SATHY ry. vuoden 2003 uutisia
Jos Teillä on jotakin kerrottavaa, jonka haluatte tälle sivulle niin lähettäkää viesti osoitteeseen info@sathy.fi.
Kannattaa katsoa myös vanhempia uutisia menneiltä vuosilta:
2002 uutisia,
2001 uutisia, 2000 uutisia, 1999 uutisia, 1998 uutisiaSATHY aloittaa vuoden 2004 Zoo Exposta

Sunnuntaina 4.1.2004 on oiva mahdollisuus tulla tutustumaan amerikkalaisperäisiin työkoiriin ja niiden toimintaan. Zoo Expo järjestetään Helsingin kaapelitehtaalla. Paikkalla mm. taakanvetoa, tuholaistorjuntaa, terapiakoiria ja muuta kivaa.

[Zoo Expo is the 1st happening 2004 where you'll find SATHY-breeds.]


Vuoden ranking pisteet laskettu

Kuluneen vuoden kisoista kertyneet viralliset ranking-pisteet on laskettu ja jaettu koirille. Vaikka muutamat tarmonpesät ovat kahmineet valtavan määrän pisteitä on yhteensä pisteitä jaettu kokonaista 671 kappaletta! Keskimäärin osallistuneilla työkoirilla on nyt muhkeat 8,8 pistettä per koira.
Ranking-pisteet ovat ensisijaisesti osoitus koiranomistajan aktiivisesta osallistumisesta.

Katso ranking-pisteet tästä linkistä.

[The official ranking points are calculated.]


SATHY kalenteri 2004Vielä ehtii pukinkonttiin!

SHOP.SATHY on lisännyt tuotevalikoimaansa, mm. uusilla t-paidoilla, muhkealla vuoden 2004 seinäkalenterilla ym.

Käy katsomassa http://shop.sathy.fi vielä ehtii pukinkonttiin.

Uusin lehti postissa

Uusin SATHY Uutiset -lehti on postissa. Juttuja on mm. tuontikoirien kirouksesta, babesiasta. Kuvakavalkaadi juuri pidetystä SATHY Exposta, ym. Jos et ole saanut omaasi vielä postitse niin ilmoita asiasta heti.

[Check out the new SHOP.SATHY items at http://shop.sathy.fi]


Suomen vanhaenglanninbulldoggimäärä tuplaantui

Yksi Suomen harvinaisimman koirarodun määrä lähes tuplaantui kun suomalaisella (kansainvälisestikin tunnustetulla) kasvattajalla syntyi järjestyksessä 2. vanhaenglanninbulldoggipentua. Tiettävästi pentueessa oli 10 potraa bulldoggia. Kasvattajan mukaan nyt syntynyt pentue on osa monivuotista jalostussuunnitelmaa.
Pentujen kuvia voi katsella osoitteessa www.olderanch.com

[The rare Olde English Bulldogge breed has got new members by the fresh litter born the 5th Nov. The litter is a result of a many year long breeding plan made by one of the world's leading Olde-breeders. Some photos are viewable at www.olderanch.com]


EXPO YLLÄTTI (TAAS) ILOISESTI!

Sunnuntaina pidetty SATHY Expo yllätti koiraväen iloisesti. Vaikka SATHY -tapahtumat ovat tunnettuja rennosta ja iloisesta ilmapiiristä oli tämän vuoden Expo iloisuuden ennätys. Kiitos kaikille kävijöille ja osallistujille.
Paikalla oli ennätysmäärä vanhaenglanninbulldoggeja ja amerikankääpiöterrierejä. Mukavana yllätyksenä oli aivan uudet koiratuttavuudet, ennennäkemättömiä amerikanbulldoggeja ja pitbulleja.
Yleisöä oli paljon ja varsinkin työkoiranhankintaa harkitsevia oli paikalla. Expo onkin yksi parhaimpia tapoja nähdä työkoiria silmästä sillmään.

ERITYISKIITOKSET:
Kaikille reippaile avustajille, jotka olivat itseään säästelemättä raahautuneet paikalle jo aamuyöstä ja avustivat purkamisessa yömyöhään. Kiitos avustajille, ilman heitä Expoa ei olisi mahdollista pitää

HUOMIO! Exposta on tulossa kuvakooste, reportaasi ja tulosraportti sekä nettiin ja SATHY Uutiset -lehteen.

