SATHY ry. vuoden 2011 uutisia
Jos Teillä on jotakin kerrottavaa, jonka haluatte tälle sivulle niin lähettäkää viesti osoitteeseen info@sathy.fi.
Kannattaa katsoa myös vanhempia uutisia menneiltä vuosilta:

2010 uutisia | 2009 uutisia | 2008 uutisia | 2007 uutisia | 2006 uutisia | 2005 uutisia | 2004 uutisia | 2003 uutisia | 2002 uutisia | 2001 uutisia | 2000 uutisia | 1999 uutisia | 1998 uutisia

SATHY-rotuisten koirien kasvattajien uutisia:

Rambo's Toy Fox Terriers: Kotisivuiltamme löydät aina ajantasaiset tiedot suunnitelluista ja syntyneistä pentueista.

SnowWhite American Bulldogs: Amerikanbulldog pentuja tulossa!

Pete's Bulldogs: parhaat työkoira Amerikanbulldogit!

Toy Fox Terrier Kennel: AKT -pentuja nyt 10/2016 varattavissa!

Senefi's Toy Fox Terriers: Käy kurkkaamassa pentusuunnitelmat kotisivuiltamme

Olderanch: Aidot, puhdasrotuiset vanhaenglanninbulldoggit.

Hyvää alkavaa uutta vuotta 2012

Hyvää alkavaa uutta vuotta 2012 kaikille koirille ja koirien ystäville.
Tulevan vuoden tapahtumakalenteri, uutissivusto ja muut saavat sisältönsä vuoden alkumetreillä. Nyt on aika sulatella kinkut pois ja kaivaa koiran urheilutamineet ullakolta.
Tästä vuodesta 2012 on tulossa erinomaisen hyvä meille kaikille! Oikein hyvää alkavaa uutta vuotta 2012 toivottaa SATHY!


Koira etsii kotia

Koiranpentu etsii kotia. Perhekriisin vuoksi omistaja joutuu luopumaan 10 kk ikäisestä urospennusta. Koira on terve, reipas ja hieno. On tärkeää, että löytyisi koti, jossa on ymmärrystä tämän tyyppiselle koiralle.

Katso lisätiedot rescue-sivulta. Toimi heti!

Katso lisätietoja tästä uutisesta


SATHY-joulukalenteri

Joulukalenteri on totta! Lähetä jouluinen koirakuva jos haluat sen mukaan kalenteriin. Laita sähköpostitse info@sathy.fi ja laita otsikoksi JOULUKALENTERI

PS. Muista myös käynnissä oleva kuvakisa. Katso ohjeet alla.


Agility-treeniä pienille koirille!

Yhteistyöyhdistys, ETFTA, järjestää kolmen Agility-treenin tapahtumasarjan Helsingin keskustassa. Treenit on tarkoitettu ensisijaisesti amerikankääpiöterriereille mutta kaikki muut pienikokoiset - ja itsensä pieneksi tuntevat - työkoirarodut ovat tervetulleita!

Kuten aina, tiedossa EI ole tiukkapipoista hammastenkiristelyä vaan mukavaa yhdessäoloa koiranomistajien ehdoilla. Koirat ja koiramaisuudet tervetuloa.

Kts. lisätiedot linkistä.

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Valokuvakilpailu

Osallistu SATHY:n valokuvakilpailuun. Voit osallistua kahdella eri tavalla, vaikka molemmilla:

1) ota kuva ja lisää se sathy foorumi -galleriaan, ja/tai
2) valitse sathy foorumi -galleriassa jo oleva paras kuva
3) ilmoita kuvan numero (näkyy kuvan yhteydessä) info@sathy.fi, laita otsikoksi KUVAKISA muista kuvan nro, omat yhteystiedot

Foorumi galleria löytyy tästä linkistä.

Palkintoina upeita sponsoreilta saatuja koiratarvikkeita (tarkemmat tiedot tulossa).
Kilpailuun ehtii osallistua 15.12.2011 asti.
Parhaat kuvat palkitaan. Äänestäjien kesken arvotaan myös palkintoja.

