SATHY ry. vuoden 2004 uutisia
Jos Teillä on jotakin kerrottavaa, jonka haluatte tälle sivulle niin lähettäkää viesti osoitteeseen info@sathy.fi.
Kannattaa katsoa myös vanhempia uutisia menneiltä vuosilta:
2003 uutisia
, 2002 uutisia,
2001 uutisia, 2000 uutisia, 1999 uutisia, 1998 uutisiaVanhaenglanninbulldoggi Koiramme-lehdessä

SATHY-yhdistykselle on tullut lukuisia kyselyjä koskien Suomen kennelliitto ry.:n Koiramme-lehteä ja sen uusinta numeroa. Kyse on kuvasta, jossa on emo-koira pentuineen. Ja kyllä, kuvassa komeilee vanhaenglanninbulldoggi Tyyne pentujen kanssa.
Olde-harrastajien helpotukseksi kerrottakoon, että vanhaenglanninbulldoggi ei ole liittymässä FCI-roduksi vaan kyse on vain Koiramme-lehden jonkinsortin kömmähdyksestä, ilmeisesti on ollut tarvetta kuvalle reippaasta emosta ja terveyttä puhkuvista pennuista. Olde on työkoira ja tulee sellaisena pysymään.


Amerikankarvatonterrierit Dog Fancy -lehdessä

Maailman luetuin koiralehti, USAlainen Dog Fancy, esittelee joulukuun numerossaan varteenotettavan vaihtoehdon kaikille miellyttävää, pienikokoista koiraseuralaista etsiville: amerikankarvatonterrierin. Tämä mitä viehättävin koirarotu saattaa olla unelmien täyttymys myös allergisille koiranystäville - säännöllisin kylvetyksin voidaan allergiaa aiheuttavat hilsepartikkelit huuhtoa viemäristä alas.

- Näiden kylvettäminen sitäpaitsi on helppoa ja nopeaa kuin käsien pesu, sanoo kasvattaja Bonnie Turner, mutta muistuttaa samalla, että karvattomuudestaan johtuen vaatii koira omistajaltaan myös erityistä huolenpitoa - sitä esimerkiksi ei pidä päästää yksin ulos ja unohtaa sinne, ja ihoa on hoidettava samaan tapaan kuin pienen lapsen ihoa. Rottaterrieriperimästä johtuen saattaa rodun metsästysvietti olla voimakas.

Kaiken kaikkiaan on eloisan, valppaan ja ystävällisen amerikankarvatonterrierin suosio vahvassa nousussa, niin USAssa kuin muuallakin maailmassa.

[Dog Fancy published an article about the Hairless Terriers.]


Julle on sankarikoira

Suomen suurin lemmikki-lehti, Lemmikki teki artikkelin suomalaisista sankarikoirista. Hurjin sankareista on vanhaenglanninbulldoggi Julle, joka oli mukana estämässä useamman ajoneuvon varkautta keskellä yötä. Merkittävintä asiassa on se, että Jullea ei ole koulutettu vartiokoiraksi eikä se ole edes ihmisille vihainen, kunhan on vain hurjan näköinen vanhaenglanninbulldoggi, jota paatuneinkaan kriminaali tuskin uskaltaa vastustaa.

Klikkaa tästä ja näe Lemmikki-lehden juttu suurempana.

[Lemmikki magazine published an article about Julle the hero dog. Julle, Olde English Bulldogge, helped the police to capture some criminals.]


Työkoiratapahtuma Ruotsissa

Sunnuntaina 31.10. Nörrköpingissa Ruotsissa pidetty taakanvetokilpailu keräsi paikalle alan harrastajia ympäri Ruotsia ja Suomea. Mukana oli kiitettävästi amerikanpitbullterrieri- ja amerikanbulldoggirotuisia koiria sekä runsaasti alan harrastajia.

SWBA:n järjestämässä kisassa oli kolme painoluokkaa. Voittajat, tulokset ja muuta kisatietoa löytyy SWBA:n sivuilta www.swba.tk ja yhdistyksen tulossivulta tästä linkistä.


[The annual SWBA's Weight Pulling event in Sweden was a fun event for all the participiants and the spectators. Three weight classes of weight pulling with a whole bunch of American Pit Bull Terriers and American Bulldogs. More info about the SWBA events from www.swba.tk.]


Koira etsii isäntäänsä

Tämän näköinen koira on löydetty. Koira odottaa isäntäänsä Löytöeläinkodissa, puh. 019-371 562, joka sijaitsee Nummi-Pusulan Saukkolassa. Löytöeläinkoti on avoinna arkisin klo 8.00- 18.00. Muina aikoina vain sopimuksen mukaan.


