Petojahti™ (Bulldogs' Beast Catching)

Näin rakennat Petojahti-laitteen

Petojahti-systeemi koostuu useammasta eri osasta, näitä ovat Petojahti-laite, viehe, lähtömekanismi. Tätä kirjoitettaessa Petojahti-laitteita on sekä sähkö- ja polttomoottorilla toimivia.
Moottorin tehon tulisi olla vähintään n. 2 kW.

Tarvitset

Automaattinen pysäytys eli ohjauslogiikan toimintaperiaate (sähköllä toimivalle Petojahti-laitteelle)

Moottorin sähkövirta tulee ensin pääkytkimelle. Pääkytkimestä virta tulee releen (A) kautta sähkömoottorille. Rele (A) saa käämivirtansa ensin startti-napista, jonka jälkeen käämivirtaa tulee myös mikrokytkimen kautta. Kun moottoria jarrutetaan tarpeeksi niin moottorin runko kallistuu ja mikrokytkin katkaisee releen (A) käämivirran.
Lähdön aikana, 1 - 2 sekunnin aikana, mikrokytkin oikosuljetaan varmuuden vuoksi sen rinnalle kytketyn aikareleen (B) avulla.

Tulossa — tekeillä hienompi Petojahti-ohjauslogiikka, jossa ohjelmoitava automatiikka.
Tarkoitus on saada nopeussäätö, maksimirajat, pistelasku yms.
Tästä laitetaan tarkat ohjeet tälle sivulle ohjeet, osaluettelot ja muuta tarvittavaa.
Ota yhteyttä jos tarvitset lisäohjeita.

Automaattinen startti

Tämä malli on yksinkertainen, edullinen, toimintavarma ja turvallinen. Toimii sekä polttomoottori ja sähkömoottorilaitteissa.

Toimintaperiaate on seuraava. Koiran handleri pitää koiraa lähtövalmiina startti-taluttimella, joka on kytketty koiran kaulapantaan tai valjaisiin skuutti-haalla. Skuutti-hakasen laukaisu on kytketty startti-naruun yhdellä tai useammalla hauenleualla. Startti-naru kulkee koiran sivulla, maassa olevaan painoon tms. kytkettyyn pylpyrään. Pylpyrän kautta startti-naru menee vieheessä olevan toisen pylpyrän kautta takaisin painoon, johon starttinaru on kiinnitetty. Etu tässä kytkennässä on, että vieheeseen ei jää roikkumaan naruja tms. (vain yksi pylpyrä), lisäksi startti-naru on pelkkä naru eikä siten sotkeennu tai ole vaikeasti korvattavissa.
Kuva kertoo enemmän kuin sanat:

Petojahti automaattistartti.

Lähtömekanismin toiminta näkyy alla olevasta videosta

 

Kuvia eräästä sähkökäyttöisestä Petojahti-laitteesta

Petojahti-laite, Beast Catching Machine. Kotelon sisällä on 2 kW sähkömoottori ja ohjauslogiikka. Moottori on ripustettu keinuvaan runkoon. Vasemmalla näkyy kela, johon vieheen naru kelautuu. Petojahdissa bulldoggit, amerikanbulldoggit, amerikanpitbullterrieri ja vanhaenglannin bulldoggit yrittävät pyydystää pakenevaa isoa viehettä.

Petojahti-laite. Kotelon sisällä on 2 kW sähkömoottori ja ohjauslogiikka. Moottori on ripustettu keinuvaan runkoon. Vasemmalla näkyy kela, johon vieheen noin 100-metrinen naru kelautuu.
Kotelon päällä on virtakytkin ja punainen startti-nappi.

Petojahti-laite. Ylhäällä hopean värinen sähkömoottori, joka on kiinnitetty metalliseen keinuvaan runkoon.

Automaattipysäytyksen osa. Kuminauha (ns. mustekala) on pujotettu lenkkien läpi siten, että vastus on sopiva. Hyvä ja yksinkertainen systeemi, jota on melko helppo säätää.
Kuminauhan vieressä näkyy ketju, joka toimii kiikun liikerajoittimena.

 

 

KATSO LISÄTIETOJA PETOJAHDISTA - KLIKKAA TÄSTÄ!

 

 

 

 

 


Tätä sivua ja sivun sisältöä ei saa käyttää mihinkään koira- tai koirarotuvastaiseen tarkoitukseen.

Lisätietoja http://www.sathy.fi
© 1990 - 2023 SATHY
Koirien taakanveto™, Koirien voimaveto™ ja Kääpiöterriereiden tuholaistorjunta™ ovat SATHY ry.:n tavaramerkkejä.