Tarkempia tietoja tulossa. Osallistua voi jo nyt.
Katso lisätietoja tästä uutisesta


Telkkarissa MTV3 / 45 minuuttia: Kaduilla yhä enemmän aggressiivisia koiria

Keskiviikkona 21.9.2011 MTV3 / 45 minuuttia klo 20.00:
Kaduilla yhä enemmän aggressiivisia koiria


Rikosilmoitukset uhkaavasti käyttäytyvistä koirista ovat lisääntyneet Helsingissä. Koirakuriin liittyviä rikosilmoituksia on Helsingissä tehty tänä vuonna elokuun loppuun mennessä 72 kappaletta. Viime vuonna vastaavaan aikaan niitä oli 56.

Tyypillisimpiä ovat tapaukset, joissa vapaana juossut koira on purrut ihmistä tai toista koiraa. Rangaistuksena on useimmiten sakot.

Yliopistollisessa eläinsairaalassa Helsingin Viikissä koiranpuremia hoidetaan päivittäin.

- Pahimpia ovat sellaiset tapaukset, joita pystytään vielä hoitamaan, mutta ne voivat vaatia useiden viikkojen tehohoitoa. Ja jos on vakavat rintaontelovauriot, joudutaan tekemään rintaontelon avausleikkaukset, vatsaontelon avausleikkaukset tai joudutaan poistamaan pahasti vaurioituneita kudoksia tai elimiä, kertoo eläinlääkäri Jenni Ranki.


Marja Juonala
marja.juonala@mtv3.fi

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Tärkeä tiedotus - pystytkö ottamaan aikuisen uroskoiran hoitoosi noin vuodeksi?

Tärkeä tiedotus - pystytkö ottamaan aikuisen uroskoiran hoitoosi noin vuodeksi? Katso lisätiedot SATHY:n rescue-sivulta.

Koiran omistaja on matkustamassa vuodeksi ulkomaille jo jos on huono tuuri niin joutuu lähettämään koiran Suomeen täksi ajaksi. Koiralle tulisi siis löytää tilapäinen, koiraystävällinen koti. Koira on terve, varttunut, ihmisystävällinen, terapiakoiraluonteinen, kiltti ja hyvätapainen, uroskoira.

Tässä on ainutlaatuinen tilaisuus saada hieno pitbullin kaltainen koirakaveri perheen jäseneksi vuoden päiviksi.

Ilmoittaudu heti jos sinä olet sopiva kotiehdokas tai tiedät sellaisen.
Lisätietoja sopimuksesta, mahdollisista korvauksista ja muusta sähköpostitse info@sathy.fi

Kiire! Ota yhteyttä heti!


Pirkanmaan sairaanhoitopiirin Toimialue6 Ylis' Festarit 2011

SATHY ry. yhdistystä pyydettiin keväällä 2011 lähtemään mukaan syksyllä Tampereella järjestettävään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tapahtumaan. Kyseessä oli Pirkanmaan sairaanhoitopiirin koko perheen tapahtuma 20.8.2011 Tampereen kupeessa Ylöjärvellä. Tapahtumassa oli erilaisia bändejä soittamassa mm Fintelligens, Laura Närhi, Antti Tuisku, Aarne alligaattori jne jne.

SATHY ry.:n osallistuminen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tapahtumaan oli positiivinen ja tärkeä asia sekä yhdistyksellemme että edustamillemme koiraroduille. Esillä olivat edustamamme koirarodut:
• amerikankääpiöterrieri
• amerikanbulldoggi
• amerikanpitbullterrieri.

Ehdottoman tärkeitä asioita mitä toimme esille olivat:
• terapiakoiratoiminta
• avustajakoiratoiminta.

Yleisön viihdykkeeksi lajit joita paikan päällä esitimme olivat:
• petojahti
• taakanveto.

Paikan päällä olivat yhdistystämme, rotujamme ja toimintaamme esittelemässä varapuheenjohtaja Katja Kokki, taakanveto™ -vastaava & petojahti™ -vastaava Petri Helevirta, amerikankääpiöterrieri-asiantuntija
Emma Mussalo, sekä muutamia muita aktiivijäseniä. Tapahtuman aikana SATHY ry. ja sen toiminta esiteltiin kahteen eri otteeseen ja molempiin esityksiin tuli mukavasti porukkaa paikalle. Uusia SATHY-esitteitä jaettiin kiinnostuneille, amerikanpitbullterriereitä rapsuteltiin ja amerikankääpiöterrierit sekä amerikanbulldoggit herättivät ansaittua huomiota. Se mitä yleisö jäi selkeästi kaipaamaan olivat paikan päältä kokonaan puuttuneet vanhaenglanninbulldoggit, erityisesti kun tätä oli etukäteen luvattu.