[The annual SATHY Expo exceeded all expectations. As usual it was FUN! More detailed info about the Expo held last sunday will appear soon on this site.]


Tuoreita amerikanbulldoggeja

Uusimmat amerikanbulldoggipennut löytyvät Karjalohjalta. Kuvassa potrat pojat ihmettelevät suomalaisia kesäkelejä. Pentujen isä on Migel Santa Crus ja emä Ironheart's Ekaterina.


SATHY:n kotisivut ovat nyt www.sathy.fi

Sathy ry.:n kotisvut löytyvät nyt osoitteesta http://www.sathy.fi entien org-päätteinen sivusto toimii rinnalla. Samalla saadaan loppumaan kotisivuja vaivannut krooninen tilanpuute ja voidaan laittaa enemmän SATHY-julkaisuja luettavaksi myös Internetistä.

[The official url for SATHY is now www.sathy.fi. The www.sathy.fi will work also from now on.]


 

SATHY Expo 2003

Työkoirien suurtapahtuma näkyvissä!

Vuoden 2003 SATHY Expo on tulossa - tapahtumaa varten on avattu oma sivu osoitteessa http://expo.sathy.org
Expo-sivuille tulee tapahtuman lähestyessä tarkkaa tietoa ja tärkeitä tiedotuksia. Pysy kuulolla!

[The annual super summit, SATHY Expo, is getting closer. More info available at expo.sathy.org]

 


SATHY Kisapäivillä oli kivaa!

Kisapäiville kerääntyi kaikkien SATHY-rotuisten koirien edustajia omistajineen. Mukavaa puuhaa riitti hyvässä säässä ja mm. voimavedossa tehtiin uusia ennätyksiä. Katso lisää tästä linkistä.

[Check some new photos from the annual competition day!]


SATHY Kisapäivät - tule!

Sunnuntaina 27.7.2003 kello 11 - 14 on viralliset SATHY Kisapäivät. Vielä on aikaa opettaa jalojen urheilulajien auttavat alkeet koiralle ja osallistua. Tapahtumapaikka on Vantaalla - tarkempi osoite klikkaa tästä!

Kisapäivä

[Prepare for the competition day!]

Kesän tuorein tulokas

Terve! Saksan matkalta mukaan tarttui tämmöinen 5kk Chiva's Zorro,kutsumanimeltään Riesa.Pojan isä on peräti 56-kiloinen Chiva’s Yankee, kertoo syystäkin ylpeä uusi omistaja.

Hei! Olen Zorro!

[One of the newest dogs, Zorro the American Bulldog.]

 

SATHY vertailee vakuutusyhtiöitä

Koiranomistajat ovat kohdanneet odottamattomia ongelmia tiettyjen vakuutusyhtiöiden kanssa. Jotkut yhtiöt eivät suostu vakuuttamaan rotukoiria! SATHY lähetti kaikille vakuutusyhtiöille kyselyn heidän vakuutuspoltiikastaan ja vastauksia on tullut jo muutama. Tässä kaksi esimerkkiä:

- Elise Salo, If Vahinkovakuutusyhtiö Oy:sta, kertoo: ...olette kysyneet esim. amerikanbulldoggien ym. rotujen vakuuttamista yhtiössämme. Emme todellakaan vakuuta kyseisiä rotuja monirotuisina, periaattena on että koirat vakuutetaan ostohinnastaan eli todellisesta arvostaan. Jos kysymyksessä on arvokas koira pyydämme asiakkaalta kuittia koiran ostohinnasta. ... Yli 1681 euron arvoisista koirista pyydämme lisäksi eläinlääkärin todistuksen. Mikäli on kyse jalostuskoirasta silloin käännymme rotujärjestön puoleen arvion saamiseksi.
Useampi SATHY:n jäsen on kertonut, että If EI VAKUUTA muita koiria kuin Suomen kennelliitto ry.:n näyttelykoiria Elise Salon vakuutteluista huolimatta.


- Maija-Liisa Anttonen, POHJANTÄHTI keskinäinen Vakuutusyhtiöstä kertoo
: ...vakuutamme täydestä arvosta vain Suomen kennellitto ry.:n rekisterissä olevat koirat.

