäistä kertaa kisailevat amerikankääpiöterrierit olivat suorastaan äimänä kunnes pääsivät jyvälle hommasta.

Vuosien aikana amerikankääpiöterrierit ovat tehneet tässä lajissa yhä huimempia tuloksia, parhaimmat pikkuterrierit ovat lähes silmääkin nopeampia!

Viralliset koirien tuholaistorjunta™ -sääntövihkon saa maksutta SATHY ry.:ltä.

Rat Race 2002

Uutisia vuodelta 2011

Uudet, täysin automaattiset ja automaattisella ajanonotolla varastetut Tuholaistorjuntakoneet (l. ns. rottakoneet) on valmistumassa kaudelle 2011. Uutta on todellakin tuo automaattinen pisteytys ja tuloslaskenta. Tässä kuva 3. sukupolven rottakoneista.

Lisää kuvia tulossa...

 

RANKING-pisteet: Jos kisa on järjestetty SATHY ry.:n luvalla niin jaetaan ranking-pisteitä seuraavanlaisesti: Voittajalle annetaan "kisaan osallistuneiden koirien verran" pisteitä, toiseksi tulleelle yksi vähemmän, jne.
Tätä sivua ja sivun sisältöä ei saa käyttää mihinkään koira- tai koirarotuvastaiseen tarkoitukseen.

Lisätietoja http://www.sathy.fi
© 1990 - 2018 SATHY
Koirien taakanveto™, Koirien voimaveto™ ja Kääpiöterriereiden tuholaistorjunta™ ovat SATHY ry.:n tavaramerkkejä.