Erityiskiitokset varapuheenjohtaja Katja Kokkille erinomaisista järjestelyistä. Syksyn 2011 SATHY Uutiset -lehteen on tulossa artikkelia sekä kuvia Pirkanmaan sairaanhoitopiirin Toimialue6 Ylis' Festarit 2011 -tapahtumasta, sitä odotellessa voi muutamia kuvia ja tunnelmia käydä katsomassa tapahtuman SATHY ry. Facebook-sivulla: http://www.facebook.com/event.php?eid=158792577511282

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Uudet 2011 -esitteet

Pitkään käytössä olleet SATHY-esitteet on uudistettu ja nyt jaossa on kahta eri esitettä: SATHY-yhdistys- ja SATHY-rodut-esitteet. Molemmat kätevää kokoa, neliväripainatus, hyvälle paperille ja kätevän kokoisia.
Uusien esitteiden ensijakelu tapahtuu nyt tulevassa Tampereen tapahtumassa.


UKC-tapahtuma räjäytti potin

ETFTA ja SATHY yhteistuumin järjestetty UKC-tapahtuma Vantaalla oli menestys. Väkeä ja koiria oli paljon, Tuholaistorjunta, Taakanveto ja Nopeusjuoksu (SATHY-lajit) saivat ansaittua huomiota, hyviä tuloksia ja uusia kiinnostuneita harrastajia.

Lisää tietoa, kuvia ja tuloksia tulossa aivan kohta.


Tärkeää ja ajankohtaista tietoa ekinokokkoosilääkityksestä

Tärkeää ja ajankohtaista tietoa kaikille koirien omistajille!

Huhtikuun 2011 alusta lähtien ekinokokkoosilääkitys on annettava EU:n ulkopuolisessa maassa ennen Suomeen paluuta tai saapumista. Lääkityksen voi antaa lemmikille 31.3.2011 saakka Suomessa ennen lähtöä EU:n ulkopuoliseen maahan, mikäli eläin palaa takaisin 30 päivän kuluessa lääkityksestä. Koska lääkitys tehoaa vain elävään loiseen, on sen antaminen etukäteen kuitenkin hyödytöntä.

EU:n ulkopuolisesta maasta matkustajan mukana kulkevan, ei-kaupallisesti tuotavan koiran, kissan tai fretin mukana on oltava lähtömään virkaeläinlääkärin tai lähtömään muun toimivaltaisen viranomaisen hyväksymän eläinlääkärin antama eläinlääkärintodistus ei-kaupallisia kuljetuksia varten.

Heisimatolääkityksen antaminen lähtömaassa on ollut vaatimuksena myös toisesta EU-maasta tuotaville lemmikeille jo vuoden 2011 alusta alkaen.

Lemmikkieläinten tuontiin hyväksytyn rajanylityspaikan tulli valvoo, että asiakirjojen merkinnät ovat vaatimusten mukaiset ja maahantuonnin edellytykset täyttyvät.

Koiraeläimet, kuten koirat, ketut ja supikoirat ovat Echinococcus multilocularis -loisen pääisäntiä. Loinen voi tarttua myös ihmiseen. Heisimatolääkityksen tarkoituksena on estää vakava, usein ihmisen kuolemaan johtavan ekinokokkiloisen leviäminen Suomeen. Loisen aiheuttamat rakkulat väli-isännäksi joutuneen ihmisen maksassa kehittyvät taudiksi kliinisin oirein 5-15 vuodessa.

Lähde: www.epressi.com


Pulkkariehasivut avattu!

Pulkkarieha 2011 -tapahtumasivut on avattu. Lue sivut, valmistaudu ja tervetuloa!

Katso lisätietoja tästä uutisesta


Kansanedustajat vastaavat

SATHY ry. lähetti kyselun kaikille kansanedustajille. Tarkoitus on saada selville mitä mieltä kansanedustajat ovat Pertti Hemmilän tekemästä lakialoitteesta tiettyjen koirarotujen kieltämiseksi.

Kysymykset kansanedustajille ovat:
1) puollatteko tätä tai vastaavaa lakialoitetta nyt tai tulevaisuudessa
2) ilmentääkö Pertti Hemmilän lakialoite mielestänne Suomessa tärkeää asiaa
3) onko mielestänne jokin koirarotu tai kaikki koirat uhka suomalaisille
4) jos Pertti Hemmilän ehdottama laki astuisi voimaan niin olisiko se teidän mielestänne hyvä asia.

