Katso!-lehti kirjoittaa SATHY-terapiakoirista.

Takaisin terapiakoira-sivulle

 

 

 

Katso!-lehdessä terapiakoira Erkki

Katso! -lehti kohahdutti Suomen koirakansaa jälleen positiivisesti – tällä kertaa upealla terapiakoira-artikkelilla! Terapiakoira-artikkelin päätähti oli amerikanpitbullterrieri Erkki, Suomen tuorein terapiakoira. Erkki omistajineen oli vierailemassa Auroran Sairaalan Aurorakodissa, joka on hoitoyksikkä vanhuksille, jotka eivät enää pärjää kotona yksin. Aurorakodin vanhukset ottivat Erkin ilolla vastaan ja nämä ikimuistoiset hetket tallennettiin myäs Katso!-lehteen.
Kuten Katso!-lehden toimittaja asian kiteytti, eivät sirkustemput tai muu keikarointi kuulu terapiakoiran ohjelmistoon. Sen sijaan vierailun salaisuus piilee yksinkertaisesti hauskassa yhdessäolossa koiran kanssa.

 

Terapiakoira-koulutus

Terapiakoiraksi ei pääse kuka koira tahansa. Koiralta on läydyttävä tehtävän edellyttämää ja tyäkoiralta useimmiten läytyvää arvokkuutta ja rauhallista luonnetta. Varsinainen terapiakoirakoulutus taas tuo mukanaan lisävarmuutta vaativaan tyähän. Jokainen terapiakoiratoiminnasta kiinnostunut koira ohjataan omistajineen ensin testattavaksi ja koulutukseen. Näin myäs Erkki omistajineen. Luonnetestissä seurataan, kuinka eläin hallitsee hermonsa stressattuna, kuten suuressa ihmisvilinässä tai kovassa metelissä. On tärkeää tietää, että terapiakoira ei hyäkkää tai pakene yllättävissäkään tilanteissa, joita laitosvierailuilla väistämättä tulee eteen. Varsinaisessa koulutuksessa terapiakoirakokelas pääsee seuraamaan kokeneempaa koirakaveria tyässään.

Vapaaehtoista
terapiakoiratoimintaa

Terapiakoiratoiminta on lähtäisin Yhdysvalloista. SATHY ry. on ensimmäinen ja ainoa Suomessa toimiva terapiakoiratoimintaa harjoittava järjestä. Laitokset kuten lastenkodit, vanhainkodit ja sairaalat voivat ottaa yhteyttä SATHY ry:hyn ja pyytää terapiakoiraa kyläilemään luokseen. Noin tunnin kestävän, virkistävän vierailun ohjelma on vapaa.
Terapiakoiratoiminta on vapaaehtoistyähän perustuvaa ja maksutonta. SATHY-koirien tyäkoiraperimä takaa ihmisystävällisen ja rauhallisen mielenlaadun, joka on terapiakoiratoiminnan ehdoton edellytys.

Lisätietoja terapiakoirista: www.sathy.fi ja info@sathy.fi

Takaisin terapiakoira-sivulle