Kuva viime vuoden kalenteristaSeinäkalenteri vuodelle 2005

Tilaa itsellesi nyt aito ja alkuperäinen, upea nelivärinen SATHY seinäkalenteri vuodelle 2005!
- SATHY seinäkalenteria on saatavilla kaikille eri SATHY roduille.
- SATHY seinäkalenterin koko on avattuna seinällä A3 ja joka kuukautta koristaa upea SATHY-rotuinen koira.
- SATHY-seinäkalenterin tilausaika on erittäin rajoitettu (10.10 - 10.11.2004), eikä näitä seinäkalentereita saa jälkitoimituksena.
- Kalentereita ei painateta yhtään kappaletta ylimääräisiä, eli jos et tilaa NYT, jäät ilman!

Tilaa siis heti oma seinäkalenterisi - tähän hintaan et saa näin laadukasta ja upeaa seinäkalenteria mistään muualta.
SATHY seinäkalenteri vuodelle 2005 vaihtoehdot:
• SATHY seinäkalenteri 2005 AMERIKANPITBULLTERRIERI
• SATHY seinäkalenteri 2005 AMERIKANBULLDOGGI
• SATHY seinäkalenteri 2005 AMERIKANKÄÄPIÖTERRIERI
• SATHY seinäkalenteri 2005 AMERIKANKARVATONTERRIERI
• SATHY seinäkalenteri 2005 VANHAENGLANNINBULLDOGGI

Katso kuvat ja tilaukset sivulla www.sathy.fi/shop kunkin rodun kalenteri löytyy omalta sivulta.

[Vote now for the annual SATHY year calendar.]


EU-asetukset vaikeutuvat

1.10.2004 voimaan tulleet koirien maahantuontia ja -vientiä koskevat EU-asetukset ovat muuttaneet koiraharrastajan koirahankinnat suorastaan painajaiseksi. Esimakua asiasta saa lukemalla uudistetun SATHY:n maahantuontioppaan tästä linkistä.

[The new EU-legislations for dog import and export makes dog transport a nightmare. Hopefully there will be a change.]


SHOP Sathy lisäsi tuotteita

SATHY ry.:n oma puoti laajensi tuotevalikoimaa. Mukana joukko tarjoustuotteita ja valikoimasta poistuvia tuotteita ale-hintaan. Katso lisää tästä linkistä www.sathy.fi/shop

[SATHY Shop got new super products! www.sathy.fi/shop]


SATHY Expo 2004 tulokset julkaistu

Super-tapahtuma SATHY Expo 2004 räjäytti potin. Tapahtumaa riitti tuutin täydeltä ja yleisöä oli ennätysmäärä. Katso expo-raportti ja kuvat tästä linkistä.

[The annual Scandinavian Championship SATHY Expo Working Dog Summit was a sucee. See the results and a lot of photos from this link.]


Lue lehdissä kirjoitetut terapiakoira-artikkelit:

SATHY:n toiminta vahvasti esillä eläinten terapiatyössä

Suomen laajalevikkisin sairaala- ja hoitolaitosaiheinen ammattilehti, Dialogii, esittelee eläinten käyttöä ihmisten terapiahoidossa. SATHY:n terapiakoriatoiminnasta on usean sivun esittely runsaine kuvineen. SATHY:n pitkäjänteinen työ suomalaisen terapiakoiratyön uranuurtajana tuottaa hyvää tulosta.

Lue lisää SATHY:n terapiakoiratoiminnasta tästä linkistä.

 


Vanhaenglanninbulldoggit Eläinmaailmalehdessä

Tuoreimmassa Eläinmaailma-lehdessä on kattava artikkeli vanhaenglanninbulldoggista. Kuvitus on erittäin runsasta ja jutussa kerrotaan paljon tästä harvinaisesta rodusta.

 


SATHY-kasvattajaohjelma on lähtenyt käyntiin hyvin

Joukko kotimaisia työkoirakasvattajia on jo liittynyt SATHY-kasvattajien luetteloon. Vaatimuksena on sopimus, jossa kasvattaja takaa ostajalle terveen ja puhdasrotuisen koiran.
Näitä kasvattajia SATHY suosittelee pennun ostoa harkitseville.
Jos kasvatat SATHY-rotuisia koiria niin nyt kannattaa ryhtyä SATHY-kasvattajaksi.
Katso lisätiedot tästä linkistä.