Lopullinen kooste seuraavassa SATHY Uutiset -lehdessä, joka ilmestyy tuota pikaa. Jos Sinulla on hyviä/huonoja kokemuksia koiravakuutuksista, kerro siitä SATHY:lle nyt - kokemuksestasi voi olla hyötyä muille koiranomistajille.

[SATHY asked about the insurances.]

Uusin SATHY Uutiset postissa

Tietopaketti suomalaisista alapaha blue blood bulldoggeista. Paljon uutisia Suomesta ja maailmalta. Koiran synnytyksestä, ym. ym. Jos et ole vielä saanut omaasi olet joko a) jättänyt jäsenmaksun maksamatta, tai b) ilmoittamasi osoite ei toimi.

[About the newest magazine]


SATHY Rescue Center

Uutta Suomessa - SATHY ry.:n oma pelastuskoirayksikkö amerikanbulldoggeille, amerikanpitbullterriereille, amerikankääpiöterriereille, vanhaenglanninbulldoggeille eli rekisteröidyille koirille,
sekä näiden kaltaisille paperittomille koirille.

SATHY Rescue Center on perustettu siksi, koska Suomessa myydään ja ostetaan monirotuisia koiria työkoirina ja osa näistä paperittomista ja ei-toivotuista koirista päätyy lopulta heitteille. Ei ole koiran syy jos omistajat ovat tyhmiä.
Vaikka näillä koirilla ei ole mitään tekemistä SATHY-koirien kanssa on kodittomille koirille aina joskus SATHY ry.:n kautta tarjolla hyvä koti.

[News about the national SATHY Resque Center.]


Ranking-pistelaskenta lähti käyntiin!

Kinkereiden myötä jaettiin taas koko joukko ranking-pisteitä. Pisteet on eritelty nyt vuosittain ja lisäksi on massiivinen kaikkien aikojen ranking-summa.

Katso ranking-pisteet tästä linkistä.

Paras tapa lisätä oman koiran pisteitä on osallistua. Tervetuloa!

[Ranking point results]

SATHY Kinkerit - riemupommi!

Kinkerit vietettiin juuri sopivassa, suomalaisessa, kesäsäässä.
Katso kuvat ja tulokset tästä linkistä.

[Images, Weight Pull and Power Pull results from Kinkerit.]


SATHY KINKERIT 7.6.2003 kello 11.00

Kesätoiminta polkaistaan käyntiin lauantaina 7.6.2003 kello 11. Luvassa mukaavaa juttua, paljon koiria, hauskoja ihmisiä, taakanvetoa, voimavetoa, tuholaistorjuntaa, ym. ym.

Paikka on Helsingin Herttoniemen Sahaajankenttä.

Ota SATHY-rotuinen koirasi kainaloon ja tule ajoissa paikalle!

[SATHY meeting, "Kinkerit"]


Uusin SATHY Uutiset -lehti ilmestynyt

Tuhti lukupaketti on postitettu uusille ja vanhoille jäsenille. Juttua riittää mm. terapiakoirista, uusista vanhaenglanninbulldoggeista, kansanedustajien koiramielipiteistä ja vaikka mistä!

Jos et ole saanut omaasi 4.6.2003 mennessä niin ota yhteyttä!

[The newest magazine.]


Uudet amerikankääpiöterrierit saapuivat Suomeen

Kevätauringon sulatellessa talven lumia saapui Suomeen uusimmat vahvistukset super-hienoon amerikankääpiöterrierikantaamme. Tällä kertaa Suomeen saapui kolme upouutta akt-yksilöä, kaksi narttua ja yksi uros. Olipa joukossa Suomen ensimmäinen white&tan värinen koirakin! Onnea uusille tulokkaille!

[Fresh Toy Fox Terrier imports!]


Kansanedustajien mielipidettä kysyttiin

Eduskuntavaalien lähestyessä kysyimme kaikilta nykyisiltä kansanedustajilta heidän mielipidettään mahdollisesta kennelliiton pyörittämästä kansallisesta koirarekisteristä.
Juuri parhaillaan odotamme vastauksia ja julkaisemme ne heti seuraavan lehden ilmestyessä.

Tähän mennessä suurin osa edustajista ovat vastanneet.
Karkea arvio nyt vastanneiden mielipiteistä on seuraavanlainen:

- rekisterihanketta vastaan näillä näkymin (paljon)

- rekisterihanke täysin tarpeeton idea (melkein yhtä paljon)

- ei ymmärrä koko kysymystä (muutama)

- ei pysty vastaamaan (muutama)

- rekisteri hyvä idea (yksi kansanedustaja)

[We asked the official opinion about a National Dog Registry]

Suomen ensimmäinen vanhaenglanninbulldoggipentue!