Tällä hetkellä (tätä uutista päivitetty maanantai aamulla) vastauksia on tullut yllättävän monelta kansanedustajalta. Kaikki kansanedustajat eivät ole vastanneet, mm. Pertti Hemmilä on toistaiseksi jättänyt vastaamatta.
Suuri osa tyrmää lakialoiteen, osan mielestä asia ei ehdi käsittelyyn ennen vaaleja, osa ei vastaa kysymyksiin vaan kertoo muita mielipiteitä.
Vastauksista on tulossa kooste.


Hälyttäviä uutisia kaikille Suomen koiranomistajille

Lakialoite koirarotujen kieltämiseksi Suomessa.Kansanedustaja Pertti Hemmilä on tehnyt lakialoitteen eduskunnalle, jonka tarkoitus on kieltää useita koirarotuja Suomessa.

Kieltolistan koirarodut ovat
- amerikanstaffordshirenterrieri
- amerikanbuldoggi
- dogoargentiino
- filabrasileiro
- boerboli
- tosa
- kangal
- sarplanina
- tornjak
- keskiaasianpaimenkoira
- kaukaasianpaimenkoira
- etelävenäjänpaimenkoira.

Perusteluina kiellolle Pertti Hemmilä esittää viime aikojen uutisoinnin Turun Sanomissa ja Kalevassa.

Pertti Hemmilä väittää, että Suomessa on sattunut viime aikoina useita tapauksia, joissa koirat ovat hyökänneet sivullisten kimppuun ja aiheuttaneet näille eriasteisia vammoja. Osassa tapauksista uhreille aiheutuneet vahingot ja vammat ovat olleet merkittäviä, useita leikkauksia ja pitkällistä hoitoa vaativia.

Pertti Hemmilä väittää myös, että lähes kaikissa tapauksissa ihmisten kimppuun hyökänneet koirat ovat olleet taistelu- ja laumanvartijakoiriksi jalostettuja tai niistä polveutuvia sekarotuisia koiria.

Hälyyttävää tässä on se, että Pertti Hemmilän väitteet ovat täysin vääriä ja valheellisia. Jos tutkitaan Suomessa tapahtuneita koirien aiheuttamia onnettomuuksia ei yhdessäkään kuolemaan johtaneessa tapauksessa ole ollut ainuttakaan Pertti Hemmilän luettelossa mainittua koirarotua, ei taistelukoiraa, eikä laumanvartijakoiraa.

Suomessa on tällä hetkellä n. 600 000 koiraa. Koirien puremat ovat marginaali-ilmiö, joka kyllä saa aikaan suuret otsikot mutta ovat todellisuudessa hyvin vähälukuisia.

Jos lakiehdotus hyväksytään eduskunnassa ei sillä aikaansaada muuta kuin harmia koiranomistajille.

Toimi nyt


- lähetä palautetta Pertti Hemmilälle
- lähetä palautetta eduskunnalle
- kysy kansanedustajien mielipidettä asiasta, vaalit on tulossa
- kerro tutuille tästä lakialoitteesta, mahdollisimman monen tulee tietää tästä
- allekirjoita ADRESSIPertti Hemmilä
Puh (09) 432 3068, matkapuhelin 050 - 511 3068
Sähköposti: pertti.hemmila@eduskunta.fi
http://www.perttihemmila.net/
Pertti Hemmilän tekemä lakialoite 86/2010 vp
http://www.parliament.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/la_86_2010_p.shtml


Katso lisätietoja tästä uutisestaKannattaa katsoa myös vanhempia uutisia menneiltä vuosilta:

2007 uutisia | 2006 uutisia | 2005 uutisia | 2004 uutisia | 2003 uutisia | 2002 uutisia | 2001 uutisia | 2000 uutisia | 1999 uutisia | 1998 uutisiaTätä sivua ja sivun sisältöä ei saa käyttää mihinkään koira- tai koirarotuvastaiseen tarkoitukseen.

Lisätietoja http://www.sathy.fi
© 1990 - 2008 SATHY
Koirien taakanveto™, Koirien voimaveto™ ja Kääpiöterriereiden tuholaistorjunta™ ovat SATHY ry.:n tavaramerkkejä.