SATHY:n terapiakoirakonkari Lemmikki-lehdessä!

Tuoreimmassa Lemmikki-lehdessä on kattava juttu Suomen kokeneimpiin terapiakoiriin kuuluvan Frisco-amerikanpitbullterrierin vierailusta.

Lue lisää SATHY:n terapiakoiratoiminnasta tästä linkistä.

[An article of one of the most experienced therapy dog, Frisco the American Pit Bull Terrier, was published in the biggest Finnish pet magazine called Lemmikki. Read more about SATHY's therapy dog activity from this link.]


SATHY-koiria Katso! -lehdessä!

Amerikankarvatonterrierit ovat esillä uudessa Katso! -lehdessä! Lehti ilmestyi 26.8.2004 ja on lehtipisteissä saatavilla 2.9. saakka. Upeissa kuvissa esiintyvät mm. Euroopan ensimmäiset amerikankarvatonterrierit sekä niiden suomalainen kasvattaja.

[SATHY's newest breed, the American Hairless Terrier is presented with beautiful pictures and nice article on a Finnish magazine called the Katso!.]

 


SATHY Expo 2004

Nyt se on varmistunut - vuoden suurin, hienoin ja paras työkoiratapahtuma eli SATHY EXPO 2004 pidetään tänä vuonna syyskuussa, 19.9.2004 klo 11-16. Paikka on Espoossa sijaitseva Soukan Kartanon maneesi.

Lisätietoja tullaan päivittämään näillä sivuilla, seuraavassa SATHY Uutiset -lehdessä ja sähköpostilistalla.

Tutustu expo-paikkaan ja tapahtumaan jo etukäteen - tästä linkistä.

 

[SATHY's annual working dog happening will be held 19th September 2004. More detailed info later on.]


Tuliteriä tuontikoiria!

Kesän aikana Suomeen on tuotu koko joukko hienoja SATHY-rotuisia koiria ulkomailta. Joukossa mm. amerikankarvatonterrieri Hertta (Yhdysvalloista), amerikanbulldoggi Jysky (Venäjältä), super-amerikanpitbullterrieri Chino (Yhdysvalloista) ... lisäksi on varmistunut tieto useammasta amerikantuontikoirasta tämän vuoden aikana.
Lisätietoja seuraavassa SATHY Uutiset -lehdessä.


SATHY Expo paikka varmistuu tällä viikolla

Expo 2004 -tapahtumapaikka varmistuu elokuun ensimmäisellä viikolla. Heti tämän jälkeen ratkeaa päivämäärät ja muut tärkeät tiedot. Tänä vuonna mukaan on tulossa koko joukko sponsoreita, joten tapahtuman ennakoidaan ylittävän odotukset.


SHOP.SATHY on uudistettu

SATHY ry.:n oma yhdistyspuoti on uudistettu. Uusia tuotteita ovat mm rotukohtaiset lippikset, hienot t-paidat ym. SHOPin toimitusaikoja on myös nopeutettu ja mielenkiintoisia tuotteita on tulossa lisää.
Käy katsomassa SHOP.Sathya tästä linkistä.


VAROITUS KOIRAN ULKOILUTTAJILLE

Helsingissä, Kontulan kirkon ja ns. skeittipuiston koirapuiston alueella ulkoillut pieni koira on kuollut rotanmyrkkyyn elokuun alussa. Lähetäthän viestiä eteenpäin varottaaksesi muita koiraihmisiä lähialueella!


SATHY-rotujen joukkoon tulossa kaksi koirarotua lisää

Nykyiset sathy-rodut saavat vahvistusta luultavasti jo tämän vuoden aikana kun neuvottelut kahden vanhan mutta Suomessa vähemmän tunnetun työkoirarotuyhdistysten kanssa saadaan päätökseen. Suomessa on yhä enemmän harrastajia, joilla on lemmikkinä koirarotuja, joita ei ennen ole Suomessa nähty. Jos hyvin käy niin saamme kaksi uutta koirarotua jo tämän vuoden SATHY Expoon.
Asiasta lisää seuraavassa SATHY Uutiset -lehdessä.


Osallistu amerikanbulldoggi-kyselyyn

Amerikanbulldoggi-kysely on päättynyt. Vastausten kooste julkaistaan SATHY Uutiset 6/2004 -lehdessä.


