Välkommen till SATHYs Svenskspråkiga hemsida

NYASTE NYHETERNA - KLICKA HÄR

MEETINGS & HAPPENINGS - KLICKA HÄR

Obs! Vi översätter sidorna till Svenska just nu,
men alla sidorna är ännu inte översatta.

SATHY lyder på Svenska "Finlands arbetshundsförening rf" och är en Finsk förening som jobbar med inte så välkända hundraser. Med arbetshund menar man hundar som inte är avlade för utställningar och att hundarnas godhet inte bedöms pga. utseendet. Arbetshundarna är avlade för att vara psykiskt och fysiskt friska, glada och aktiva hundar. Viktigaste arbetshundsraserna för SATHY är amerikanska bulldoggen, amerikanska toy fox terriern, amerikanska pit bull terriern och olde english bulldoggen (eller den gamla engelska bulldoggen).
Alla dessa hundraser är relativt sällsynta i Skandinavien och därför har vi en stark förening, SATHY, som ordnar aktivitet och ger ut information av dessa hundraser.

 

 

Famous SATHY-attitude

Varför SATHY?

SATHYs viktigaste uppgift är att ge ut sann och fakta information om hundar till de som är intresserade. En annan viktig uppgift för SATHY är att korrigera och informera om fel information som ännu i denna dag sprids om vissa hundraser. SATHY är starkt emot alla slags hundras specifika begränsningar och hundbegrensningar.

SATHY arbetar mot hundras specifika och andra begränsningar internationelt. Som tur har vid den fördel att vi har all faktan på vår sida! I själva verket så är det ju faktiskt fråga om hundar. Föreningen har ett stort bibliotek som innehåller all möjlig fakta om hundar och deras ställing i samhället, från och med den mycket populära samlingen om alla kända vetenskapliga analyser om hundbett. Om Du behöver hjälp med dessa saker, fråga SATHY!

 

En av världens finaste toy fox terrers, vilken kan registreras både i UKC och i AKC.
Har du ett intresse för toy foxes? Kontakta SATHY!

 

SATHY hjälper till de finska hundägarna att skaffa sig världens absolut bästa hundar. Med samamrbete till olika internationella hund organisationer och mycket erfarna hund avlare har vi haft lyckan att bilda till Finland en av absolut bästa populationen med amerikanska bulldoggs, toy foxes, pit bull terriers och olde english bulldogges. SATHY rekommenderar alltid import från de bästa avlare i stället för hem avel. Om du har intresse för sammarbete så kontakta oss genast.

 

Pitbull

I själva verket så är det fråga om kjäl grisar!
Har du ett intresse om amerikanska pit bull terriers? Från SATHY får du mer info.

 

SATHY Super meetings & happenings

SATHY arrangerar flere möten och intressanta happenings varje år. Största mötet är den årliga SATHY Expo -mötet var samlas de flesta arbetshunds hobbyisterna från hela Finland. En superb möjlighet att träffa på erfarna hundägare och top-fina hundar. SATHY Expo sker vanligtvis på hösten, september. Se till hur det var tidigare år 2003, 2002, 2001, 2000 och 1999.

SATHY deltar också i andra tillfällen, tex. Zoo-expo.

Samtidigt som SATHY Expo ordnas oficiella kampen mästerskapet om hundarnas weight pulling. Från den här länken hittar du mer info om weight pulling.

Du hittar också en hel del intresant hundinformation från SATHYs document sida tyvärr är det mesta på finska men om du hittar nånting intresant så fråga.

Om du vill veta mer om amerikanska bulldogs, amerikanska pitbullterriern, toy fox terriern eller gamla engelska bulldoggen så se efter följande länkarna:


Och kom ihåg, om du har nånting att fråga om hundar så skicka oss ett email!

Olde English Bulldogge

Alla SATHY-hundarna kommer från mycket fina avlare.
I bilden är en Olde English Bulldogge

 

Kontakta SATHY!

Om du vill veta mer om våra hundar och SATHY så emaila info@sathy.fi


AMERIKAN-
BULLDOGGI

(American
Bulldog)

AMERIKAN-
PITBULLTERRIERI

(American Pit Bull Terrier)

AMERIKAN-
KÄÄPIÖTERRIERI

(Toy Fox Terrier)

AMERIKAN-
KARVATONTERRIERI

(American Hairless Terrier)

VANHA-
ENGLANNINBULLDOGGI

(Olde English Bulldogge)

YHDISTYKSET

(föreningar)

DOKUMENTIT

(dokument)

LINKIT

(länkar)

UUTISET

(nyheter)