Suomen ensimmäinen veb-pentue syntyi 21.2.2003. Kaikki pennut on ARF rekisteröityjä ja eläinlääkärin tarkastamia. Onnea uusille jössiköille, joita syntyi kaikkiaan 11 kappaletta!

[The 1st 100 % Finnish Olde English Bulldogge litter is born.]

 


SATHY Terapiakoiratoiminnan juhlavuosi

Terapiakoiratoiminnan juhlavuosi

Yhteisöjen ja laitosten - kuten vanhainkotien - on mahdollisuus sopia SATHY ry.:n kanssa terapiakoirien vierailuista. Kyse on hyväluontoisista ja vieraiden ihmisten kanssa hyvin toimeen tulevista koirista, jotka jo pelkällä läsnäolollaan saavat ihmiset ja laitosten asiakkaat - jopa henkilökunnan - hyvälle mielelle.

Kokemukset ovat erittäin hyvät ja pelkästään positiivisia. Usean eri hoitolaitoksen kanssa yhteistyössä tehdyt terapiakoiravierailut ovat tuottaneet paljon myönteistä palautetta. Koira on ihmisen paras ystävä ja rauhallinen terapiakoira pystyy luomaan ystävällisen kontaktin ilman sanoja - kokemus, jolla ei ole vertaa.

SATHY Terapiakoiratoiminnan juhlavuosi on vuosi 2003. Ota yhteyttä niin kerromme lisää!

 

[SATHY celebrates the therapy dog activity!]


SATHY Uutiset -lehti väreissä?

Värikannellinnen SUlehti

 

SATHY Uutiset .-lehdessä on 1/2003 lähtien mahdollisuus julkaista omia mainoksia - katso tästä lisätietoja.

SATHY Uutiset -lehti on n. kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä työkoiralehti SATHY ry. jäsenille ja maailman parhaista koiraroduista kiinnostuneille. Lehti on saanut paljon kiitosta koiraharrastajilta ja -asiantuntijoilta sen sisältämän suuren asiapitoisuuden ja erittäin mielenkiintoisten artikkeleiden takia.

[SATHY Uutiset -magazine is now color covered.]


Koirahäkeistä SATHY:n jäsenille huimat alennukset!

SATHY ry. on tehnyt 1.1.2003 alkaen sopimuksen Feanor:in kanssa koirien häkeistä. Kaikki SATHY ry.:n jäsenet jotka ostavat koirahäkin Feanorilta saavat nyt häkkien hinnoista reilut 5 - 15 % alennukset.

Tarkemmat tiedot tarjouksesta löytyvät 6/2002 SATHY Uutiset -lehdestä ja SHOP.SATHY tarvikesivulta.

[Feanor Inc. offers all SATHY members a -15 % discount from the dog crate prices.]


SATHY-tapahtumat vuonna 2003

Tuleva vuosi tuo muutoksia työkoiratapahtumiin. Naapurimaissa ollaan järjestämässä SATHY Expoa vastaavia koiraharrastajille mielenkiintoisia toimintapäivä.
Lisätietoja tästä linkistä.

[Most of the year 2003's happenings are already roughly scheduled. The big new is the SATHY-co-operation with Estonia and Noreway.]


 

Kannattaa katsoa myös vanhempia uutisia menneiltä vuosilta:

2002 uutisia | 2001 uutisia | 2000 uutisia | 1999 uutisia | 1998 uutisia

SATHY ry.:lläon myös postituslista, jonka kautta kiinnostuneille kerrotaanuusimmat uutiset ja tapahtumat sähköpostitse.
Listalle pääsee lähettämälläpyyntö osoitteeseen
info@sathy.fi.


 


Tätä sivua ja sivun sisältöä ei saa käyttää mihinkään koira- tai koirarotuvastaiseen tarkoitukseen.
Lisätietoja http://www.sathy.fi
© 1990 - 2004 SATHY
Koirien taakanveto™, Koirien voimaveto™ ja Kääpiöterriereiden tuholaistorjunta™ ovat SATHY ry.:n tavaramerkkejä.