SATHY Kesäpäivä

Perinteinen ja vuosittainen SATHY Kesäpäivä työkoiratapahtuma pidetään sunnuntaina 18.7.2004 klo 11-15.
HUOM! Kesäpäivä varmistuu 12.7. ennakkoilmoittaumisten perusteella.
Lomakauden myllerryksessä on koiraharrastajien ja avustajien osallistuminen epävarmaa. Tästä syystä on tärkeää, että varmistamme etukäteen ehtivätkö harrastajat paikalle.

(Mikäli tarpeeksi suurta määrää sitovasti ennakkoon ilmoittautuneita osallistujia ja avustajia ei saada kokoon määräpäivään maanantaihin, 12.7 mennessä, SATHY Kesäpäivää ei järjestetä.)

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu www.sathy.fi/kesapaiva2004/ tai info@sathy.fi


APBT-SF

Kotimaiset pitbullharrastajat ovat yhdistäneet voimansa saman katon alle, APBT-SF. Kyse on klubista, johon kaikki pitbullterrierin omistajat voivat liittyä. Katso lisätiedot tästä linkistä.

[A club for Finnish APBT-owners is now started.]


SATHY:n kotisivut ovat nyt lopullisesti www.sathy.fi

Yhdistyksen kotisivut olivat aikaisemmin muissa osoitteissa. Vanhoja osoitteita ylläpidettiin muutaman vuoden ajan ja nyt siirtymäkauden jälkeen on käytössä vain yksi osoite - www.sathy.fi

[SATHY's url is now www.sathy.fi. All previous different addresses are now joined to one simple domain address - www.sathy.fi.]


Kevätkinkerikuvat ja -tulokset julkaistu

Katso kuvia ja kisatuloksia vuoden hauskimmasta koiratapahtumasta. Paikalla oli koko joukko koiria, harrastajia ja koirista kiinnostuneita.
Kinkerisivulle pääset tästä linkistä.

[Check out some photos and results taken at SATHY's Spring Happening.]


SATHY puolustaa Norjan amstaffeja

Norjassa käydään parhaillaan kovaa debattia siitä tulisiko amerikanstaffordhirenterrieri kieltää kokonaan. Norjassa on aikaisemmin kielletty jo koko joukko koiria, jotka ulkonäkönsä tai maineensa puolesta on luokiteltu yhteiskunnalle vaaralliseksi.
Yleisön mielipide on alkanut kuitenkin jo kääntyä kieltojen vastaiseksi. On alettu epäillä onko kielloissa ylipäätänsä mitään järkeä (ei todellakaan ole!)
Amstaffi-jutusta nähtävissä osa sivulta: http://pub.tv2.no/nettavisen/innenriks/article218436.ece

[SATHY defends the Norwegian American Staffordshireterriers]


Koira etsii kotia

Koira on kohta vailla kotia. Katso lisätiedot SATHY Rescue -sivulta.


SATHY-sunnuntaikävely

Tule mukaan SATHY:n sunnuntaikävelylle. Ensimmäinen yhteiskävely järjestetään Helsingin Kaivopuistossa, 2.5.2004. Tarvitset mukaan itsesi, sathy-koiran ja reippaan mielen. Katso lisätiedot tästä linkistä.


SATHY Pulkkarieha kuvat

Pulkkarieha pidettiin laskiassunnuntaina. Käy katsomassa riehan kuvat tästä linkistä.

[The annual SATHY Pulkkarieha photos are published. Check out the link above.]


SATHY Kinkerit pidetään 16.5.2004

Erityisesti koiranomistajille ja koirille suunnattu mukava tapaaminen. Mahdollisuus vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia heti kevätkauden alkaessa. Koirille paljon toimintaa, taakanvetoa™, voimavetoa™, terrierien tuholaistorjuntaa™ ja vaikka mitä.
Klikkaa tästä itsesi tämän vuoden kinkeri-sivulle.

[The annual SATHY Kevätkinkerit happening will be held 16th May 2004]


Osallistu SHOP.SATHY arvontaan!

Klikkaa itsesti SHOP.SATHY-sivulle ja osallistu kyselyyn. Vastanneiden kesken arvotaan vaikka mitä!
SHOP.SATHY:n sivuille pääset tästä linkistä http://shop.sathy.fi


SATHY Uutiset 2/2004 -lehti on postitettu

Jäsenille ja yhteystietonsa ilmoittaneille tupsahtaa uusin lehti postiluukusta tämän viikon alussa. Jos omaa lehteä ei ala kuulumaan niin ilmoita asiasta välittömästi info@sathy.fi.

Lehdessä on mm. seuraavat artikkelit:

SATHY Uutiset -lehti

Lisätietoja SATHY Uutiset -lehdestä, ilmoitushinnoista, vanhoista numeroista ym. saat tästä linkistä.

[SATHY News magazine, issue 2 is mailed. If you didn't get your own let us know.]


Pulkkarieha pidettiin laskiaissunnuntaina. Tulossa kuvakavalkaadi SATHY:n kotisivuille ja kohta ilmestyvään SATHY Uutiset 2/2004 lehteen.

SATHY ry.:n vuoden 2004 vuosittainen Pulkkarieha järjestetään helmikuussa. Tapahtuma pidetään sillä säävarauksella, että paikalla olisi syytä olla lunta.

Saavu siis paikalle työkoirasi kanssa laskiaissunnuntaina 22. helmikuuta klo 11-14 Helsingin Herttoniemen Sahaajankadun kentälle.

[SATHY's annual snow-day is 22nd Feb]


Kuvia lisätty Expo-sivulle

Katso viimevuoden SATHY Expo -sivuja tästä linkistä. Sivuille on lisätty uusia kuvia.

[Check out some photos taken in the previous SATHY Expo.]

 


Kirja tekeillä työkoirista

Juuri parhaillaan on tekeillä suomenkielinen kirja amerikkalaisperäisistä työkoirista.
Kerro omat kokemuksesi omasta koirastasi vastaamalla kysymyksiin tässä linkissä.

Samaan kirjaan tarvitaan myös paljon hyviä valokuvia. Jos sinulla on hyviä kuvia niin lähetä ne joko s-postitse info@sathy.fi tai postitse (paperi, dia tai nega) SATHY ry, Arolantie 48, 03400 Vihti. Laita mukaan palautusosoite ja kuvaajan tiedot, sekä mahdollinen kuvateksti.


[About a Finnish book about working dog breeds.]


Amerikankarvatonterrieri

SATHY:n reippaaseen rotukirjoon on tullut uusi tulokas - amerikankarvatonterrieri. Tästä koirarodusta löytyy lisätietoja amerikankarvatonterrieri-sivulta.
Suomessa näitä harvinaisuuksia on tiettävästi vain muutama kappale mutta määrän veikataan lisääntyvän hurjasti.


[The American Hairless Terrier joined the tenacious SATHY-group. Welcome.]


Historiakuvia lisätty

Tiesitkö, että esimerkiksi amerikanpitbullterrieri on vanha koirarotu, joka on helposti tunnistettavissa vanhoista valokuvista ja maalauksista. Vanhimmat maalaukset ovat niinkin vanhoja kuin vuodelta 1650.

1800-luvulla kameravillitys oli kuumimmillaan ja silloin kuvattiin usein myös tärkeät lemmikit.
Katso lisää kuvia tästä linkistä.

[New historical pictures added to the history album, click here.]


SATHY aloitti vuoden 2004 Zoo Exposta

Sunnuntaina 4.1.2004 oli oiva mahdollisuus tutustua amerikkalaisperäisiin työkoiriin ja niiden toimintaan.
Katso tästä linkistä lisää kuvia ja juttuja mitä kaikkea oli SATHY:n messuosastolla Zoo Expossa.

[Zoo Expo was a succee, check out more photos from this link.]


Lemmikki-lehdessä juttu SATHY Expossa

Uusimmassa lemmikki-lehdessä on juttu SATHY Expo 2003:sta. Kahden sivun jutussa on selostus SATHY-roduista ja kilpailulajeista. Jostakin kumman syystä lehden kannessa on kuitenkin kommentoitu tilaisuutta näyttelynä ja koiraharrastajien harmiksi jutussa on kolme kuvaa kääpiöterrieristä eikä yhtään kuvaa vanhaenglanninbulldoggista tai amerikanpitbullterrieristä.


Kannattaa katsoa myös vanhempia uutisia menneiltä vuosilta:
2003 uutisia | 2002 uutisia | 2001 uutisia | 2000 uutisia | 1999 uutisia | 1998 uutisia

SATHY ry.:llä on myös postituslista, jonka kautta kiinnostuneille kerrotaan uusimmat uutiset ja tapahtumat sähköpostitse.
Listalle pääsee lähettämällä pyyntö osoitteeseen info@sathy.fi.


Tätä sivua ja sivun sisältöä ei saa käyttää mihinkään koira- tai koirarotuvastaiseen tarkoitukseen.

Lisätietoja http://www.sathy.fi
© 1990 - 2004 SATHY
Koirien taakanveto™, Koirien voimaveto™ ja Kääpiöterriereiden tuholaistorjunta™ ovat SATHY ry.:n tavaramerkkejä.